Noedels met gember, kip, garnalen, ei, groentes en cashewnoten

Goedemorgen leuke mensen! Ik heb dit weekend weer eens noedels gemaakt en heb echt echt echt echt een heel erg lekker recept voor je. Ik had zin in Pad Thai, maar toen ik daarvan wat recepten zocht online, bleek dat je hiervoor ongeveer heel Azië aan ingrediënten nodig hebt. Niemand heeft daar zin in. En dus ging ik maar gewoon freestylen in de supermarkt. Ik maakte noedels (van die lekkere dikke noedels) met o.a. garnalen, kip, gember en meer lekkers. Benieuwd naar het recept? Let’s Noodle!

Nodig voor twee personen: 250gr Thaise wokgroentes – 2 kipdijfilets – 100gr grote garnalen – 2 eieren – 1/2 flesje Conimex woksaus Lemongrass & chili – beetje verse gember (blokje van ongeveer 3×3 cm) – handje gezouten cashewnoten – Conimex wokolie – beetje verse peterselie – Udon thick noodles (1 verpakking bevat twee zakjes = genoeg voor 2 personen)

Snijd de kip in kleine stukjes en bak in een flinke scheut wokolie gaar in 8 minuten. Voeg dan de Thaise groentes en wat geraspte gember toe en bak dit een paar minuten mee op hoog vuur. Maak in een ander pannetje een roerei van twee eieren en een scheut wokolie. Voeg het roerei ook toe aan de pan met groentes en kip. Doe er een scheut lemongrass & chili saus doorheen en een half kopje water. Doe dan ook de noedels erbij. Die zijn al voorgekookt en hoef je alleen maar warm te laten worden in de pan met groentes. Zodra de noedels warm worden, vallen ze vanzelf een beetje uit elkaar en kun je alles lekker door elkaar roeren.

Roer als laatste de garnalen er doorheen en bak die twee minuten mee zodat ze ook gaar worden.

Top de noedels af met cashewnoten (eventueen grof gehakt) en wat verse peterselie. Eet smakelijk!

MEN! Wat was dit LEKKER! En dat komt door verschillende dingen; de smaak van die Conimex wokolie is ge-wel-dig. Ik was letterlijk alleen de kip er in aan het bakken en Jan riep al dat het zo ongelofelijk lekker rook in huis. Verder is de toevoeging van gember aan dit maaltje ook wel gewoon echt heel erg lekker (gember is koning) ennnn is het echt chill dat er én kip én garnalen én ei doorheen zit. Oh en de cashewnoten zijn ook onmisbaar. Kortom; echt een vét lekkere maaltijd. Mjam!

Ik ben benieuwd wie dit klaar gaat maken en of je het ook zo lekker vond? Laat je het weten via #gewoonwateenstudentjesavondseet?

GROETJES!

Mijn derde boek is alweer bijna uitverkocht <3
Mijn derde boek heet TOFFE TOSTI’S en de tweede druk is al bijna op. Snel naar de winkel of bestellen dus! Het kost €14,95 en is verkrijgbaar bij de boekhandel, Bruna of via Bol.com.

Bestel hier mijn eerste of tweede boek.

Hé, laat eens wat van je horen?
Zullen we contact houden via INSTAGRAMYOUTUBE of FACEBOOK?

Eén reactie op “Noedels met gember, kip, garnalen, ei, groentes en cashewnoten

  • Ik maak vaak zoiets met woknoedels ( weet niet of dit dat ook was) Echt zoooo lekker.. zelfs mn 2 peuters smullen dan ook als een malle.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *