Klassieke asperges met een twist

Goeeeedemiddag! YES mensen: het is 5 april 2018 en dat betekent dat officieel het ASPERGESEIZOEN is geopend. Woohoo! We kunnen weer volop aan het witte goud en ik kon niet wach-ten. Al in januari had ik vet veel zin in witte asperges en toen ik ze gister in de Albert Heijn zag liggen, scoorde ik ze dus ook meteen. Hoppaa!

Vandaag deel ik een rete awesome recept met je voor de klassieke asperges (je weet wel, met ei, ham en saus), maar dan met een twist. In plaats van gekookt ei ga ik voor geweldig roerei en in plaats van gekookte ham gebruiken we natuurlijk parmaham. Want dat is echt een miljoen keer lekkerder.

Klaar voor? Let’s asperge!!

Nodig voor twee personen (grote portie): 8 geschilde witte asperges* – 4 eieren  – scheutje room of melk – 5 plakjes parmaham – 1 zakje Maggi aspergesaus – plukje verse peterselie – aardappeltjes voor erbij – twee handjes rucola, klein stukje parmezaanse kaas, handje amandelen, olijfolie en balsamicosiroop voor erbij – 2 klontjes roomboter

*serieus: koop die voorgeschilde units; als ik ze zelf ga schillen breekt de helft en dat is eeuwig zonde

Kluts vier eieren door elkaar met een scheutje room of melk en wat peper en zout. Laat een klontje boter smelten in de pan en voeg hier het eimengsel aan toe. Roer dit langzaam door elkaar zodat het ei stolt en het tegelijkertijd een roerei wordt. Zodra alles ‘droog’ eruit ziet is je ei klaar. Houd deze apart totdat je gaat opdienen (en doe ‘m voor opdienen nog heel even terug in de pan zodat het opnieuw warm wordt).

Officieel kook je de asperges in 5 minuten gaar en laat ze daarna nog 10 minuten in hun eigen vocht nagaren, maar ik kookte ze zeker een minuut of 7 en liet ze daarna nog 7 minuten nagaren.

Bak ondertussen aardappeltjes. Ik ging voor krieltjes die ik eerst 15 minuten op middelmatig vuur de hele tijd omkeerde en gaar liet worden en daarna op hoog vuur nog even aanbakte voor een knapperig randje.

Erbij maakte ik een salade van rucola met wat Parmezaanse kaas, amandelen (even aangebakken en dan in stukjes gehakt) en daar doorheen een scheutje olijfolie en basamicosiroop. Dit hussel je allemaal door elkaar en serveer je dan als geheel erbij op je bord.

Ondertussen maakte ik ook nog even aspergesaus van Maggi; die hoef je alleen met 200ml koud water te mengen en dit laat je al roerend warm worden op het vuur. Vet heerlijk.

Op mijn bord bouwde ik het geheel als volgt op: een hoekje salade, een beetje parmaham in frummeltjes, de gebakken aardappeltjes erbij, de asperges erbij, de saus over de asgerpes, het roerei over de asperges en de peterselie over de asperges. KLAAR!

Super simpel, maar wel een maaltijd met heel veel pannen en dingen tegelijkertijd doen. Maar MAN, wat was dit LEKKER.

asperge1

Hoe maak jij je asperges het liefste klaar?

Ik zou het knettervet vinden als je mijn boeken kocht
Mijn derde boek heet TOFFE TOSTI’S en de tweede druk is al bijna op. Snel naar de winkel of bestellen dus! Het kost €14,95 en is verkrijgbaar bij de boekhandel, Bruna of via Bol.com.

Bestel hier mijn eerste of tweede boek.

Hé, laat eens wat van je horen?
Zullen we contact houden via INSTAGRAMYOUTUBE of FACEBOOK?

Eén reactie op “Klassieke asperges met een twist

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *