Pasta met rundvlees, paddenstoelen en walnoten-roomsaus

Hoi! Ik heb weer eens geklunsd in de keuken. Het was zondag en ik had zin om lekker voor mezelf te koken. Uitgebreid. Duur. Romig. Intens. Heerlijk. Dat was de bedoeling. Ik dook in een aantal kookboeken op zoek naar een lekker recept voor romige pasta en kon niet echt vinden wat ik zocht, maar kwam uit bij een recept voor romige walnootsaus uit Simply Italian  en dat leek me het proberen waard. Ik combineerde het met een aantal andere ingrediënten en m’n pasta was geboren. En raad eens? Niet echt een aanrader. Maar ik geef je toch het recept. Ben benieuwd wat jij anders zou doen…

Niet nodig voor één persoon: half pak verse ravioli in de smaak eekhoorntjesbrood – 1 pak gekke paddenstoelen* – 125ml slagroom – handje walnoten – 1 eetlepel parmezaanse kaas – 1 stuk lekker rundvlees (biefstuk ofzo) – klontje boter

* Je hebt bij AH zo’n pak met verschillende soorten, waaronder van die bruinige met lange stelen en die zijn vet lekker.

De ravioli kook je in 6 minuten gaar. De walnotensaus maak je door walnoten fijn te stampen (met een staafmixer of een vijzel) en dit te mengen met slagroom en parmezaanse kaas en in een pannetje warm te maken. Het mag niet koken. Ik weet niet waarom niet, maar dat zei het kookboek, dus het zal wel waar zijn.

In een koekenpan bakte ik in de tussentijd de paddenstoelen – ongesneden – in boter op hoog vuur heerlijk. En na een minuut of 5 bakken voegde ik het stuk vlees ook toe aan de pan en dit bakte ik nog 3 minuten aan beide kanten. Er liep lekker sap uit dat met de paddenstoelen mengde en het was een en al heerlijkheid in de pan.

De ravioli goot ik af en deed ik bij de paddenstoelen in de pan. Het stuk vlees haalde ik uit de pan en sneed ik in stukken en voegde ik toen weer toe. Roer alles door elkaar en serveer de pasta met vlees en paddenstoelen dan in een diep bord, waar je de walnotensaus overheen giet. Beetje peterselie erover en eventueel wat peper en zout en klaar is kees.

Niet echt lekker.

Dat vlees moet je sowieso weglaten, dat voegt echt niets toe en past er niet echt lekker bij. De walnotensaus vond ik eigenlijk ook maar flauw, hoewel ik ‘m nog op smaak heb proberen te brengen met nootmuskaat en peper. En ja ik weet niet; de hele maaltijd was gewoon een beetje ruk. Teveel moeite en geld voor een matig resultaat. Jammerrrrr!

Maar goed; mislukkingen horen erbij. Vanavond ga ik weer iets lekkers maken. Ik weet alleen nog niet wat…. 😀

ZULLEN WE CONTACT HOUDEN?
Wees één van de 26.000 die mij volgen op INSTAGRAM, een van de 12.000 die kijken via YOUTUBE, of word m’n 100.000e volger op FACEBOOK :D.

HOU JE NIET VAN KOKEN MAAR WEL VAN LEKKER ETEN?
Top: jij hebt mijn kookboeken nodig. Van mijn eerste boek zijn er al meer dan 10.000 verkocht en deel 2 kan je hierzo bestellen óf vinden in de boekhandel, bij Bruna, Albert Heijn of Bijenkorf, o.a.

6 reacties op “Pasta met rundvlees, paddenstoelen en walnoten-roomsaus

 • De biefstuk kun je beter weglaten ja. Voor wat meer pit kun je zelf ook een beetje gorgonzola toevoegen! Een paar nootjes erbij lijkt me wel erg lekker ja, misschien nog wat variëren met hazelnootjes of pijnboompitten ofzo? Ehm, ik ga het zelf maar eens proberen (krijg spontaan trek) ????

 • Andere optie?
  Neem een pasta met een kaasvulling
  Laat de walnoten achterwege of vervang door pijnboompitten
  Ok, koken:
  Prak de gedroogde paddestoelen (misscien even de grootste iets kleiner snijden) in een theekopje en giet er kokend water op, maar alvast een kwart liter boullion aan (rund kan, groente kan)
  Bak je biefstuk aan beide kanten in boterl en zet apart op een warm bord met alu folie eroverheen
  Zet je pasta op….
  Giet de paddestoelen af (vocht niet weggooien) en doe de paddestoelen in je bakpan en bak aan. Met zout en peper uiteraard, een fijn gesneden uitje/sjalotje/knoflook zou ook erbij mogen
  Beetje meel over je paddestoelen en even doorbakken
  Nu beetje bij beetje schepjes boullion en paddestoelenvocht erbij totdat je de gewenste dikte hebt
  Nu mag er een scheut slagroom bij
  Gesneden peterselie/rucola/ iets anders groens erbij
  Pasta afgieten en op je bord dumpen
  Superfancy je sausje erover drizzelen
  Biefstukje heel dun snijden en in krullen erbovenop
  Beetje rucola/kaas erover omdat dat hoort
  (Ex walnoten) pijnboompitten erop

  Damn, is het al klaar

 • Misschien het rundvlees vervangen door spekjes? En inderdaad wat kruiden erdoorheen, maar zou niet weten welke, daar heb ik niet zoveel verstand van… 😉

 • Het klinkt juist echt heerlijk. Apart dat het dan zo tegenvalt.

  Slagroom mag niet koken, omdat het anders gaat schiften. Dan krijg je allemaal rare stukjes in de saus. Eigen ervaring hihi

 • Jammer dat het zo’n mislukking was… Het vlees zou ik zelf sowieso weglaten, maar de combi walnootroomsaus en paddenstoelen lijkt me wel heel lekker! Misschien is het mogelijk om de roomsaus zelf te maken, zodat het wat pittiger is. Malou x

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *