5 x alcoholvrije cocktails met Sprite

Hoi allemaal! Vandaag heb ik vijf echt lekkere alcoholvrije cocktails voor je, allemaal klaargemaakt met Sprite. Sprite is een ideaal drankje om te mixen. Opzichzelfstaand al lekker, maar in combinatie met wat leuke ingrediënten, maak je er nét iets meer een feestje van voor jezelf. Want laten we er even duidelijk over zijn: ook alcoholvrij drinken is een feestje. Hoezo niet gezellig? Check de foto’s hieronder maar eens 😀 Enjoy deze alcoholvrije cocktails!

Disclaimer: in 2017 was deze blogpost onderdeel van een samenwerking met Sprite. In 2023 heb ik de blogpost geupdatet.

Alcoholvrije Moscow Mule

De Moscow Mule is naast de Mojito mijn favoriete cocktail. In originele vorm maak je ‘m klaar met gemberbier, vodka, limoen en munt, maar vandaag gaan we voor de alcoholvrije variant met Sprite.

Nodig: 1 takje verse munt – 3 plakjes verse gember – 1/2 limoen – crushed ijs – Sprite munt 

Doe munt, gember en twee kwartjes limoen in een stevig cocktailglas en stamp dit een beetje aan. Verdeel er wat crushed ijs over en schenk het glas vol met Sprite munt. Dit is een vernieuwde variant van Sprite, met een lichte munt-smaak. Rietje er in en drinken maar!

Hoewel de alcoholvrije cocktail echt wel andere ingrediënten dan het originele recept bevat, vond ik deze Virgin Moscow Mule écht lekker en écht smaken zoals het origineel. NICE!

Alcoholvrije Mojito

Mijn favoriete cocktail of all times is de Mojito. Ik vind ‘m fris, verkoelend en extreem lekker door de suikerkorrels onderin. Maar suiker wilde ik nou net níet toevoegen aan mijn Virgin Mojito, of zoals ik ‘m zelf noem: Nojito.

Nodig: 2 takjes verse munt – 1/2 limoen – crushed ijs – Sprite munt 

Doe twee partjes limoen en een takje verse munt in een hoog en stevig glas en stamp de smaken los. Voeg dan crushed ijs tot aan de rand van het glas toe en schenk er Sprite met munt-smaak bij. Zet er een takje munt is ter decoratie en drink door een rietje!

Hoewel ik zelf een beetje sceptisch was over het missen van suikerkorrels in deze cocktail, was ik écht positief verrast over hoe goed deze Nojito naar een echte Mojito smaakt. Man, wat lékker. En wat relaxt dat ik nu dus een goede alcoholvrije variant van mijn favoriete drankje heb uitgevonden; dit betekent dat ik aan ‘t ontbijt al met ‘mojito’s’ kan beginnen en toch goed kan blijven functioneren in deze maatschappij. TOP!

Limonade met prik – maar dan fancy

De vernieuwde Sprite is beschikbaar in o.a. de supermarkt en is er in drie varianten: origineel (de bekende Sprite-smaak, maar nu dus suikervrij), munt en cranberry. Die laatste variant heb ik gebruikt voor deze zomerse limonade met prik.

Nodig: Sprite cranberry – een paar verse frambozen

Het enige wat je hoeft te doen is de frambozen in je Sprite cranberry serveren. De vruchtjes gaan drijven en omhullen zich met belletjes en dat ziet er intens schattig uit. Maar het smaakt ook nog TOP! Deze variant van Sprite vind ik het zoetst, maar evengoed zijn er geen suikers aan toegevoegd. Lekker drankje om aan vrienden of familie uit te schenken in de zomer.

Alcoholvrije Mimosa’s

Een drankje dat ik nog niet zo lang ken is de Mimosa. Het origineel bestaat uit sinaasappelsap met champagne en wordt vaak tijdens een luxe ontbijt gedronken. Nou, dat klinkt mij als muziek in de oren.

Maar als je nou ook niet perse van het goedemorgen-doet-u-mij-maar-een-flinke-borrel-principe bent, dan heb ik een lekkere alcoholvrije variant voor je. Die écht goed te pruimen is.

Nodig: 1 sinaasappel – Sprite – champagneglas

Pers een sinaasappel uit en giet het sap in een champagneglas. Cruciaal voor de beleving van deze cocktail is het champagneglas, omdat champagneglazen awesome zijn en je het idee geven dat je iets chics drinkt.

Schenk vervolgens de Sprite op het sinaasappelsap. Dit reageert een beetje met elkaar, waardoor de sinaasappelsap flink gaat bruisen. En dat wil je, want het ziet er tof uit.

Rietje er in en drinken maar. Erggggg lekker. Goedemorgen!

Gin Tonic zonder gin of tonic

Natuurlijk kan de GT niet ontbreken in dit lijstje. Maar in dit alcoholvrije recept voor Gin Tonic vind je zowel de Gin als de Tonic niet terug. Waarom ik het dan toch een GT-variant noem? Omdat hij door typische GT-toevoegingen, wel smaakt naar je favoriete drankje sinds 2015.

Nodig: een paar komkommerlinten (gebruik hiervoor de kaasschaaf) – een takje verse rozemarijn – ijsblokjes – Sprite – een vissenkom (a.k.a. groot glas)

Schaaf linten van een stuk komkommer en doe die in een glas. Voeg een takje rozemarijn er aan toe en vul het glas voor de helft met ijsblokjes. Schenk daar Spite bij en serveer met een rietje. Enjoy!

En ik beloof je: de smaak komt écht in de buurt van een Gin Tonic.

En zo had ik op een middag opeens vijf nieuwe recepten voor alcoholvrije drankjes en ik ben er zelf vét blij mee. Ik ben nog wel eens inspiratieloos als het op alcoholvrije dranken aankomt en schenk daarom best vaak een wijntje voor mezelf in. Maar nu heb ik vijf echt goede alternatieven. Ook voor als ik eens een etentje geef voor vrienden, of ‘s middags met een vriendin in m’n voortuin chill. Het hóeft niet altijd met alcohol. Yay!

Wat is jóuw favoriete cocktail? Eentje uit dit rijtje? En wat drink jij nou als je geen zin hebt in alcohol, maar wel in iets lekkers? Laat hieronder een reactie achter!

Check vooral ook deze blogpost vol alcoholvrije cocktails met 4 andere drankjes.

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, lekker koken, knuffelen met poes Teddy tot verbouwstories, m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!

Volg mijn recepten via Facebook
Op Facebook deel ik iedere dag 2 recepten. Zit je zonder inspiratie? I’m your girl! Volg Gewoon wat een studentje’ s avonds eet op Facebook en je zal nooit meer zonder inspiratie zitten!

11 reacties op “5 x alcoholvrije cocktails met Sprite

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *