Tagliatelle met tomatensaus, spinazie, pijnboompitten en ricotta

Hi there! Een paar dagen geleden zag ik een foto op Instagram voorbij komen, waarvan ik meteen zin kreeg in pasta met ricotta. Vriendinnetje Yoka heeft ook een blog en post af en toe toch een lekkere dingen en dit was er zo eentje waarvan ik dacht: dat moet ik uitproberen.

Ik had alleen niet alles in huis en wilde niet te veel boodschappen doen, omdat ik wel al veel andere ingrediënten in huis had en dus besloot maar een beetje mijn eigen draai te geven aan deze pasta met tomatensaus, ricotta en spinazie.

Nodig voor ̩̩n persoon: 1/2 pakje tomatenblokjes Рtagliatelle Рeen hand verse spinazie Рtwee eetlepels pijnboompitten Р2 eetlepels ricotta Рpeper & zout Р1 teen knoflook

Kook de pasta gaar. Bak de pijnboompitten in olijfolie in een wok. Voeg de spinazie en knoflook toe en laat slinken. Doe dan de tomatenblokjes erbij met wat peper & zout en laat pruttelen. Serveer de saus op de pasta en top af met ricotta. Ik had er ook nog parmezaanse kaas over, maar proefde daar bar weinig van, dus dat zou ik achterwege laten.

Om eerlijk te zijn was het toch wel echt een intens saaie pasta. Ik miste heel duidelijk smaak. Maar op zich is dat ook wel logisch want ricotta, tomaat en spinazie zijn allemaal niet echt knallers van ingrediënten. Misschien is het chiller als je er nog een rood pepertje doorheen doet. Of kruidig gehakt ofzo.

Anyway: ik zat vol en daar gaat het in the end om. Morgen eet ik hopelijk weer wat spectaculairder!

LEKKER SOCIAAL:
VOLG MIJ VIA INSTAGRAM |  YOUTUBEBLOGLOVIN | TWITTERFACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @lterveld of op faceboook! PS: Ik zit ook op snapchat, volg mijn eetdagboeken via @lterveld!

KOOKBOEK:
De derde druk van mijn kookboek ligt in de winkel! 6000 mensen gingen je al voor; wil jij het boek ook in huis hebben? Koop ‘m bij Bol.com, Bruna, Bijenkorf of any andere boekenwinkel.


Heb jij mijn kookboek al? Dan zou ik het heel leuk vinden als je een review schrijft op Bol.com! Hoe? Hierzo!

MEER PASTA MET RICOTTA :

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *