Hey daar! Wauw, m’n bezoekersaantallen gaan vandaag sky high! En allemaal dankzij mijn blogpost over dat ik 1.83m ben en 62 kilo weeg. Benieuwd naar mijn dieet? Check het artikel hierzo!
Dus, dat is awesome. Nu over op de orde van de dag: mijn avondeten. Ik maakte vanavond een couscous klaar die ik al eens eerder heb gegeten en toen zo goed was bevallen, dat ik ‘t vandaag nog eens probeerde. Want man, wat had ik zin in kippendijen. Hoewel ik de kippendijen van de Dirk vandaag wel wat teleurstellend vond. Er zat echt zooooveeeeeel wit aan. En ik weet wel dat dat bij kippendijen altijd zo is, maar dit was echt extreem. En dus heb ik heel veel weggesneden haha. Maar goed. Het recept!
Nodig voor één persoon: 2 kippendijen – handje verse spinazie – 60gr couscous (ongeveer) – 3 gedroogde abrikozen – eetlepel feta – theelepel kerriepoeder – 5cm komkommer – honing
Verwarm de oven voor tot 220C. Smeer een ovenschaal in met olijfolie. Snij de kippendijen in grove stukken en verdeel over de bodem van de ovenschaal. Giet er honing over zodat de kip ongeveer overal bedekt is. Zet dit 25 minuutjes in de oven (hou in de gaten dat ‘t niet verbrandt). Maak in de laatste tien minuutjes de couscous klaar. Schenk kokend water op de couscous en laat wellen. Snij de rauwe spinazie in kleine stukjes en meng met de couscous. Doe wat kerrie, peper en zout door de couscous en roer er stukjes komkommer door. Doe ‘t vast op je bord. Verdeel er fetakaas en abrikozen over en serveer de kip on top. Eetze!
Het feit dat ik dit nu voor de tweede keer at, betekent wel dat het lekker was. De vorige keer vond ik het wel ieeeets lekkerder, maar ik denk dat ik toen gewoon betere kippendijen had. Maar ‘t blijft echt een lekker gerecht.
Wat ik wel gaar vind; altijd als ik spinazie eet krijg ik van die droge, stroeve tanden. Hebben jullie dat ook? Super irritant!
Meer inspiratie nodig voor je avondeten?
Bestel mijn kookboek hier! Voor 23.00 uur besteld = morgen al in huis! Of koop ‘m bij o.a. Bruna, Bijenkorf of de AKO. Bekijk hier een preview.
LEKKER SOCIAAL:
VOLG MIJ VIA YOUTUBE | BLOGLOVIN | TWITTER | INSTAGRAM | FACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @lterveld of op faceboook!
Els Black-Stoker zegt:
Ja dat heb ik inderdaad ook maar vind spinazie zo lekker dat ik het ervoor over heb
Els Black-Stoker zegt:
Ja dat heb ik inderdaad ook maar vind spinazie zo lekker dat ik het ervoor over heb
leonie zegt:
haha dat sowieso
Esmée zegt:
Hmmm, dit lijkt me erg lekker! Ik ben gek op couscous en feta 🙂 Thuis doen we ook altijd gedroogde abrikozen/pruimen door de couscous, heerlijk! X
leonie zegt:
lekker!
Jolien zegt:
jaaaa spinazie herken ik! Heb t niet bij diepvries spinazie maar wel bij verse!
leonie zegt:
ja precies dat!
Anoniem zegt:
Ik heb dat ook! Maar alleen bij rauwe spinazie. Heel vreemd..
leonie zegt:
ja! stom
josefine zegt:
Hmm zeker een recept om te onthouden! Dat van spinazie klopt, wat helpt is iets van room of crème fraîche (zoals bij spinazie à la crème), dan heb je dat gevoel niet 🙂
leonie zegt:
ah top! Thanks voor de tip!