
Nodig voor één persoon: een handje verse basilicum (hoe meer hoe beter) – een eetlepel pijnboompitten (of cashew- of pistachenoten) – een scheut olijfolie – kaas (jong, oud of parmezaan, dat moet jij beslissen aan de hand van het volgende stukje) – pasta
Je maakt pesto door basilicum, pijnboompitten, olijfolie en de strooikaas met elkaar te mengen in een hoge kom. Ik gebruik hiervoor altijd een maatbeker. Zet de staafmixer er op en klaar ben je! Of gebruik een blender. Of een vijzel. Doe wat je wil! 😀
Kook de pasta gaar in 4-8 minuten (afhnakelijk van verse pasta of harde pasta) en roer vervolgens de pesto erdoor. Klaar!
In dit geval gebruikte ik jonge (smelt)kaas en dat vond ik geen succes. Je krijgt nu dus echt een hele kazige pesto; eentje die echt aan alle kanten gesmolten is en vol kaasdraden zit. Ik kan me voorstellen dat dit voor de kaasliefhebber echt De Hemel is, maar ik vond het jammer. Doe mij maar pasta pesto met lekkere parmezaanse of oude kaas. Mjam!
WIST JE DAT…
Ik een kookboek heb uitgebracht? Al meer dan 8000 mensen kochten het boek en zeg nou zelf; ook bij jou op de boekenplank kan hij niet ontbreken, toch? Te koop bij vrijwel alle grote boekhandels, Bijenkorf en Bol.com.
LEKKER SOCIAAL:
Volg mij via INSTAGRAM | YOUTUBE | FACEBOOK | Snapchat Lterveld. Als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @Lterveld #gwesse #gewoonwateenstudentjesavondseet.
Rosa zegt:
Ik heb de pesto net gemaakt en ik vind het super lekker!!! Terwijl ik niet eens van pesto houd haha. Maar ik had zelf basilicum gekweekt dus leek me dit wel leuk om te maken.
Top!!
leonie zegt:
Ooooh lekker bezig!!
leonie zegt:
wow wat vet dat je zelf een basilicum hebt gekweekt!