Vega: Oventomaten met zoete aardappel en vega balletjes

Goedemorgen leuke mensen! Gisteravond heb ik lekker vegetarisch gegeten, want het was meat free monday. Doet er eigenlijk iemand met me mee aan dit één-dag-in-de-week-vegetarisch-eten-voor-een-betere-wereld-principe? Ik vind het in ieder geval goed dat ik ‘t nog steeds doe. Ook al eet ik eigenlijk veel vaker vega.

Goed; genoeg daarover, let’s talk food. Ik had zin in truffelmayonaise en de eerste combi die dan in me opkomt is: ZOETE AARDAPPELFRIET MET TRUFFELMAYO. Want dat is vét lekker.

Erbij maakte ik van vegaballetjes spiesjes (echt lekker, probeer maar eens) en bereidde ik heel veel tomaten in de oven. In de oven? Ja, in de oven. Check:

Nodig voor één persoon: 3 tomaten – 1/2 zak zoete aardappelfrites – 6 vega balletjes – 1 teentje knoflook – peper & zout – olijfolie – truffelmayo en appelmoes voor erbij

Snijd de tomaten in partjes en besprenkel met olijfolie. Strooi er wat peper en zout over en meng met een uitgeperst teentje knoflook. Doe de tomaten in een ovenschaal en zet ze 40 minuten op 180C in de oven. Ze worden dan zacht en verrukkelijk. En GLOEIEND HEET. Niet meteen bijten dus, als je straks gaat eten.

De zoete aardappelfrites maak ik altijd in mijn Airfryer; 10 minuutjes op 200C en klaar is kees! Komt geen olie of vettigheid aan te pas. Love it!

De groenteballetjes zijn al gaar en hoef je alleen nog op te warmen. Ik reeg ze aan een prikkertje en bakte ze rondom in een pan met een klein beetje olie een soort van knapperig en warm. In een paar minuten.

Zo en dan is het klaar; serveren met truffelmayo voor bij de friet en appelmoes voor bij de vegaballetjes (want appelmoes = hemel) ennnnn eten maar. En! Opletten met de tomaten want die zijn echt teringheet. Maar wel echt lekker.

Prima maaltijd! Oh en good to know: het was niet de bedoeling dat mijn frietjes zo zwart werden. Ik had ze er per ongeluk een beetje te lang in laten zitten. Oeps!

ZULLEN WE CONTACT HOUDEN?
Wees één van de 26.000 die mij volgen op INSTAGRAM, een van de 12.000 die kijken via YOUTUBE, of word m’n 100.000e volger op FACEBOOK :D.

HOU JE NIET VAN KOKEN MAAR WEL VAN LEKKER ETEN?
Top: jij hebt mijn kookboeken nodig. Van mijn eerste boek zijn er al meer dan 10.000 verkocht en deel 2 kan je hierzo bestellen óf vinden in de boekhandel, bij Bruna, Albert Heijn of Bijenkorf, o.a.

2 reacties op “Vega: Oventomaten met zoete aardappel en vega balletjes

  • Die tomaat lijkt me heel chill! Ik houd dus niet van verse tomaat, maar wel gebakken of uit de oven. Vooral als ze dan goed gekruid zijn. Ik heb sinds kort ook een airfryer, bij mij kwamen de zoete aardappeltjes er wel minder zwart uit trouwens! Vanavond heb ik ook een airfryer gerecht, kip drumsticks en aardschappelschijfjes met snijboontjes. Ik probeer ook minstens 1x in de week vega te eten, de dag varieert alleen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *