Kippensoep met soepgroenten en vermicelli

Goedemiddag! Gisteravond heb ik een simpel kippensoepje gegeten. En simpel was hij zeker, want hij was behoorlijk smakeloos… Ik heb al eens eerder kippensoep gemaakt en volgens mij was dat heerlijk en deed ik dit keer niet veel anders, maar deze soep was echt een beetje saai:(

Je doet een stuk kipfilet in een pan met 1 liter kokend water en een blokje kippenbouillon (misschien gebruikte ik wel te weinig kip..). Zodra de kip gekookt is trek je die met twee vorken uit elkaar zodat ‘t kleine stukjes worden. Dan voeg je er soepgroentes en vermicelli aan toe en dit laat je nog 10 minuutjes zachtjes koken. Breng de soep op smaak (wat mij dus duidelijk niet lukte…) met maggie, ketjap, groene aromat en peper/zout.

Maargoed, hoewel het wat saai was, was het wel prima te eten. Bovendien heb ik nu nog een lekkere lunch voor vanmiddag!

Misschien vind je dit ook lekker:


6 reacties op “Kippensoep met soepgroenten en vermicelli

  • Anoniem zegt:

    Ik neem ook altijd een kippenboot in de plaats en laat hem gewoon doorkoken. Dan haal je het been achteraf gewoon uit gaat even snel 🙂 en vaak is het ook beter om deze soep een nachtje te laten trekken met de poot erin, echt een superlekkere kippensoep!

  • Anoniem zegt:

    Aan kipfilet zit weinig smaak, voor kippensoep kan je beter de poten of vleugels gebruiken, iig een stuk met bot. Dan een goed bouquet garni erbij, geeft ook veel smaak. Als je kipfilet gebruikt, zou ik een extra bouillonblokje gebruiken voor de smaak.

    • Daar heb je helemaal gelijk in. Ik doe het alleen altijd met kipfilet (lekker weinig werk) en normaal smaakt 'ie echt beter. Waarschijnlijk had ik gewoon een smakeloze kip. Of inderdaad te weinig bouillon..

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *