Spaghetti met garnalen, pesto, room en tomaat

Goedenavond 🙂 Vanavond ben ik zen. Ik ben op aanraden van Paul de Leeuw in DWDD vanavond begonnen aan de Netflix-serie Chef’s Table. Een serie over allemaal chef-koks van fantastische restaurants op afgelegen plekken in de wereld. En het is echt prachtig. De serie begint al met de beste intro ooit van een serie (Vivaldi!) en daarna kijk je een uur lang naar hele rustige, interessante televisie. Prach-tig. En allemaal over eten. Ik heb me in tijden niet zo rustig gevoeld. Het is zelfs zo erg, dat ik momenteel gewoon klassieke muziek luister. Helemaal zen.

Dat begon vanavond wel anders, toen ik laat klaar was met werken en een snel & makkelijk maaltje als avondeten klaarmaakte. Ik at vanavond pasta pesto en verder alles waar ik zin in had: van moccataartjes tot paprikachips. En héél veel pasta met pestoroomsaus. Man, wat zit ik vol.


Nodig voor één persoon: spaghetti – 1 bakje grote garnalen – alpro soya cuisine (room) – een bakje verse basilicumpesto – 1 tomaat

Kook de spaghetti in 9 minuten gaar. Bak in een pannetje de garnalen 1 minuut in olijfolie en voeg de tomaat in stukjes toe. Doe er meteen (helemaal niet, lees maar verder) pesto en een scheut room bij en laat dit pruttelen tot een sausje. Het kan zijn dat je eerst de garnalen en tomaten even moet afgieten als er heel veel vocht in het pannetje zit. Dan daarna de pesto en room toevoegen. Laat alles pruttelen en gaar worden en schep de spaghetti door de saus. Klaar!

Een vette, dikke maaltijd. Wel lekker, maar lang niet zo lekker als wanneer je de basilicumpesto zelf maakt. Maar daar was ik écht te lui voor vandaag. Ook is het wellicht een tof idee om er nog iets meer groentes door te doen (courgette, spinazie, aubergine, broccoli), maar ook daar was ik te lui voor. Bovendien had ik nog chips & taart op de planning ;-).

Anyway: het was prima en Chef’s table is een VETTE aanrader!

LEKKER SOCIAAL:
VOLG MIJ VIA INSTAGRAM |  YOUTUBEBLOGLOVIN | TWITTERFACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @lterveld of op faceboook! PS: Ik zit ook op snapchat, volg mijn eetdagboeken via @lterveld!

KOOKBOEK:
De derde druk van mijn kookboek ligt in de winkel! 6000 mensen gingen je al voor; wil jij het boek ook in huis hebben? Koop ‘m bij Bol.com, Bruna, Bijenkorf of any andere boekenwinkel.


Heb jij mijn kookboek al? Dan zou ik het heel leuk vinden als je een review schrijft op Bol.com! Hoe? Hierzo!

MEER PASTA PESTO:

Eén reactie op “Spaghetti met garnalen, pesto, room en tomaat

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *