Hoi allemaal! Binnenkort ga ik voor het eerst ooit op wintersport en met dat vooruitzicht kan ik nog maar aan één ding denken: schnitzels. Gisteravond was het dus eens even tijd voor een grote, platte, schnitzel. Met citroen.
Maar! De supermarkt gooide roet in het eten toen uitgerekend de gepaneerde varkensschnitzels uitverkocht waren. Alle vleessoorten waren er nog, behálve de gepaneerde varkensschnitzels. Zul je net zien. En toen moest ik kipschnitzels eten en maakte ik er een nieuwe maaltijd van; wraps met citroen en kipschnitzels. Lekker? Dat lees je zo.
Nodig voor één persoon: 2 gepaneerde kipschnitzels (maar liever niet die voorgefabriceerde van AH die altijd dezelfde vorm hebben, maar bijvoorbeeld de ‘ambachtelijke kipschnitzels’ van Dirk) – 1 citroen – 1/2 courgette – 10cm komkommer – wat gemengde sla – 2 wraps – eventueel een sausje (truffelmayo, sweet chili saus, mayonaise) – 1 bosui
Bak de kipschnitzels gaar en knapperig in een pan met wat boter of olie. Zet het vuur niet te hoog en heb geduld; dan worden ze het lekkerst.
Snijd de courgette in kleine stukjes en bak in een pan met olie totdat ze er gegrild uitzien. Pers er dan wat citroensap over uit: mjam!
Verwarm de wraps in een droge pan. Beleg de wraps vervolgens met een handje gemengde sla, wat komkommer, courgette en in stukjes gesneden kipschnitzel. Knijp daar nog wat citroen over uit en top af met bosuitjes. Serveer het eventueel met een sausje; ik ging uiteraard voor truffelmayo, maar dat is niet per se een topcombi (het overruled gewoon alle smaak).
Vond ik het nou echt een succes? Mwah. Prima gegeten, maar ik vond het niet echt heel erg de moeite waard. Helemaal als ik zo uittyp wat ik allemaal heb gedaan en hoeveel pannen er vies werden (2-3), dan vind ik het niet de moeite waard. Ik ken lekkerdere recepten 😉
Dus. In de prullenbak ermee! Of! Verbeter het recept en laat in een reactie weten hoe we dit allemaal beter kunnen klaarmaken ;-). CIAO!
HOU JE NIET VAN KOKEN MAAR WEL VAN LEKKER ETEN?
Top: jij hebt mijn kookboek nodig. Mijn eerste boek is momenteel uitverkocht, maar je kunt deel 2 hierzo bestellen óf vinden in de boekhandel, bij Bruna, Albert Heijn of Bijenkorf, o.a..
ZULLEN WE CONTACT HOUDEN?
Volg mijn chaotische leven via INSTAGRAM en Instagramstories | YOUTUBE | FACEBOOK | SNAPCHAT. Als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboeken, let me know @Lterveld #gewoonwateenstudentjesavondseet. Like!
Marthe zegt:
Wrap besmeren met een mengsel van creme fraiche en munt, daarop ijsbergsla, cherrytomaatjes, komkommer, avocado en die kipschnitzels gepaneerd met mais (?). Maak het af met sweet chili saus en een beetje geraspte kaas!
Leonie zegt:
Wat ik lekker vind is met een zelfgemaakt honingmosterdsausje, dan krijg je een soort van mcwrap maar dan 10x lekkerder. Als ik jou recept zie krijg ik kei veel zin in schnitzel, mjam:)
Kirsten zegt:
Schnitzels zelf paneren is ook echt heerlijk! Men neme 1 bord/schaal met een geklutst ei, 1 bord met wat bloem en 1 bord met paneermeel (eventueel mengen met wat peper en zout). Koop ongepaneerde schnitzels en bedek deze eerst met bloem, haal ze dan door het ei en bedek vervolgens met paneermeel. Op niet te hoog vuur bakken en eet smakelijk!
Chantal zegt:
Chili saus mengen met ‘n theelepel truffelmayo. Heerlijk! Ook lekker bij rozemarijn aardappeltjes uit de oven 🙂
Tanja zegt:
Kipschnitzel zelf maken met cajunkruiden! Beleggen met crème fraiche, uitgebakken ontbijtspek, sla, rood uitje, paprika (eventueel pijnboompitten/andere groente) en honing mosterd saus