Aanrader: Gartine in een zijstraatje van de Kalverstraat

Hey guys! Zo nu en dan verschijnt er eens een minder avondeten gerelateerd blogje online en nu is zo’n moment. Ik ging gisteren in de stad een taartje eten met een van m’n besties – gewoon omdat we daar zin in hadden. We gingen naar Gartine. En echt FAN ben ik van dit leuke kleine oasetje (is dat een woord?) van rust, midden in het enorm drukke Amsterdam. En omdat ik ‘t zo’n leuk plekje vind en echt een aanrader, wilde ik er over schrijven.

Gartine zit in de Taksteeg op nummer 7. Dat is een zijstraat van de Kalverstraat, je weet wel; de duurste straat van monopolie, haha. Het is het laatste straatje als je van de dam gelopen komt, net voor de grote witte H&M op het spui en dan aan de linkerkant.

Gartine is geweldig omdat het super lief, klein en rustig is en de eigenaar en eigenaresse er al hun dingetjes zelf maken. Heel puur en lekker eten. En de aller lekkerste taartjes. Ik heb er één keer gehighteat (weer: is dit een woord?)en dat vond ik niet zo’n succes, maar verder is het er geweldig. Je kunt er dus ontbijten, lunchen en taartjes eten. En vooral dat laatste is heerlijk:) Vandaag gingen vriendin Layla en ik voor de citroen-merenguetaart en cheesecake met witte chocolade. Vet succes. En het allerleukste, voor een theeleut als ik; ze hebben er een stuk of tien speciale theeën op de kaart staan. En daar hou ik van! Echt het ultieme theeparadijsje dus.

En nee, dit is geen betaalde post of reclame. Ik wil jullie dit tentje gewoon echt heel erg aanraden, want het is ZO leuk en zo veel beter dan tijdens een dagje shoppen in Amsterdam neer te struinen op ‘t spui bij een of ander gaar toeristending.

Dus :). Kende jij Gartine al, of is ‘t nieuw voor je en wil je er wel eens heen?

Meer leuks:


4 reacties op “Aanrader: Gartine in een zijstraatje van de Kalverstraat

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *