Wraps met kip in Maggi mediterraan, met ijsbergsla, rucola en yoghurtdressing met knoflook en komkommer

Hoi hoi! Gisteravond was awesome. Nee, wat zeg ik: gisteren was awesome! De hele dag! Rond lunchtijd belde mijn uitgever om te vertellen dat het boek in Nederland is!! 😀 Hij werd gedrukt in Noord Italië (een tripje was niet verkeerd geweest) en nu was ‘ie binnen! Dus ’s middags had ik m’n eerste exemplaar in handen en dat was zo tof!! 😀 M’n DeLaMar collega’s waren er bij en waren helemaal in feeststemming met champagne (heerlijk) en ik was alleen maar een soort van overdonderd haha. Maar, man, hij is zo mooi geworden!! 😀 Ik ben er echt super blij mee! De kleuren zijn prachtig en de eerste reacties waren al heel posititef. JEEEJ!

Dus, dat was awesome, maaaaaar daar hield mijn leuke dag niet op; ’s avonds zou Maggi bij me langs komen, om een kippetje te bereiden. En dat was echt suuuper leuk. Er kwamen twee hele gezellige mensen; een meisje van de PR en de productontwikkelaar van Maggi. Maggi heeft een nieuw product; Maggi Mals & Kruidig, wat een soort bakpapier is dat besprayd is met olie en daarop zijn kruiden gedrukt. Dit velletje vouw je om je kipfilet en daarin ga je ‘m bakken in de pan. En doordat er allemaal lekkere kruiden op het bakpapier zitten én doordat je dus bakpapier om je kip heen hebt, krijg je een hele smaakvolle en sappige kipfilet. De chef van Maggi maakte voor mijn roomie en mij een wrap klaar en een mooie Hollandse pot. En wij waren blij:D

Nodig voor twee personen: 200gr kipfilet (dat is aanbevolen hoeveelheid, maar ik zou zelf voor 150gr p.p. gaan) – Maggi Mals & Kruidig in de smaak Mediterrane kruiden- twee handen ijsbergsla – twee handjes rucola – dressing van yoghurt (ik gok 100ml) + komkommer (ik gok 5 cm, in blokjes, zonder schil) + (2 tenen?) knoflook – twee wraps

Vouw de kipfilet in het bakpapier. Zet je pan zonder olie o.i.d. op het vuur en laat de pan even warm worden. Bak de kipfilet op laag tot matig vuur 10 minuten aan beide kanten. Let op dat je vuur niet te hoog staat, dan kunnen de kruiden en het papier wat zwart worden en dat wil je niet. Gewoon laag vuur, dan blijft je kip ook heerlijk sappig. Maak ondertussen de yoghurtdressing door yoghurt te mengen met uitgeperste knoflook en stukjes komkommer. Verwarm je wrap in de pan of magnetron, leg er een flinke hand ijsbergsla en een beetje rucola in. Zodra je kip klaar is (na dus totaal 20 minuten) snij je die in reepjes en leg je die op de sla. Yoghurtdressing erover en dichtvouwen die wrap. En dan lekker eten! 😀

Ik vond het een tof product. Het is lekker makkelijk, je hoeft niet zelf de kruiden in huis te hebben en de kip is écht sappiger als je ‘m zo klaar maakt. Maar wat ik vooral heel leuk vond was dat twee mensen van Maggi gewoon de moeite namen om bij me langs te komen en echt iets voor me klaar te maken. Super chill!

Ben je benieuwd naar de Maggi Mals & Kruidig? Ik heb een aantal zakjes gekregen, dus die geef ik graag weg aan lezers! Laat even een reactie hieronder achter, en wie weet kun jij het binnenkort ook uitproberen. Naja, dat kan sowieso; want het is nu gewoon verkrijgbaar in de winkel 🙂

Nou, en toen was het dus een hele leuke dag, maar ’s avonds was ik KAPOT. Dat wordt nog wat op de boekpresentatie aanstaande dinsdag. Wat een spanning jongens; een kookboek uitbrengen! 😀


LEKKER SOCIAAL:

VOLG MIJ VIA YOUTUBEBLOGLOVIN |  TWITTER | INSTAGRAM | FACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog, let me know @lterveld of op faceboook!

OOK LEKKER:

5 reacties op “Wraps met kip in Maggi mediterraan, met ijsbergsla, rucola en yoghurtdressing met knoflook en komkommer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *