Witte asperges met zalm en roerei

Hi there! Jongens; aspergeseizoen is praktisch voorbij. Volgens google op 24 juni, maar dit lijkt me persoonlijk wel heel specifiek. Anyway; ik kon vorige week nog witte asperges scoren en als je er nog zin in hebt, MOET jij dat een dezer dagen ook nog doen. Als het niet al te laat is…

Ik maakte een heerlijke receptje klaar met gebakken zalm en roerei met bieslook en een sausje van Knorr. Ik had zin in Hollandaise saus, maar heb dat één keer proberen te maken en dat mislukte compleet, dus ging voor een zakje van Knorr. Niet zo lekker als de echte verse saus, maar wel een prima vervanger.

Nodig voor één persoon: zoveel mogelijk witte asperges (geschild) – 1 zalmfilet – 2 eieren – paar sprietjes verse bieslook – boter – 1 zakje Knorr Hollandaisesaus

Kook de asperges in 5 minuten gaat en laat ze nog 10 minuten nagaren in hun eigen vocht. Bak in de tussentijd een zalmfilet aan beide kanten bruin in een minuut of 8 en haal de zalm dan uit de pan. Bak in diezelfde pan een roerei door er een klontje boter in te laten smelten en hier twee geklutste eieren met stukjes bieslook in te gooien. Laat het ei bijna stollen en begin dan met ‘vouwen’. Zo maak je een heerlijk romig roerei!

Zet in de tussentijd een kookpannetje op het vuur met een laagje koud water en roer hier de Knorr Hollandaise saus door, totdat de saus een mooie dikte heeft. Klaar!

Serveer alles op een bord en eet smakelijk 🙂 #omnomnom!

Ik vond het echt lekker. Heerlijke combinatie en heerlijk vullende maaltijd. En nu weer een jaartje wachten tot we weer asperges kunnen eten. Sad :(.

ZULLEN WE CONTACT HOUDEN?
Wees één van de 26.000 die mij volgen op INSTAGRAM, een van de 12.000 die kijken via YOUTUBE, of word m’n 100.000e volger op FACEBOOK :D.

HOU JE NIET VAN KOKEN MAAR WEL VAN LEKKER ETEN?
Top: jij hebt mijn kookboeken nodig. Van mijn eerste boek zijn er al meer dan 10.000 verkocht en deel 2 kan je hierzo bestellen óf vinden in de boekhandel, bij Bruna, Albert Heijn of Bijenkorf, o.a.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *