Vega: Couscous met geitenkaas, gegrilde groentes, dadels, hazelnoten, rucola en balsamicosiroop

Hoi! Vandaag is het maandag en daarom at ik de hele dag vegetarisch. Dat begon al met een lunch van de Foodhallen, waar ik fresh springrolls met tofu in plaats van kip haalde en eindigde met mijn avondmaal van vanavond dat helemaal gigantisch vegetarisch was. En ik zeg gigantisch want dat was het. Letterlijk en figuurlijk.

Nodig voor één persoon: 10cm courgette – 10 cm aubergine – 50gr couscous – handje rucola – 2 verse dadels – handje walnoten – geitenkaas – balsamicosiroop – peper & zout

Snijd de courgette en aubergine in plakjes van 1-2 cm dik en leg met wat olijfolie tussen de grill tot ze grillstreepjes hebben. Verwarm de geitenkaas even op grillstand in de oven, zodat die mooi smelt. Laat couscous wellen in kokend water. Begin op je bord met rucola en verdeel daar de couscous over. Leg daar de gegrilde courgette en aubergine op en verdeel de geitenkaas erover. Snij de dadels in stukjes en verdeel ook over het geheel. Hak de walnoten een beetje fijn en top daarmee af. Beetje peper & zout erover en wat balsamicosiroop en klaar ben je.

Deze maaltijd is echt 100% geïnspireerd op de vegetarische wraps die ze in de Foodhallen serveren, maar toch nog behoorlijk naar eigen recept. Ik vond het echt een hele lekkere maaltijd en zit 2,5 uur later nog steeds vol. Jeej! Een aanrader voor vegamaandag dus. Of vegadinsdag. Of any other time.

LEKKER SOCIAAL:
VOLG MIJ VIA INSTAGRAM |  YOUTUBEBLOGLOVIN | TWITTERFACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @lterveld of op faceboook! PS: Ik zit ook op snapchat, volg mijn eetdagboeken via @lterveld!

KOOKBOEK:
De derde druk van mijn kookboek ligt in de winkel! 6000 mensen gingen je al voor; wil jij het boek ook in huis hebben? Koop ‘m bij Bol.com, Bruna, Bijenkorf of any andere boekenwinkel.


Heb jij mijn kookboek al? Dan zou ik het heel leuk vinden als je een review schrijft op Bol.com! Hoe? Hierzo!

MEER MET GEITENKAAS:

3 reacties op “Vega: Couscous met geitenkaas, gegrilde groentes, dadels, hazelnoten, rucola en balsamicosiroop

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *