Dinner: Kippendijen met honing uit de oven met couscous, spinazie, gedroogde abrikozen, komkommer en feta

Holy sheiz guys. Jeeeeetje wat heb ik onwijs lekker gegeten vandaag. Oh, het is echt een top-week wat eten betreft en ik ga dan ook zéker aan het einde van de week weer eens terugblikken op de lekkerste maaltijd, maar man wat ga ik het moeilijk krijgen. Ik at vanavond weer zó lekker. Ik zit echt in m’n kippendijenloveperiode en heb dus alweer kippendijen klaargemaakt en hóe. Omnomnom!

Nodig voor één persoon: 2 kippendijen – handje verse spinazie – 60gr couscous (ongeveer) – 3 gedroogde abrikozen – eetlepel feta – theelepel kerriepoeder – 5cm komkommer – honing

Verwarm de oven voor tot 220C. Smeer een ovenschaal in met olijfolie. Snij de kippendijen in grove stukken en verdeel over de bodem van de ovenschaal. Giet er honing over zodat de kip ongeveer overal bedekt is. Zet dit voor 22-25 minuutjes in de oven (hou in de gaten dat ’t niet verbrandt). Maak in de laatste tien minuutjes de couscous klaar. Schenk kokend water op de couscous en laat wellen. Snij de rauwe spinazie in kleine stukjes en meng met de couscous. Doe wat kerrie, peper en zout door de couscous en roer door elkaar. Doe ’t vast op je bord. Snij de komkommer en abrikoos klein en verdeel over de couscous. Doe er wat fetakaas op en serveer de kip on top. Eet smakelijk!

Nou, dat was dus echt geweldig lekker. Ik zou helemaal niets aan dit gerecht veranderen de volgende keer; ik vond ’t perfect zoals het was. En makkelijk en lekker. Oooomnomnom :). En die kippendijen? Damn, die zijn goed 😀

Meer inspiratie nodig voor je avondeten?
Bestel mijn kookboek hier! Voor 23.00 uur besteld = morgen al in huis! Of koop ‘m bij o.a. Bruna, Bijenkorf of de AKO. Bekijk hier een preview.

LEKKER SOCIAAL:
VOLG MIJ VIA YOUTUBEBLOGLOVIN |  TWITTER | INSTAGRAM | FACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @lterveld of op faceboook!

OOK LEKKER:

4 reacties op “Dinner: Kippendijen met honing uit de oven met couscous, spinazie, gedroogde abrikozen, komkommer en feta

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *