Oosters: Rijst met een saus van kip tandoori met kokosmelk, ananas, paprika, prei, sambal, ui en knoflook

Hi there! Dinsdagavond kwam le boyfriend bij me eten. Ik wilde iets klaarmaken met kokosmelk en rijst, omdat ik de dag erna soep zou maken waar ik kokosmelk bij nodig had, dus dan kon ik dat mooi verdelen over twee dagen. En ik was in de veronderstelling dat m’n kast totaal loaded was met rijst, maar dat was helemaal niet zo, haha. Ik had alleen nog een pak risottorijst staan. Gaat die #allesmoetop-challenge toch beter dan gedacht. Maar goed. Toen maakte ik maar een maaltje klaar met risottorijst. Het was een experimentele avondmaal en vaak als ik experimenteel met een soort van Oosters eten, mislukt dat totaal. Bas zat me dus ook gigantisch wantrouwend aan te kijken toen ik stond te koken, maar ik beloofde dat we eten zouden bestellen als het echt vies was. En dat was het gelukkig niet! Vond ik dan. Bas at z’n bord niet leeg hahahaha. Nouja, smaken verschillen 😉

Nodig voor twee personen: 250gr kippendijen -1/2 prei – 1/2 groene paprika – 3/4 rode paprika – 1 blokje ananasstukjes – 1/2 blik kokosmelk – 1 eetlepel sambal – een beetje gebakken uitjes – 1 rode ui – 2 tenen knoflook

Snij de kippendijen in kleine stukjes en bestrooi met een half zakje kip-tandoorikruiden van Verstegen en een beetje wokolie. Schep er een eetlepel sambal door en laat even intrekken. Snij ondertussen de prei, paprika en ananas in stukjes. Kook de rijst in 8 minuten gaar. Gebruik liever gewone rijst (zilvervlies of witte) maar in ons geval was risotto ook prima. Bij gebrek aan beter. Bak de kip in de pan gaar, voeg daarna de prei en paprika’s toe. Oh en een gesneden rood uitje! Oh en uitgeperste knoflook! Wok dit zo’n 5 minuutjes. Voeg daarna de kokosmelk toe en eventueel nog wat sambal. Laat dit pruttelen. Schep de rijst op je bord, doe de saus erover en top af met wat gebakken uitjes en stukjes ananas. Eet smakelijk!

Ik vond het zelf echt lekker maar Bas vond dat ik hele rare combi’s bij elkaar had gegooid. Valt wel mee toch? Kip met ananas, kokos en tandoori? Of vind jij dat ook een rare combinatie :P? Let me know hieronder!

VOLG MIJ VIA YOUTUBEBLOGLOVIN |  TWITTER | INSTAGRAM | GOOGLE+FACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog, let me know @lterveld of op faceboook!

Misschien vind je dit ook lekker:


4 reacties op “Oosters: Rijst met een saus van kip tandoori met kokosmelk, ananas, paprika, prei, sambal, ui en knoflook

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *