
Nodig voor twee personen: 250gr kippendijen -1/2 prei – 1/2 groene paprika – 3/4 rode paprika – 1 blokje ananasstukjes – 1/2 blik kokosmelk – 1 eetlepel sambal – een beetje gebakken uitjes – 1 rode ui – 2 tenen knoflook
Snij de kippendijen in kleine stukjes en bestrooi met een half zakje kip-tandoorikruiden van Verstegen en een beetje wokolie. Schep er een eetlepel sambal door en laat even intrekken. Snij ondertussen de prei, paprika en ananas in stukjes. Kook de rijst in 8 minuten gaar. Gebruik liever gewone rijst (zilvervlies of witte) maar in ons geval was risotto ook prima. Bij gebrek aan beter. Bak de kip in de pan gaar, voeg daarna de prei en paprika’s toe. Oh en een gesneden rood uitje! Oh en uitgeperste knoflook! Wok dit zo’n 5 minuutjes. Voeg daarna de kokosmelk toe en eventueel nog wat sambal. Laat dit pruttelen. Schep de rijst op je bord, doe de saus erover en top af met wat gebakken uitjes en stukjes ananas. Eet smakelijk!
Ik vond het zelf echt lekker maar Bas vond dat ik hele rare combi’s bij elkaar had gegooid. Valt wel mee toch? Kip met ananas, kokos en tandoori? Of vind jij dat ook een rare combinatie :P? Let me know hieronder!
VOLG MIJ VIA YOUTUBE | BLOGLOVIN | TWITTER | INSTAGRAM | GOOGLE+ | FACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog, let me know @lterveld of op faceboook!
Misschien vind je dit ook lekker:



Angela zegt:
Net dit gemaakt, alleen de ananas weggelaten. Vond het superlekker!
jaleesa zegt:
Misschien had ik of de ananas of de kokos weggelaten maar klinkt niet verkeerd. Ben wel heel niewsgierig hoe je kast er onderhand uitziet
Yvette zegt:
Hi! Ik volg je al een tijdje en complimenten voor je leuke blog! Ben nu alles aan het teruglezen, haha. Ik vind het totaal geen rare combi, fushion toch;-)
leonie zegt:
Dank voor je leuke comment!