Leonie’s week 42: naar Paradiso, GOED NIEUWS, vette hap & voetbal, naar een spa, een tosti met M&M’s en meer!

Hoi allemaal! Vorige week zondag was ik heel goed bezig met mijn dagboek van de afgelopen week en toen drukte ik per ongeluk op backspace en was mijn hele levenswerk van twee uur WEG. Je denkt; jemig, doe je twee uur over zo’n verslagje? Ja dus. Ik had veel te vertellen. Maar toen had ik geen zin meer om het nog een keer te typen, dus we slaan gewoon even een weekje over. Helemaal niet erg, zoveel was er niet gebeurd. Ik heb alleen maar sinds kort een vast item op 3FM, had een gruwelijke afspraak met een video-partij die awesome plannen met me heeft, ging keihard stappen en was extreem brak en ontdekte een heel leuk tentje voor m’n hipstertournee. Maar hey, dat was vorige week; laten we het hebben over de afgelopen week.

Want ook deze week zat ik weer niet stil. Hoewel; eigenlijk best veel voor mijn doen, maar dat bevalt me wel eventjes. Tóch maakte ik natuurlijk ook weer allemaal leuke dingen mee. Zo was ik weer op 3FM, mocht ik eindelijk HEEL LEUK NIEUWS vertellen, ging ik naar een spa, werd ik herenigd met James, ging ik naar een heel tof concert, dronk ik GT’s in de raarste setting ooit, maakte ik een hele vreemde tosti. Anyway: genoeg te vertellen. Lees je mee?

Maandag
Mijn week begon meteen goed met een tof concert op maandag. Ik had kaartjes voor Bear’s Den, een bandje dat steeds bekender wordt. Ze maken hele mooie muziek; een beetje Boy&Bear/Coldplay-achtig en hartstikke goed live. Ik had ze dit jaar al op Lowlands gezien en was toen zo blij dat ik al klaartjes had voor dit concert in Paradiso! Het was een heel goed optreden, ik vond alleen het publiek een klein beetje tam. Maar: toffe avond!Dinsdag
Dinsdag had ik even lekker een avondje voor mezelf thuis. Ik had intens veel zin in frites en heel veel voedsel en dus vrat ik me helemaal vol. Schandalig: mijn dinsdagen. Maar goed. Het was heerlijk! Ik keek lekker voetbal in m’n eentje (deed ondertussen een bestelling bij Zalando (zoals een echt meisje tijdens het voetbalkijken doet)) en had een top-avond met mezelf.

Een foto die is geplaatst door Leonie ter Veld (@lterveld) op 13 Okt 2015 om 9:05 PDT

Een foto die is geplaatst door Leonie ter Veld (@lterveld) op 13 Okt 2015 om 11:49 PDT


Woensdag
Woensdagavond zou ik weer een avond met mezelf hebben, maar ik belde vriendin Anouk en die had wel zin in een theetje bij haar thuis. Vet leuk, want ik had Anouk al een tijdje niet gesproken (tijd om bij te kletsen dus) én dan werd ik eindelijk weer even herenigd met kater James! Wie kent ‘m nog? Vorig jaar januari heb ik een maandje in het huis van Anouk gewoond om voor James te zorgen en dat was zooo leuk. Die kat is fantastisch. We hadden dus een hele relaxte avond Met poes en thee. En later wijn, want tja; wijn kan niet ontbreken.

Overigens ook cool aan woensdagavond: ik maakte voor het eerst in mijn leven een hele vis klaar. Hoe tof is dat :D.

Donderdag
Voor Vrouwen.nl was ik uitgenodigd bij een Spa in de buurt van Amersfoort en die bezocht ik dus afgelopen donderdag. Wát een werkdag; zo in de spa ;-). Helemaal geen straf! Samen met collega Anniek gingen we deze spa eens even flink onder de loep nemen. We testten alle sauna’s, badjes, massages. Komende week lees je op Vrouwen.nl hoe het was!

Een foto die is geplaatst door Leonie ter Veld (@lterveld) op 15 Okt 2015 om 8:29 PDT

‘s Avonds zou ik een date hebben, maar die ging niet door. En dus belde ik Ingelise om Gin Tonics te gaan drinken, want tja: het was weekend en dat moest gevierd worden!

Een foto die is geplaatst door Leonie ter Veld (@lterveld) op 15 Okt 2015 om 2:35 PDT

We streken neer bij Pacific, waar het bizar rustig was (ondanks ADE, dat toch echt vol aan de gang is in het Westerpark). Later kwam ook vriendin Laura langs en met z’n drietjes tikten we even een heleboel GT’s weg. Mooie avond :).

Vrijdag
Vrijdagochtend ging mijn wekker echter alweer vroeg, omdat ik een nieuw matras zou krijgen en die zou geleverd worden tussen 9 en 14u. Dus, vroeg op! Hij werd al vroeg geleverd, dus toen had ik m’n vrijheid van de dag weer een beetje terug.

Ik deed boodschappen voor een bizarre tosti en voor allemaal lekker eten en ging aan de slag met de tostivideo.

Daarna bleef ik even thuis werken, omdat de dag echt voorbij vloog en ik eigenlijk niet echt tijd had om in een koffietentje te gaan werken. Ondertussen kwam mijn Zalando-bestelling binnen en kon ik eindelijk heel tof nieuws naar buiten brengen.

Van ‘t zomer heb ik een aantal meetings gehad met de hoofdredacteur van Viva. Ik ben bij hun op kantoor geweest, zij kwamen een keer naar Amsterdam en allemaal om een samenwerking op te zetten. Ik ben er al een paar weken druk mee bezig (en vertel hier af en toe over deadlines, maar kon er nooit bij vertellen waarvoor ik dan deadlines had), maar nu kan ik het ein-de-lijk zeggen: IK BEN CHEF FOOD VAN DE VIVA!

Dat betekent dat ik iedere twee weken een hele pagina in de Viva mag vullen met food-nieuws. Ik vind het zo zo zo tof dat dit allemaal uit m’n blog is voorgekomen. Ik weet nog dat ik als klein meisje in de tijdschriften las en het echt awesome vond en nu mag ik gewoon zelf een pagina vullen. Ik kijk natuurlijk altijd wel een beetje naar hoe de grote bloggers het allemaal doen en daar zijn er ook een paar met magazine-klussen erbij en nu hoor ik daar gewoon bij. Echt, ik vind het zo tof dat dit kan 😀 JEEEEEJ! En dat allemaal dankzij jullie :D.

‘s Avonds had ik bij DeLaMar afgesproken om te gaan borrelen. Ik at nog even een hapje thuis en vertrok toen naar DeLaMar. Daar was de borrel al praktisch afgelopen, dus we gingen meteen door naar Pasta e Basta. Dit is een restaurant in het centrum van Amsterdam, waar een ex-collega van DeLaMar werkt. Het is een Italiaans restaurant waar live muziek gemaakt wordt. Dat wil zeggen: er wordt gezongen, door het personeel dat je ook bedient tijdens het dineren. Heel heftig, maar heel leuk! Naarmate de avond verstreek (en we meer en meer flessen (!) wijn wegtikten, werd het heel leuk. Op een gegeven moment stond het hele restaurant op de tafels te dansen. Inclusief personeel; hilarisch!

Vrijdag was leuk 🙂

Overigens ben ik de hele week al hartstikke verkouden en gaat het iedere dag slechter met m’n stem. Na het stappen van donderdagavond was het alleen echt slecht geworden en vrijdag kwam er bijna geen geluid meer uit me. En dat is heel uitzonderlijk. Je snapt dat ik zaterdagochtend wakker werd met heel weinig stem en het geluid dát eruit kwam, was een soort kopstem. Great.

Zaterdag
Super relaxt dat ik zaterdag dus wakker werd met bijna geen stem, want om kwart over 12 is mijn vaste tosti-item op 3FM en word ik live gebeld om een tosti-tip te geven, hahaha. Maar gek genoeg ging dit best goed. Ik tipte de troosti die ik de dag ervoor had klaargemaakt. Je kunt het item hier terugluisteren (volgens mij ongeveer vanaf 8 minuten)!

Daarna bleef ik heeeeeeel lang in bed liggen. Chillen op mijn nieuwe matras, heerlijk. Ik keek The Voice of Holland terug (guilty pleasure), DWDD, ging verder met Chef’s Table en vond het toen tijd om op te staan.

Als lunch (vet laat) maakte ik avocado met ei uit de oven. Dit had ik al bij meerdere bloggers voorbij zien komen en ik dacht: dat kan ik vast ook. Je snijdt een avocado doormidden en haalt de pit eruit. In dat gat breek je een ei en dit geheel zet je 20 minuten op 180C in de oven. Dan wordt het eitje hard en de avocado warm. Smeer dit uit over je boterham en je hebt een chille lunch!

Een foto die is geplaatst door Leonie ter Veld (@lterveld) op 17 Okt 2015 om 6:31 PDT

Verder ruimde ik thuis wat op, haalde nieuwe bloemetjes om m’n huis weer een beetje gezellig te maken en deed boodschappen.

Een foto die is geplaatst door Leonie ter Veld (@lterveld) op 17 Okt 2015 om 7:59 PDT

Vanavond zou ik uitgebreid voor mezelf koken. Dat wil zeggen: ik had zin om zelf pasta te maken. Dus: zo geschiedde.

Ik maakte de lekkerste pasta óóit en at verrukkelijk. Daarna ging mijn avond gewoon lekker verder op de bank. Eventjes Homeland terugkijken, wat afleveringen VT wonen (ook een guilty pleasure) en gewoon één en al chillheid. Wat een lekkere zaterdag.

Een foto die is geplaatst door Leonie ter Veld (@lterveld) op 18 Okt 2015 om 7:34 PDT

Zondag
Omdat ik zaterdag zo totaal niet productief was geweest, moest ik zondag wel even flink aan de bak. Ik sliep een klein beetje uit en lag om half 11 in het zwembad voor mijn zondagmorgenworkout. Ik sloot m’n workout af met een smoothie van mango, melk en rood fruit uit de vriezer. Fucking chill! En ultra hipsterrrr met m’n mooie rietjes die ik laatst toegestuurd kreeg.

Een foto die is geplaatst door Leonie ter Veld (@lterveld) op 18 Okt 2015 om 2:32 PDT

Daarna vertrok ik richting Fijnkost om te gaan werken aan mijn blog. Dingen op de planning: nieuwtjes aanleveren voor Viva, mijn dagboek schrijven, facturen betalen, beeld verzamelen voor een andere Viva en mails beantwoorden. Een hele drukke dag, maar ik wist tóch eventjes ertussenuit te glippen om te kijken hoe een ‘vriend’ finishte bij de Amsterdam Marathon. Maar daarna weer gauw aan het werk!

In café Oslo dit keer. Omdat ik toch echt harder werk als ik niet thuis ben. En omdat er veel te veel leuke plekken zijn in Amsterdam om te werken :).

‘s Avonds at ik m’n restand zelfgemaakte pasta op en kroop ik op de bank met Heel Holland Bakt.

Wat een lekkere week en wat een chill weekend. Ik ben helemaal klaar voor een nieuwe week! Op de planning staan een concert op maandag, het eerste diner met mijn nieuw opgerichte eetclub met semi-onbekende-mensen-uit-Bos-En-Lommer, een vrijdagmiddagborrel en that’s it. Klinkt goed, wat mij betreft!

LEKKER SOCIAAL:
Volg mij dagelijks via INSTAGRAM | TWITTERFACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @lterveld of op faceboook! PS: Ik zit ook op snapchat, volg mijn eetdagboeken via @lterveld!

3 reacties op “Leonie’s week 42: naar Paradiso, GOED NIEUWS, vette hap & voetbal, naar een spa, een tosti met M&M’s en meer!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *