Rijstpasta met avocado en kipspiesjes met teriyaki

Goedemorgen Nederland! Gisteravond heb ik me toch een partij lekker gegeten. Ik had zin in gebakken avocado en rijstpasta en maakte daar kipspiesjes met teriyaki saus bij en ik kan je meteen vertellen: dat was een vet goed idee. Slechts 5 ingrediënten heb je nodig voor dit recept, maar het is écht lekker. Benieuwd? Aan de slag!

Nodig voor één persoon: 1 eetrijpe avocado – 1 blok rijstpasta (Conimex verkoopt dit sinds kort ook) – 1/2 flesje teriyaki saus (ik gebruikte wederom Conimex) – 150gr kippendijen (lekkerder dan kipfilet) – sesamzaadjes – 3 spiesjes

Snijd de kippendijen in reepjes. Dit hoeft niet zo netjes. Rijg de reepjes aan spiesjes en bak de kipspiesjes in een minuut of 10 gaar en knapperig. Regelmatig keren!

Snijd de avocado in plakjes (voor zover mogelijk) en bak in een pan met kokosolie totdat ze een beetje gegrild eruit zien. Kook de rijstpasta in de tussentijd in een paar minuten -geen idee hoe kort, maar kort- gaar en giet af. Meng dan de rijstpasta door de gebakken avocado; je krijgt dan een groene substantie en dat is tof.

Giet zodra de kipspiesjes gaar zijn wat teriyaki saus over de spiesjes en laat ze hier nog even in pruttelen. Houd in de gaten dat de teriyakisaus niet verbrandt, maar als de saus een beetje verkleurt mag je de kipspiesjes er wel doorheen halen. De teriyaki saus wordt namelijk een soort van sticky en dat is top. Maar zodra het sticky begint te worden is het ook al bijna aan het verbranden, dus goed opletten ;).

Serveer de spiesjes op de groene pasta en giet er nog wat saus uit de pan bij (mits niet verbrand). Top af met sesamzaadjes. Eet smakelijk!

Ik vond het echt een geweldige maaltijd. Super vullend (hallo avocado), weinig ingrediënten, veel smaak, goeie portie. Echt: heel erg lekker. Aanrader dus!

HOU JE NIET VAN KOKEN MAAR WEL VAN LEKKER ETEN?
Top: jij hebt mijn kookboek nodig. Mijn eerste boek is momenteel uitverkocht, maar je kunt deel 2 hierzo bestellen óf vinden in de boekhandel, bij Bruna, Albert Heijn of Bijenkorf, o.a..

ZULLEN WE CONTACT HOUDEN?
Volg mijn chaotische leven via INSTAGRAM en Instagramstories |  YOUTUBE | FACEBOOK | SNAPCHAT. Als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboeken, let me know @Lterveld #gewoonwateenstudentjesavondseet. Like!

5 reacties op “Rijstpasta met avocado en kipspiesjes met teriyaki

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *