7 x koken met fruit

Door Elske – Halloootjes leuke mensen! Dat je per dag genoeg fruit moet eten weet iedereen, het is alleen een kwestie van doen. En tussen het weten en het doen zit nog een heel grijs gebied waar ik me ook vaak in bevind. Toen bedacht ik me: waarom geen fruit verwerken in mijn avond eten, zodat ik toch nog genoeg fruit binnenkrijg vandaag? Goed plan? Ik heb werkelijk waar geen idee. Ik kan me er iets bij voorstellen dat niet alle voedingstoffen van fruit bewaard blijven tijdens het koken, maar je hebt in ieder geval een goed gevoel omdat je vandaag al je fruitjes hebt binnen gekregen. Wat je zoal met fruit kunt maken? Dat laat ik je hieronder weten, dus read on!

Ananas
Iedereen kent wel de pizza Hawai; die met ham, kaas en ananas. Maar dat je nog veel meer kunt maken met deze vrucht laten deze wraps zien. De ananas geeft ze een tropisch tintje en de guacamole maakt het lekker romig. Zin in Mexicaanse wraps vanavond? Dan moet je deze zeker eens proberen!

wraps
Mexicaanse wraps met een tropisch tintje!

Geen zin in wraps maar wel in pizza? Dan is dit recept zeker iets voor jou! Mits je van pizza met ananas houdt natuurlijk. Deze zijn gemaakt met kipshoarma en prei en in een snack-size dus je kunt ze ten alle tijden serveren 😉 Zin in gekregen? Check het dan hiero!

pizzabroodje
Pizzabroodjes for the win! Maak er een paar als avondeten of lijkt me ook heerlijk als snack tussendoor 🙂

Perzik
Een vriendin van mij is verzot op alles wat met perzik te maken heeft. Perzikthee, perziktaart, perziken op siroop zo uit het vuistje.. Toegegeven; perzik is ook heel lekker. Waar je het misschien minder goed in kunt voorstellen is in je avondmaal, maar toch werkt dit fantastisch. Probeer deze kip kerrie met perzik maar eens. Eerlijk waar, als je een perzik-hater bent, ga je nu meteen om. Toch?

kerrie
Check even hoe lekker deze kip kerrie eruit ziet? Dit wil je vanavond maken toch?

Moet je nou walgen bij de gedachten aan bovenstaande, maar ben je wel altijd te enthousiasmeren voor een lekkere salade? Maak dan dit recept eens met perzik, tomaat, spinazie en mozzarella. Lekker licht, maar voeg er pasta aan toe en hij kan ook zeker door als avondmaaltijd.

lunch_salade_mozzarella_perzik_tomaat_spinazie_komkommer1
Van al deze heerlijke kleuren krijg je toch spontaan zin in de zomer? Misschien als we dit recept met z’n allen maken de zon zich laat zien…

Peer
Peer en gorgonzola of andere blauwe kaas is misschien een combinatie die je wel kent. Maar wist je ook dat als je een pannenkoek toevoegt aan deze combinatie hij nog beter is? Ja, echt waar, probeer dit maar eens! Super lekker, super vullend en super makkelijk. De ingrediënten voor een chille avond als je het mij vraagt.

pannenkoek
Mjam: pannenkoek met peer, spek, gorgonzola en walnoten!

Of probeer de peer/blauwe kaas combinatie eens op een broodje en top dit af met pijnboompitten en balsamico azijn, volgens dit recept.  Chille lunch en je bent helemaal content met je situatie voor de rest van de middag 🙂

broodje_peer_gorgonzola_lunch_pijnboompit
Peer, gorgonzola en pijnboompitten op een broodje. Fijner dan dit kan je je lunch niet maken. Oké, wellicht met een tosti uit Leo’s tosti-boek. Maar dan houdt het ook op.

Banaan
En last but zeker not least onze favoriet: banaan. En we gaan verder dan de banaan-ei pannenkoekjes want die kent iedereen. Nee, met dit recept verwerken wij banaan gewoon in een ovenschotel. Met zuurkool. Ja, echt. En of dat lekker is? Dat mag je zelf gaan ondervinden. Hierrrrr vind je het recept. Succes 😉

zuurkool_ovenschotel
Zuurkool ovenschotel met gekruid gehakt, banaan en kaas! Hoe kan dat nou niet lekker zijn?

Nou lieve mensen, dat leek mij wel even genoeg inspiratie voor nu. Volgens mij kan je ook van allerlei fruit verwerken door je eten, het is alleen maar net of je dat lekker vindt. Sommige mensen haten de smaak van zoet in combinatie met iets hartigs. Dan zou ik dit zeker niet proberen. Ben je wel in voor iets nieuws? Dan zijn de bovenstaande recepten stuk voor stuk het proberen waard :). Heb jij de recepten wel eens gemaakt of heb je een andere topper met fruit? Laat het dan vooral hieronder weten!

Wist je dat het voornemen van 2018 iedere dag een tosti eten uit Leo’s tosti-boek is?
Haar derde boek heet TOFFE TOSTI’S en ligt nu in de winkels. Het kost €14,95 en is verkrijgbaar bij de boekhandel, Bruna of via Bol.com.

Bestel hier haar eerste of tweede boek.

Check ook eens INSTAGRAMYOUTUBE of FACEBOOK.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *