Aardappelsalade met crispy kip

Door Elske – Soms heb je van die verlangens, van die cravings. Sinds ik vorige week de McChicken voorbij zag komen in een reclame, kan ik niet meer stoppen met het denken aan die vet heerlijke krokante kip. En dat sausje <3.

Nu vind ik de McDonald’s niet de meest interessante plek op aarde om te zijn, dus ik liet het verlangen toch maar even varen. Tot het moment dat ik er gisternacht over droomde. En dat ging echt te fúr, dus ik moest en zou iets met krokante kip eten. En zo geschiedde.

Je hebt nodig voor één persoon: één kipschnitzel * – 150 gram gemengde salade – half zakje bistrokrieltjes – 10 cm komkommer – halve paprika – stuk of 5 olijven – vier eetlepels Bieze 4-seizoenen rauwkost – optioneel: knoflooksaus

* de gewone gepaneerde of met cornflakes: maakt niet uit! Het is jouw feestje vanavond.

Bak de krieltjes in wat olie en boter in de pan. Ik doe altijd een combi want heb van mijn vader geleerd dat ze daar knapperiger van worden (thanks voor de tip pap). Ook de kipschnitzel bak je in wat olie in de pan. Ik heb een grote pan gebruikt. Zo kan je de krieltjes wat opzij schuiven en de kipschnitzel in dezelfde pan bakken als de krieltjes half gaar zijn. Besparing van afwas: check!

Ondertussen doe je de salade in een kom, snijd je de paprika en komkommer in stukjes en de olijven in halfjes. Deze meng je door de salade. Ook de rauwkost meng je door de salade. De dressing van de rauwkost (met dille) is belangrijk want dat is meteen je dressing voor de salade. Niet te voorzichtig mee zijn dus. Als je een andere rauwkost met dille dressing kunt vinden is dat natuurlijk ook prima 😉 #nospon

Als je krieltjes en kipschnitzel klaar zijn, meng je de krieltjes door je salade en snijd je de kipschnitzel in reepjes. Natuurlijk meng je ook deze door je salade. Top af met knoflooksaus. Of niet. Ik deed het wel onder het mom van ‘knoflooksaus is altijd goed’, maar het wat toch een tikkeltje overbodig.

Super heerlijk en simpel! Ik heb hier dus intens van zitten te genieten. En aan mijn cravings naar de McChicken was voldaan. Daar was ik dan wel weer blij mee. Kan ik weer rustig slapen ;). Wie heeft er nog meer look-a-like McDonald’s recepten in de aanbieding?

Wist je dat Leo een tosti-boek schreef?
Haar derde boek heet TOFFE TOSTI’S en ligt nu in de winkels. Het kost €14,95 en is verkrijgbaar bij de boekhandel, Bruna of via Bol.com.

Bestel hier haar eerste of tweede boek.

En dan nog dit…
Bloggers houden van interactie. Ik óók! Zullen we contact houden via INSTAGRAMYOUTUBE of FACEBOOK?

6 reacties op “Aardappelsalade met crispy kip

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *