Feestmaal: Kruidige kip met paneerlaag, met rozemarijnaardappeltjes en rucolasalade caprese

Hoi allen! Hier dan nog een lekker receptje van mijn Paasvoer van afgelopen maandag. Mijn vader heeft gekookt, dus de credits van deze heeeeeerlijke kip gaan totaal naar hem! Maar volgens mij is het niet super moeilijk om na te maken, dus probeer het vooral zelf eens uit, dan doe ik dat ook :).

Nodig voor drie personen: 8 kippenpootjes – gestampte meergranenbeschuiten (ik denk een stuk of 2 a 3) – wat gedroogde oregano – gedroogde tijm – kipkruiden – gedroogde rozemarijn. Voor erbij: aardappelschijfjes en gedroogde rozemarijn – rucolasla – mozzarella – tomaat – balsamicoazijn


Bestrooi je kip met de kruiden; dus de kipkruiden+oregano+rozemarijn+tijm. Leg ze in een ingevette ovenschaal en besprenkel ze met wat olijfolie. Bedekt ze vervolgens met het gestampte meergranenbeschuit, zodat je een mooi paneerlaagje krijgt. Deze kip gaat 45 minuten op 200C in de heteluchtoven. Heb je nou een kleine oven, let dan even op dat het paneerlaagje niet verbrandt!

Erbij aten we gebakken aardappelschijfjes met wat rozemarijn (gewoon meebakken) en een salade van rucola met stukjes mozzarella en tomaat, met balsamicoazijn als dressing.

Nou en die kip jongens, mennnnnn die is lekker. Super mals, super smaakvol en geweldig lekker met het paneerlaagje. Oh ik had echt wel alle 8 kippenpoten op kunnen eten, zo lekker. Verwacht alleen niet een KFC-achtig knapperig korstje. Het is gewoon een paneerlaag, die verder niet gefrituurd o.i.d. is. Wel knapperig, maar niet mega. Maar wel gewoon gigantisch lekker. Dus, bedankt voor dit recept pap!

VOLG MIJ VIA YOUTUBEBLOGLOVIN |  TWITTER | INSTAGRAM | GOOGLE+FACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog, let me know @lterveld of op faceboook!

Meer recepten van de papa van:


2 reacties op “Feestmaal: Kruidige kip met paneerlaag, met rozemarijnaardappeltjes en rucolasalade caprese

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *