Een ode aan Euroshopper: Hartige taart van bladerdeeg, pesto, gehakt, spinazie, notenmix, brie en honing

Hallo daar! Vandaag bereikte mij het nieuws dat het merk Euroshopper verdwijnt uit de schappen van Albert Heijn. En hoewel ik dacht dat ik bijna geen Euroshopper gebruik in mijn kookkunsten, blijkt dat toch even anders. Wekelijks ben ik die-hard-koper van o.a. Euroshopper roomkaas, appelmoes (the best!), mozzarella en wc-papier (hihi). Of AH nou alleen de naam (en prijs…?) verandert of dat het helemaal verdwijnt weet ik niet, maar ik hoop van niet. Vanavond besloot ik dus een ode te brengen aan Euroshopper van AH. Omdat Euroshopper hÊÊl veel producten heeft en ik het heel vaak echt heel prima vind. Vandaag dus een avondmaaltje van alleen maar Euroshopper-producten. Ziet er goed uit, toch?

Ik maakte een hartige taart met Euroshopper bladerdeeg, pesto, gehakt, spinazie, notenmix, brie en honing. En ik maakte er voor de fun eens een filmpje van (klik).

Je laat de spinazie ontdooien in een pannetje (duurt ongeveer 10minuutjes) op laag vuur. Ondertussen bak je het gehakt rul in olijfolie (kan ook van Euroshopper) en druk je al het vocht eruit (weggooien). Als het gehakt rul is, voeg je een half potje Euroshopper groene pesto toe. In een ovenschaal, die je bedekt met bakpapier, bedek je de bodem en zijkanten met ontdooid bladerdeeg en aan de bovenkant rol je een mooi randje. Dan begin je met een laag gehakt (zonder vocht!), daarop de spinazie (ook zonder vocht!!) en daarop de notenmix (Euroshopper studentenhaver). Dan top je af met plakken Euroshopper brie en je schenkt er wat honing overheen. Nu heb ik hier een klein beetje gesmokkeld, omdat de Euroshopper honing uitverkocht was bij mijn AH… De taart gaat 30 minuutjes op 180C in de oven, maar pas op dat de brie/honing niet te donker worden (dan kun je ’t afdekken met aluminiumfolie).

Al met al was het echt een hele lekkere taart! Echt super goed gelukt zo die smaken bij elkaar. En echt met allemaal crappy Euroshopper-producten. Ik ben fan:)

PS: Wat vinden jullie van ’t filmpje?

Misschien vind je dit ook lekker:


31 reacties op “Een ode aan Euroshopper: Hartige taart van bladerdeeg, pesto, gehakt, spinazie, notenmix, brie en honing

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *