Leonie’s week 14: drukte in m’n hoofd, ondernemersplannen en heel veel zon en liefde met familie

Goedemorgen goed volk! Eén dagje later dan gepland is ‘ie er hoor: mijn dagboek van de afgelopen week. Déze week lag ik de hele tijd ziek op bed met heel weinig zin om m’n laptop erbij te pakken. En toen was ik net te laat met m’n weekverslag. Maar niet getreurd! Ik weet dat je een geduldig mens bent en ’t feit dat ‘ie er vandaag toch is, maakt hopelijk veel goed.

Mijn afgelopen week stond in het teken van… een knettervet concert, administratie, Oscar eindbaas, ZON, naar een sterrentent en meer leuks! Maar ook een beetje minder leuks.. Zin om mee te lezen? Let’s go dan!

Maandag: Jeremy Loops in Paradiso
Jeeeej! Maandag was het Tweese Paasdag en nu heb ik ein-de-lijk eens geen saaie maandag om m’n dagboek mee te openen. Overdag was ik lekker vrij en thuis met Jan en ’s avonds ging ik met drie vriendinnen een hapje eten bij Café de Koe en daarna naar het concert van Jeremy Loops!

wijn
Maandagmiddagwijntje 😀

Café de Koe klinkt misschien niet echt fancy, maar je eet er echt GEWELDIG. De locatie is top (Leidseplein) en de kwaliteit van het eten net zo goed. Wat chill!

koe
Kabeljauw met doperwtjespuree en gegrilde groentes. Heerlijk echt!

Daarna gingen we met z’n vieren naar het concert van Jeremy Loops in een uitverkocht Paradiso. Ik had ‘m deze zomer nog gezien in Bloemendaal op het strand en het is moeilijk om die setting voor een concert te verbeteren. Maar Paradiso kan dat. Hartstikke uitverkocht en vanaf het eerste nummer had Jeremy de zaal helemaal mee. Ik vond het echt een rete goed concert; ook omdat ik nog níets van het nieuwe album kende, maar hij speelde steeds 1 liedje van de oude albums en 1 liedje van het nieuwe album, waardoor de spanning altijd hoog was. Heel erg nice! Echt, wat een TOPAVOND!

paradiso
Hoe mooi is dit <3

Dinsdag: administratie…
Dinsdagochtend werd ik wakker met… dove tenen. En dan niet Dove van het merk dove, maar dove als in: doof. Ik had de hele concertavond op hakken gestaan (dan weet ik zeker dat ik het kan zien, haha), maar kennelijk heeft er op die manier een zenuw bekneld gezeten en had ik dus geen gevoel meer in m’n tenen. Nu denk je; oninteressante info en dat is het wellicht ook, maar dit hield EEN WEEK AAN. Pas op zaterdagavond begon ik weer een beetje iets te voelen en inmiddels (donderdagochtend de volgende week) voel ik nog lichte tintelingen. RAAR toch. Ik dacht; ik schrijf het op, misschien herken je het.

Goed, waar was ik? Dinsdagochtend. Omdat ik maandag vrij had genomen #Pasen, moest ik dinsdag meteen al werk inhalen. Drukke dag, drukke week! Ik werkte vanuit huis tot een uur of 8 ’s avonds. Ik hield me vandaag o.a. bezig met m’n administratie van het eerste kwartaal. Saai, maar het gaat me steeds beter af. Yay!

IMG_E6714

IMG_E6718
Weinig zin om nog boodschappen te doen: tijd voor koken met restjes! Ik maakte een pasta met asperges, aubergine, walnoten, truffelolie, mascarpone, tomatenpuree, sla en parmezaan. En het was niet echt geweldig.

Woensdag: #hipstertournee en asperges <3
Woensdagochtend begon ik m’n dag met Personal Training met Nienke. Ik trok m’n nieuwe gymbroek aan, die ik toegestuurd had gekregen <3

IMG_6730
Sporty spice heeft zich weer uitgesloofd

En na één workout zat er al een gat in. Stom!

IMG_E6737

’s Middags streek ik neer bij Bar Baarsch om even lekker buiten de deur te werken. Ik merk dat dat helpt bij m’n motivatie en dat ik echt minder afgeleid ben als ik ergens buiten de deur werk. Dus dat deed ik.

Ik lunchte bij Bar Baarsch echt een geweldig lekkere Chinese pannenkoek met o.a. Pekingeend erop. Heerlijk!

IMG_6755

’s Avonds dook ik de keuken in om asperges klaar te maken voor m’n liefde. Wat chill! Ik had hier zo zo zo veel zin in.

IMG_E6782
Klik hier voor het recept!

Donderdag: naalden in m’n knie en drukte
Donderdagochtend begon m’n dag weer met sporten; dit keer deed ik redcordtraining bij Annemiek van Fysio.com, die me daarna ook even dry needlede. Heerlijk! En dit was NICE jongens; ik heb sinds dat ongelukje 2 jaar geleden nog altijd heel veel last van mijn knie en Annemiek besloot er eens wat naalden in te prikken en de boel flink los te masseren. En dit was echt GEWELDIG. Het voelt zó goed en ik wil dit veel vaker. WAT GOED!

IMG_E2109
Hier doe ik een hoge plank en hang ik in de ‘red cord’, waardoor je heel erg je stabiliteit traint. En bij je stabiliteit gebruik je vooral je kleine spiertjes, waardoor deze manier van sporten heel goed is als je bijvoorbeeld rugklachten hebt. Kleine spieren trainen, zodat de grote minder belast worden.
IMG_E2108
Dit was echt INTENS zwaar: ik moest in de plank m’n benen naar me toe trekken en langzaam weer wegduwen. Rete zwaar!
IMG_E2104
Hier ben ik aan het zwemmen in de red cord. Een vet leuke oefening waarbij je echt super veel spieren gebruikt. Van buik, billen, rug tot arm en borst.

De rest van de middag was ik weer thuis aan het werk. Het was echt een drukke week; ik heb weer een beetje teveel hooi op m’n vork genomen en dat merk ik aan alles. Slecht slapen, teveel to do lijstjes. Ergens in december had ik besloten dat ik het rustiger aan ging doen, maar ergens along the way ben ik dat ook weer totaal vergeten en loop ik nu weer 5 projecten tegelijkertijd te doen (blog, shirts, boek, nog iets anders en video’s). En dat is niet handig. Maar hey; hoe ga ik prioriteiten stellen als alles liever gister dan vandaag af had moeten zijn?!

IMG_E6827
Tijd voor pizza. Recept hieerrrrrr!

Vrijdag: chillen in de zon & naar een sterrentent
Ook vrijdag begon met sporten; dit keer weer met PT Nienke.

IMG_6842

Na m’n workout trakteerde ik mezelf op een smoothie van banaan, vanilleyoghurt en oreo-koekjes. Lekker jonge!

IMG_E6850

En daarna nam ik vrij. Wat aan de ene kant heel tegenstrijdig voelt, want ik had het echt super druk, maar aan de andere kant; ik loop weer over en weet dat ik dan rust moet nemen. Ik schreef ’s ochtends nog een blogpost en besloot de middag gewoon niets te doen.

Eerst lekker sporten, toen lekker eten en daarna het terras op met een boek. Ik fietste om een uur of half 3 door een ontzettend druk en zonnig Amsterdam en streek neer bij café de Ysbreker. Wat echt nog vechten was om een plekkie, maar ik vond een goeie spot in de zon.

IMG_E6863

Ik had m’n leesboek bij me en lunchte nog even en om 4 uur kwam Lianne me vergezellen. We bestelden wijntjes en garnalenkroketjes en praatten sinds lange tijd weer eens bij <3. Heerlijk dit!

IMG_E6856

’s Avonds was ik utigenodigd om in het verbouwde Bridges (een sterrenrestaurant in Amsterdam) te komen borrelen. Li en ik stapten op de fiets er naartoe en streken neer op een bank bij de borrel. En deze avond ging he-le-maal te hysterisch.

Er werden 4 verschillende cocktails geschonken (gratis) en er waren verrukkelijke hapjes. Maar goed; wat verwacht je anders van een sterrenzaak.

We dronken veel te veel (en vooral te sterk), hadden goede gesprekken met veel te leuke mensen en aten veel te lekkere spare ribs. Wat een TOPAVOND!

JLHD9384
Cheers baby!

Om 11 uur lag ik echt veel te lam in bed. Man, man; ik drink nooit meer. Of in ieder geval; ik ga écht minder drinken. Echt.

Zaterdag: zo veel zon en liefde met familie en eten <333
Zaterdagochtend werd ik ultiem oké wakker. Ik had echt verwacht dat ik een dikke kater zou hebben, maar het viel echt behoorlijk mee. Dat is toch echt het voordeel van ’s nachts (#gisteravond) nog even langs de snackbar gaan om een bodem te leggen voor je kater. Chill!

Heldere foto wel, haha
Goeie foto wel, haha

Zaterdag was echt mijn lievelingsdag deze week. Ik werd op tijd en fit wakker en ontbeet met een boekje in de tuin. Jan ging sporten, dus ik had het rijk (het zonnige rijk) voor mij alleen.

boek

Om 2 uur stapten we in een huurauto en reden we naar Groningen. We gingen bij Sas, Yor en Oscar barbecuen in de tuin en m’n ouders zouden er ook bij zijn. Wat heerlijk! Gewoon even een zaterdag in de ZON met familie. Ik heb hier echt zo intens van genoten!

IMG_E9161
Liefde voor dit <3

IMG_9163

IMG_9166

IMG_9165

Yorick kookte ook echt de sterren van de hemel; hij maakte ribbetjes (alweer haha) met een geweldige marinade op de Green Egg. Het vlees viel echt van het bot af, na 4 uur garen. Man, wat was dat lekker. En als toetje had hij zelf stroopwafelijs gemaakt wat ook echt FANTASTISCH was. Topdag!

IMG_6928

IMG_6932
Ook top: m’n vader nam even een enooooorme voorraad wijnen mee naar Groningen, zodat we weer wat bij hem konden inkopen. Jan en ik gingen naar huis met 12 flessen <3 Kom maar op met die Lente 😀

M’n ouders gingen na het eten terug naar huis en Jan en ik bleven slapen bij Sas, Yor en Oscar. We hadden nog een hele gezellige avond op de bank. Waarbij we o.a. mijn ondernemersplan bespraken; omdat ik zo vastloop in hetzelfde steeds. Wél veel ambitie hebben om veel te doen, maar niet het geld, de tijd en de ruimte in m’n hoofd om stappen te maken. MOEILIJK dit. Ik kreeg veel adviezen en we hebben er echt uren over gepraat met elkaar. En nog weet ik niet hoe ik verder moet… Ondernemersdilemma’s hierzo. Man, wat ingewikkeld…

Zondag: Lemmer, Haarlem en chillen in Amsterdam
Zondagochtend werden we op tijd wakker bij Sas en Yor. Zij hadden plannen en daarom vertrokken we alweer vroeg met de auto terug naar Amsterdam. We maakten op de weg terug even een tussenstop in het zonovergoten Lemmer om iets op te halen bij de ouders van Jan en reden daarna door naar Haarlem, om het nieuwe huis van vrienden Reinout en Anniek (die van wintersport) te bekijken. JEZUS. Ik ga in Haarlem wonen. Man, wat hebben ze daar een prach-tig huis staan.

lemmer
Zonnig Lemmer 😀

Jan en ik zijn al wel een beetje aan het kijken naar koopwoningen, maar de markt in Amsterdam is zo ingewikkeld en duur. Wat een ellende! En dan kom je in zo’n prachtig paleis in Haarlem…. Ik werd echt 100% verliefd op het huis, maar besefte me ook wel dat dit voor mij (ons) echt nog een ver van ons bedshow is. Wij gaan eerst maar eens samen in Amsterdam zijn. En dan over een paar jaar kijken we wel waar we eindigen. Ik heb serieus plannen om ooit nog op Hawaii te gaan wonen (Ja mam, hier heb ik nog niets over verteld, haha). Maar we zien wel waar we stranden ;-).

Om 2 uur waren we weer terug in Amsterdam en het was echt een prachtige dag. Tijd om daar volop gebruik van te maken.

We streken voor lunch neer bij Radijs, wat echt om de hoek van ons huisje is en waar het -als de zon schijnt- ontzettend zonnig is. Echt een goed terras. En een héle goede lunchkaart!

Na Radijs chillden we thuis verder. Zonnetje in de tuin, leesboekje, een of andere legendarische wielerronde. Wat een dag!

IMG_6954
Toastjes met brie en een honingraat op de bank met een alcoholvrij biertje en Janneman. Heurrrrlijk!

’s Avonds maakte ik tortizza’s (Jans favoriete maal op zondag) en verder deden we helemaal niets. Heerlijk!

En dat was dan alweer week 14. Een week die aan de ene kant dus heel druk was (vooral in m’n hoofd) en die ik daarom compenseerde met heel veel chillen. Wat echt fijn was.

Deze week had ik zin om er weer tegenaan te gaan en gewoon maar dingen te DOEN, in plaats van er steeds over na te denken. Maar toen werd ik ziek. Gáár.

Anyway; ik vertel je er in mijn volgende weekdagboek meer over.

Wat was jouw hoogtepunt van de afgelopen week? Bij mij was het het hele weekend. Echt; zoveel liefde voor de zon en familie en met Jan samen zijn. Ik weet dat ik echt corny ben geworden, maar ik word er zo gelukkig van :D.

Ik zou het knettervet vinden als je mijn boeken kocht
Mijn derde boek heet TOFFE TOSTI’S en de tweede druk is al bijna op. Snel naar de winkel of bestellen dus! Het kost €14,95 en is verkrijgbaar bij de boekhandel, Bruna of via Bol.com.

Bestel hier mijn eerste of tweede boek.

Hé, laat eens wat van je horen?
Zullen we contact houden via INSTAGRAMYOUTUBE of FACEBOOK?

4 reacties op “Leonie’s week 14: drukte in m’n hoofd, ondernemersplannen en heel veel zon en liefde met familie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *