Vega: Mihoen met soja-champignons, prei, kokos, rode paprika en ananas

Goedenavond! Wat heb ik vanavond een fijne meatfreemonday-maaltijd gegeten zeg! Gewoon wat gekke dingen bij elkaar gegooid maar het resultaat  was verrukkelijk. Ik at mihoen met sojachampignons, rode paprika, prei, kokos en ananas. LEKKER 🙂

Je snijdt champignons in 4 partjes en legt ze ongeveer een halfuurtje in sojasaus zodat de champignons zich volzuigen met de soja. In een pan doe je de hoeveelheid mihoen die je wil eten en je schenkt er kokend water bij zodat alle mihoen onder staat. Doe een deksel op de pan en laat ’t 4 minuutjes wellen (hoeft dus niet op ’t vuur). Ondertussen wok je de champignons in wokolie op hoog vuur. Na 3 minuutjes voeg je de gesneden (en gewassen!) prei, rode paprika en stukjes kokos er aan toe. Dit wok je nog eventjes. Bij het opdienen leg je er ananasschijven op.

Het was dus echt vet lekker! Het sap van de ananas was heel lekker in combi met de droge kokos en zoute champignons. Echt mjam!

Misschien vind je dit ook lekker:



2 reacties

Djuli -

Ziet er echt heerlijk uit! Leuke combi met de ananasschijven 🙂

leonie -

Dank je Djuli!!

Reageer ook