Pizza quattro stagioni

Goedemorgen lieve mensen! Gister zat ik een beetje door mijn blog te scrollen en kwam ik weer eens een pizza tegen. Man! Wat heb ik lang niet zelf een pizza gemaakt! Hoog tijd dus. Instant cravings naar AH basic pastasaus, wat echt de allerbeste saus is om je pizza mee te bedekken.

Ik maakte m’n standaard pizza-recept van jaren geleden, die ik toen echt vaak at, maar op de een of andere manier ook al een paar jaar niet meer heb gehad. Hoog tijd dus. Klaar voor? Let’s pizza!

Nodig voor 2 personen: 1 paprika – 1/2 ui – 5 plakjes schouderham -1 kleinverpakking gesneden champignons – 1 eetlepel oregano – 4 eetlepels AH basic pastasaus – 1 eetlepel kappertjes – 1 zakje strooikaas speciaal voor pizza – pizzabodem*

*check even dit recept om te zien hoe ik een pizzabodem maak

Rol de pizzabodem uit over een bakplaat met bakpapier. Smeer de bodem in met pastasaus. Snijd de paprika en ham in reepjes en de ui in ringen. Verdeel alles over de pizza; de volgorde maakt niet uit, als je maar eindigt met kaas. Dus; paprika, champignons, ham, ui, oregano, kappertjes en dan kaas.

Bak de pizza in een minuut of 15-20 af in de oven op 180C. De pizza is klaar als de groentes wat gekrompen zijn (rauwe champignons zijn niet lekker) en de kaas nog lekker zacht en gesmolten. Eet smakelijk!

Ik vond het INTENS lekker om weer eens een pizza te eten met die AH basic pastasaus. Dit was vroeger echt mijn ultieme pizza-saus en ik snap niet dat ik dit al jaren niet heb gebruikt.

Verder vond ik de pizza wel een kleinnnnn beetje saai, maar ik denk dat dat komt omdat ik de pizzabodem in de vriezer had bewaard en dat dat de smaak (en flexibiliteit van het deeg) niet echt ten goede is gekomen.. 3 Sterren. Meer niet. Maar evengoed prima gegeten. 😀

Ik zou het knettervet vinden als je mijn boeken kocht
Mijn derde boek heet TOFFE TOSTI’S en de tweede druk is al bijna op. Snel naar de winkel of bestellen dus! Het kost €14,95 en is verkrijgbaar bij de boekhandel, Bruna of via Bol.com.

Bestel hier mijn eerste of tweede boek.

Hé, laat eens wat van je horen?
Zullen we contact houden via INSTAGRAMYOUTUBE of FACEBOOK?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *