Gesponsord – Hoi allemaal! Het is zomerrrrr, yes! Tijd om te genieten van de zon. Op elk moment van de dag. Nu heb ik de luxe positie dat ik thuis werk en dus best wat zonuren pak, maar veel van jullie zullen gewoon overdag op kantoor/in de collegebanken zitten te snakken naar een zonnestraaltje. Het laatste waar je dan zin in hebt, is vet lang in de keuken staan als je thuis komt. Dus wat gaan we doen? MEAL PREPPEN! Maar dan niet op de #fitgirl manier, maar gewoon lekkere dingen maken die je makkelijk mee kan nemen/opwarmen/invriezen/you name it als je het te druk hebt om te koken.
Het zit namelijk zo. Je kunt bij Jumbo nu sparen voor Pyrex schalen! Pyrex-watte? Pyrex schalen. Je wist het nog niet, maar je hebt ze nodig in je leven. Maar echt. Pyrex schalen zijn glazen schalen met een plastic deksel en ze zijn geschikt voor oven, magnetron, om mee te nemen én je kunt ze invriezen. En dat betekent dat ze dus ideaal zijn voor ‘meal prepping’. Ik deel vandaag een lekker zomers recept met je dat je kunt klaarmaken in de Pyrex schaal, vervolgens koud of warm kunt opeten of meenemen en zelfs kan invriezen, mocht de zon toch niet doorbreken en je nog een dagje moet wachten met parkchillings. Klaar voor? Aan de slag!
Nodig voor 4 personen: fusilli pasta – 4 eetlepels groene pesto – 1 bakje cherrytomaatjes – een hele brie – een handje walnoten – 2 eetlepels honing – een handje rucola
Kook de pasta in 8 minuten gaar. Snijd in de tussentijd cherrytomaatjes en de brie in stukjes. Giet de pasta af en roer de kant- en klare pesto er doorheen. Voeg de cherrytomaatjes en stukjes brie toe en verdeel die door de pasta. Doe de pasta in een Pyrex schaal en top af met de laatste stukjes brie, walnoten en wat honing. Zet de pasta 10 minuutjes op 180C in de oven, zodat de brie lekker smelt en de walnoten een beetje grillen. Haal de pasta uit de oven en top ‘m af met een beetje rucola. Klaar!
Nu kun je de pasta warm en koud eten. Als je voor koud gaat kun je de pasta het beste laten afkoelen op het aanrechtblad en eventueel in de koelkast zetten zodra hij niet meer gloeiend heet is. Mét deksel, die bij de Pyrex schaal geleverd wordt. En ‘m gewoon met schaal en al meenemen naar het park. Prima!
Mocht je de pasta pas over een paar dagen willen eten, dan kun je de pasta met schaal en al invriezen. Multifunctioneel dus. Handig!
Maar je kunt natuurlijk ook gewoon warm eten en de pasta serveren in de schaal ;-). Opscheppen maar!
Ik vond het in ieder geval vet lekker. Zowel warm als koud. Je hoeft de pasta ook niet per se nog in de oven ‘af te bakken’, maar ik vind het zelf wel lekker als de brie even gesmolten is en de walnoten een beetje gegrild. Oh en tip: gebruik ingrediënten die zowel ingevroren als verwarmd kunnen worden; dan kun je er alle kanten mee op. Precies zoals in dit recept!
Wat ik trouwens ook nog echt top vind; je kunt dus sparen voor die Pyrex schalen bij Jumbo en ze komen in allerlei verschillende formaten. Van enorme schalen voor veel personen (hallo studentenhuis, #hallojumbo!) tot kleine schalen voor eenpersoonsporties. En jullie weten dat ik daar fan van ben, want ik kook vrijwel altijd alleen voor mezelf. En kleine items betekent kleine afwas. En dat is top.
Kortom; ik vind dit wel tof. Handige spaaractie en ik zou zeggen; go for it! Hoe? Vanaf 28 juni kun je bij Jumbo sparen voor deze multifunctionele schalen. Bij elke €10,- aan boodschappen ontvang je een zegel en bij aankoop van actieproducten ontvang je een extra zegel. Check voor meer info jumbo.com/spaaractie-schalen.
Zo, en dan nu: OP NAAR HET PARK!
ZULLEN WE CONTACT HOUDEN?
Wees één van de 26.000 die mij volgen op INSTAGRAM, een van de 12.000 die kijken via YOUTUBE, of word m’n 100.000e volger op FACEBOOK :D.
HOU JE NIET VAN KOKEN MAAR WEL VAN LEKKER ETEN?
Top: jij hebt mijn kookboeken nodig. Van mijn eerste boek zijn er al meer dan 10.000 verkocht en deel 2 kan je hierzo bestellen óf vinden in de boekhandel, bij Bruna, Albert Heijn of Bijenkorf, o.a.
Kelly zegt:
Het receptje ziet er onwijs lekker uit, de bakjes zijn niet zo mijn ding!