5 x alcoholvrije cocktails met Sprite

Gesponsord – Hoi allemaal! De afgelopen week was het bijzonder fantastisch weer en ik word er helemaal blij van. De terrassen lopen weer vol, mijn tuin is opeens niet meer dor en droog maar GROEN en ik heb geheel voorbarig mijn slippertjes alweer onderuit m’n schoenenkast getrokken. #LENTEKRIEBELS!

En met deze lentekriebels verandert mijn eetpatroon compleet. Ik heb zin in zomerse pasta’s, frisse salades, shitloads aan nacho’s en… cocktails! Hoewel, in de winter heb ik ook zin in cocktails. Maar nu éxtra. En laat Sprite nou nét drie nieuwe dranken gelanceerd hebben, die ik mooi in cocktail-vorm mocht uittesten.

Ik heb vandaag vijf echt lekkere alcoholvrije cocktailrecepten voor je, allemaal klaargemaakt met Sprite. Sprite is namelijk vernieuwd en ze hebben aan mij gevraagd om dat aan jullie te vertellen. Bij deze! 😀

Wat is er nieuw? Niet alleen drie nieuwe dranken is vernieuwd, maar ook het drankje dat er in zit. Zo bevat de vernieuwde Sprite geen suiker én geen calorieën en ik leg je later in deze blogpost uit hoe dat kan (en waarom ik opeens over suikervrije dingen schrijf). Klaar voor 5 toffe zin-in-de-zomer-cocktails? Aan de slag!

moscow

MOSCOW MULE
De Moscow Mule is naast de Mojito mijn favoriete cocktail. In originele vorm maak je ‘m klaar met gemberbier, vodka, limoen en munt, maar vandaag gaan we voor de alcoholvrije variant met Sprite.

Nodig: 1 takje verse munt – 3 plakjes verse gember – 1/2 limoen – crushed ijs – Sprite munt 

Doe munt, gember en twee kwartjes limoen in een stevig cocktailglas en stamp dit een beetje aan. Verdeel er wat crushed ijs over en schenk het glas vol met Sprite munt. Dit is een vernieuwde variant van Sprite, met een lichte munt-smaak. Rietje er in en drinken maar!

Hoewel de alcoholvrije cocktail echt wel andere ingrediënten dan het originele recept bevat, vond ik deze Virgin Moscow Mule écht lekker en écht smaken zoals het origineel. NICE!

mojito_hoog

MOJITO
Mijn favoriete cocktail of all times is de Mojito. Ik vind ‘m fris, verkoelend en extreem lekker door de suikerkorrels onderin. Maar suiker wilde ik nou net níet toevoegen aan mijn Virgin Mojito, of zoals ik ‘m zelf noem: Nojito.

Nodig: 2 takjes verse munt – 1/2 limoen – crushed ijs – Sprite munt 

Doe twee partjes limoen en een takje verse munt in een hoog en stevig glas en stamp de smaken los. Voeg dan crushed ijs tot aan de rand van het glas toe en schenk er Sprite met munt-smaak bij. Zet er een takje munt is ter decoratie en drink door een rietje!

Hoewel ik zelf een beetje sceptisch was over het missen van suikerkorrels in deze cocktail, was ik écht positief verrast over hoe goed deze Nojito naar een echte Mojito smaakt. Man, wat lékker. En wat relaxt dat ik nu dus een goede alcoholvrije variant van mijn favoriete drankje heb uitgevonden; dit betekent dat ik aan ’t ontbijt al met ‘mojito’s’ kan beginnen en toch goed kan blijven functioneren in deze maatschappij. TOP!

limonde_hoog

LIMONADE MET PRIK
De vernieuwde Sprite is beschikbaar in o.a. de supermarkt en is er in drie varianten: origineel (de bekende Sprite-smaak, maar nu dus suikervrij), munt en cranberry. Die laatste variant heb ik gebruikt voor deze zomerse limonade met prik.

Nodig: Sprite cranberry – een paar verse frambozen

Het enige wat je hoeft te doen is de frambozen in je Sprite cranberry serveren. De vruchtjes gaan drijven en omhullen zich met belletjes en dat ziet er intens schattig uit. Maar het smaakt ook nog TOP! Deze variant van Sprite vind ik het zoetst, maar evengoed zijn er geen suikers aan toegevoegd. Lekker drankje om aan vrienden of familie uit te schenken in de zomer.

mimosa

MIMOSA’S
Een drankje dat ik nog niet zo lang ken is de Mimosa. Het origineel bestaat uit sinaasappelsap met champagne en wordt vaak tijdens een luxe ontbijt gedronken. Nou, dat klinkt mij als muziek in de oren.

Maar als je nou ook niet perse van het goedemorgen-doet-u-mij-maar-een-flinke-borrel-principe bent, dan heb ik een lekkere alcoholvrije variant voor je. Die écht goed te pruimen is.

Nodig: 1 sinaasappel – Sprite – champagneglas

Pers een sinaasappel uit en giet het sap in een champagneglas. Cruciaal voor de beleving van deze cocktail is het champagneglas, omdat champagneglazen awesome zijn en je het idee geven dat je iets chics drinkt.

Schenk vervolgens de Sprite op het sinaasappelsap. Dit reageert een beetje met elkaar, waardoor de sinaasappelsap flink gaat bruisen. En dat wil je, want het ziet er tof uit.

Rietje er in en drinken maar. Erggggg lekker. Goedemorgen!

gintonic

GIN TONIC – ZONDER GIN OF TONIC
Natuurlijk kan de GT niet ontbreken in dit lijstje. Maar in dit alcoholvrije recept voor Gin Tonic vind je zowel de Gin als de Tonic niet terug. Waarom ik het dan toch een GT-variant noem? Omdat hij door typische GT-toevoegingen, wel smaakt naar je favoriete drankje sinds 2015.

Nodig: een paar komkommerlinten (gebruik hiervoor de kaasschaaf) – een takje verse rozemarijn – ijsblokjes – Sprite – een vissenkom (a.k.a. groot glas)

Schaaf linten van een stuk komkommer en doe die in een glas. Voeg een takje rozemarijn er aan toe en vul het glas voor de helft met ijsblokjes. Schenk daar Spite bij en serveer met een rietje. Enjoy!

En ik beloof je: de smaak komt écht in de buurt van een Gin Tonic.

En zo had ik op een middag opeens vijf nieuwe recepten voor alcoholvrije drankjes en ik ben er zelf vét blij mee. Ik ben nog wel eens inspiratieloos als het op alcoholvrije dranken aankomt en schenk daarom best vaak een wijntje voor mezelf in. Maar nu heb ik vijf echt goede alternatieven. Ook voor als ik eens een etentje geef voor vrienden, of ’s middags met een vriendin in m’n voortuin chill. Het hóeft niet altijd met alcohol. Yay!

totaal

Bovendien denk ik dat er best wel wat vriendinnen van mij blij worden van het suikervrij-verhaal.Tja eerlijk is eerlijk; mij maakt het geen ruk uit, ik eet en drink gewoon alles wat ik lekker vind, maar ik weet nou eenmaal dat er genoeg mensen in mijn omgeving (en dus ook hier op mijn blog) wél geïnteresseerd zijn in de suikervrije kant van dit verhaal. En als het net zo lekker smaakt, dan denk ik alleen maar: waarom niet?

Sprite suikervrij en calorievrij smaakt nog steeds zoet en fris, zoals je gewend bent van Sprite. Dit komt doordat suiker is vervangen door o.a. aspartaam. Een term die je wellicht eens gehoord hebt, maar waarschijnlijk weet jij net als ik niet helemaal wat het is en of het nou goed of slecht voor je is. Omdat jullie ook wel weten dat ik hier niet per se kennis van heb, verwijs ik je vooral door naar wat Jelmer de Boer er over heeft geschreven. In zijn artikel ‘Suikervrij drinken is voor bazen’ legt hij je piekfijn uit waarom de vernieuwde suiker- en calorievrije Sprite een goede ontwikkeling is. Oók als dat betekent dat de originele suiker-bevattende variant van Sprite niet langer te koop is in de Nederlandse supermarkten. Meer weten over aspartaam? Check deze video.

Ik ben benieuwd naar jouw mening. Heb je de vernieuwde Sprite al geprobeerd? Wat vond je er van? En wat is jóuw favoriete cocktail? Eentje uit dit rijtje? En wat drink jij nou als je geen zin hebt in alcohol, maar wel in iets lekkers? Laat hieronder een reactie achter!

PS: ik vond het echt zó leuk om de foto’s voor dit artikel te maken. Ik hoop dat je het terug ziet <3.

ZULLEN WE CONTACT HOUDEN?
Wees één van de 25.000 die mij volgen op INSTAGRAM, een van de 11.000 die kijken via YOUTUBE, of word m’n 100.000e volger op FACEBOOK :D.

HOU JE NIET VAN KOKEN MAAR WEL VAN LEKKER ETEN?
Top: jij hebt mijn kookboeken nodig. Van mijn eerste boek zijn er al meer dan 10.000 verkocht en deel 2 kan je hierzo bestellen óf vinden in de boekhandel, bij Bruna, Albert Heijn of Bijenkorf, o.a…

10 reacties op “5 x alcoholvrije cocktails met Sprite

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.