Pasta met vodka, garnalen, crème fraîche, citroen en peterselie

Goedenavond dames en heren! Omdat het vandaag zaterdag is en ik vrij weinig op de planning heb dit weekend (zeg maar gerust: niets), had ik zin om even de tijd te nemen om te koken. Ik maakte een maaltijd klaar die je makkelijk binnen 10 minuten op tafel kunt krijgen, maar omdat ik de pasta zelf maakte, was ik zeker een uur bezig.

Zelf pasta maken is veel te culi en toen ik bezig was vervloekte ik ‘t alweer (wáárom wilde ik dit ook alweer zelf doen?), maar uiteindelijk werkt het heel therapeutisch en is het echt een rustgevende bezigheid. Bovendien kun je er – mocht je er vol van zitten – heel goed je agressie in kwijt. Chill! Maar deze maaltijd is dus ook prima klaar te maken met normale pasta.

Oh, en de belangrijkste introductie van dit gerecht: dit is absoluut een van de lekkerste dingen die ik ooit (OOIT) heb klaargemaakt. Jezus, wat was dit vreselijk verrukkelijk lekker. Ik stond er zelf van te kijken!

Oh en óók belangrijk: WAAAH! KOKEN MET WODKA!

Oh en óók nog belangrijk: je kunt deze hele maaltijd klaarmaken in één steelpannetje. Love it!

Nodig voor één persoon: tagliatelle – grote garnalen (stuk of 10) – 1 citroen – 2 eetlepels crème fraîche – plukje peterselie – scheut Wodka (ik gebruikte Absolut vodka) – peper & zout – 1 teentje knoflook

Kook de spaghetti gaar. Ontdoe ondertussen de garnalen van hun staart en als je zin hebt van het darmkanaal (ik sla dit alleen altijd over)(oooooh). Laat de garnalen even weken in het sap van een halve citroen, een scheut wodka en knijp er een teentje knoflook over uit. Giet de spaghetti af en doe opnieuw in het steelpannetje. Voeg de garnalen met wodka, citroen en knoflook er aan toe en roer er meteen crème fraîche door. Scheur peterselie in stukjes en voeg ook toe aan het pannetje en laat het op middellaag vuur eventjes pruttelen. Doe de spaghetti op je bord, leg er voor de sier nog een citroenstukje op en wat peterselie. Top af met peper & zout en ga er eens even goed voor zitten.

De smaak van dit gerecht is zó gruwelijk goed. Je proeft duidelijk de wodka (jeej) en de crème fraîche zorgt ervoor dat het heel lekker romig is. Ook de citroen is onmisbaar vanwege de frisheid, maar het wordt allemaal niet zuur. Echt, wat lekker. Ik ben oprecht een beetje trots op mezelf dat ik zoiets lekkers heb klaargemaakt. En ik hoop dat ook van harte dat jullie dit allemaal gaan namaken en dat het dan net zo lekker is. Laat het dus vooral even weten als je het klaarmaakt!

PS: Overigens blijkt het zo te zijn dat Donna Hay ook zo’n recept heeft, die bijna exact hetzelfde is, maar ik had geen idee en heb dit gewoon zelf bij elkaar verzonnen hahaha 😉

LEKKER SOCIAAL:
VOLG MIJ VIA INSTAGRAM |  YOUTUBEBLOGLOVIN | TWITTERFACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @lterveld of op faceboook! PS: Ik zit ook op snapchat, volg mijn eetdagboeken via @lterveld!

KOOKBOEK:
De derde druk van mijn kookboek ligt in de winkel! 6000 mensen gingen je al voor; wil jij het boek ook in huis hebben? Koop ‘m bij Bol.com, Bruna, Bijenkorf of any andere boekenwinkel.


Heb jij mijn kookboek al? Dan zou ik het heel leuk vinden als je een review schrijft op Bol.com! Hoe? Hierzo!

MEER RECEPTEN MET :

8 reacties op “Pasta met vodka, garnalen, crème fraîche, citroen en peterselie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *