Mexicaans – Wraps met kip, paprika, tomaat en mais, met frisse guacamole en rucola

Hello there! Vandaag had ik echt een heerlijke dag, moet ik zeggen:D Ik heb lekker twee daagjes vrij genomen van m’n fulltime job, omdat ik nog vrij veel vakantiedagen had. Vandaag was er toevallig een leuk Hotpinkmedia-event gepland en ging ik eventjes shoppen én een heerlijk taartje eten in de stad. Verrukkelijk, zo’n vrije dag. Serieus guys, de meeste lezers hier studeren nog en echt: GENIET ER VAN. Vrije tijd is zo fijn! Tenminste; studeren stond bij mij gelijk aan vrije tijd, hahaha!

Maar goed, na een heerlijk dagje stapte ik dan midden in de spits weer in de trein naar Rotterdam voor een avond met mijn vriendje:) Ik had zin om te koken en deed al boodschappen in Amsterdam. En kookte in de crappy keuken van le boyfriend een heerlijke wrap-maaltijd.


Nodig voor twee personen: 4 grote tortilla’s – beetje mais – 1 gele paprika – 1 groene paprika – 3 tomaten – 2 kipfilets – Casa Fiesta mix voor Enchilada – 1 avocado – 100gr sour cream – geraspte kaas – rucola – handje Doritos


Snij de kip, paprika’s en tomaten klein. Bak de kip gaar en voeg de groentes er aan toe. Doe de kruiden en de mais er bij en laat dit lekker lang op laag vuur pruttelen, tot de tomaten echt kapotgekookt zijn en het een mooie dikke saus wordt. Dan vul je de wraps met de prut, doe je er wat kaas over en vouw je de wrap dicht. Onee, ik vergeet helemaal; je verkruimelt ook nog wat Doritos en doet die lekker bij de wrap in! De wraps gaan vervolgens 10 tot 15 minuten in de oven, totdat de kaas lekker gesmolten is. Doe er daarna rucola in en serveer er simpele guacamole bij, gemaakt van avocado en zure room door elkaar geprakt. Mmmmm! Klaar:)

We aten heel lekker en hoewel we maar twee per persoon hadden, was het genoeg! Lekkere maaltijd :) Maar ik had wel meer van de Doritos verwacht. Een vriendin tipte dat dat lekker erdoor was, maar ik vond de smaak een beetje wegvallen in de rest. Maar toch bedankt voor de tip, Lay 😉

Straks ga ik nog een blogje schrijven over een van m’n favoriete plekjes in Amsterdam. En ik moet nog een blogje schrijven over een winactie die ik deze week wil uitzetten…. Stay tuned!

Misschien vind je dit ook lekker:



4 reacties

Demelza van der laan -

Een tip voor de guacamole: Doe er een beetje komijn doorheen, maakt hem zonder enige moeite een stuk lekkerder!

leonie -

Goeie tip!! Komijn zit volgens mij in veel Mexicaanse gerechten, dus perfecto!

Karlijn -

Misschien die Doritos onder/over de kaas strooien voor een smakelijk knapper-laagje?

leonie -

Ja, misschien dat dat beter werkt inderdaad..

Reageer ook