Couscous met zoete kippendijen, brie, avocado, cashewnoten en tomaatjes

Hoi allemaal! Afgelopen vrijdag ging ik weer eens bij m’n oude werk borrelen en van te voren moest ik thuis even een goede bodem leggen. Omdat ik dus als met DeLaMar (mijn oude werk) in m’n hoofd zat, had ik zin in de couscous die we daar vaak als lunch maakten. Een beetje een kruidige couscous, met brie en cashewnoten en alles wat je verder zelf lekker vindt.

Ik kan alvast verklappen dat het zéker een goede bodem was; ik heb er ’s avonds flink wat wijntjes op weggetikt. TOP!

Nodig voor ̩̩n persoon: couscous Р2 kippendijen Рhoning Рpaar cherrytomaatjes Рeetlepel gezouten cashewnoten Рpaar plakjes brie Р1/2 avocado РJonnie de Boer kruiden Ras el Hanout (of zoiets)

Verwarm de oven voor tot 180C. Snij de kippendijen in stukjes en giet er een beetje olijfolie en wat honing over. Doe in de ovenschaal en zet 25 minuten in de oven. Maak ondertussen de couscous, meng die met de kruiden van Jonnie de Boer. Doe de couscous in een bord en beleg met gehalveerde tomaatjes, reepjes avocado, reepjes brie, een paar cashewnoten en als laatste de zoete kippendijen. Niks meer mee doen; ETEN MAAR!

Ik vond het een hele lekkere maaltijd. Die kippendijen met honing uit de oven zijn een hit; iedere keer weer verrukkelijk. En verder is het gewoon chill: brie is lekker, cashewnoten zijn lekker, avocado zorgt ervoor dat je goed vol zit. Ja: ik vind deze maaltijd chill.

LEKKER SOCIAAL:
VOLG MIJ VIA INSTAGRAM |  YOUTUBEBLOGLOVIN | TWITTERFACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @lterveld of op faceboook! PS: Ik zit ook op snapchat, volg mijn eetdagboeken via @lterveld!

KOOKBOEK:
De derde druk van mijn kookboek ligt in de winkel! 6000 mensen gingen je al voor; wil jij het boek ook in huis hebben? Koop ‘m bij Bol.com, Bruna, Bijenkorf of any andere boekenwinkel.


Heb jij mijn kookboek al? Dan zou ik het heel leuk vinden als je een review schrijft op Bol.com! Hoe? Hierzo!

MEER COUSCOUS :

4 reacties op “Couscous met zoete kippendijen, brie, avocado, cashewnoten en tomaatjes

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *