Hollandse pot: Vissticks met gebakken aardappeltjes en komkommersalade

Joehoe, daar ben ik weer! Vanavond wilden boyfriend en ik iets heel gemakkelijks eten en ik had véél zin in vissticks. Dus die gingen we maken. Samen met gebakken aardappeltjes en een komkommersalade. En dat was me toch een succes! NOT. Als er iets is dat ik niet kan, is het aardappeltjes bakken in een pan. En hetzelfde geldt eigenlijk voor vissticks. Of kipschnitzels ofzo. Ik doe teveel vet in de pan (zo werkt een frituur toch ook, en daar wordt ’t toch ook knapperig van?) en de dingen worden altijd maar half warm, ook al bak ik ze langer dan op de verpakking staat. Of ze branden aan. Maar goed. Ik heb gekookt en heb de in vet druipende vissticks gewoon opgegeten. Bas heeft alles laten staan. Ook de salade, die vond ‘ie ook vies (en was ook eigenlijk niet echt geweldig).

Nodig voor twee personen: 10 iglo vissticks (iglo = must!) – 300 gram aardappelschijfjes – 1 komkommer – 2 eetlepels Griekse yoghurt – 1 takje verse dille – 1/2 limoen

Wat je vooral niet moet doen: veel vet of olie in de pan, te laag vuur, te hoog vuur, te middelmatig vuur. Eigenlijk heb ik geen idee hoe je het nou wel goed kan doen. Ik maak vissticks om die reden dan ook altijd in de oven. Worden ze lekker knapperig, is veel minder vet en dus gezonder. Bovendien heb je dan makkelijkere afwas. De aardappelschijfjes frituur ik vaak gewoon. Gaat veel beter dan in een pan bakken en dat de ene dan nog halfgaar is en de ander al zwartverbrand.

De komkommersalade maak je door de komkommer in fijne stukjes te snijden en te mengen met de Griekse yoghurt, met plukjes dille en je perst de halve limoen er over uit. Beetje zout & peper en klaar! Dit is wel het recept voor een beetje slappe en behoorlijk natte komkommersalade. Dus als iemand een beter idee heeft of weet hoe je dit op kunt spicen; be my guest.

Het avondmaal van vanavond was dus een groot fiasco. Het had echt ekker kunnen zijn, als ik ’t anders klaar had gemaakt. Ik kan gewoon niet bakken. Gewoon niet.

Einde van deze aflevering van “Confessions of a foodblogger”;-)

Misschien vind je dit ook lekker:28 reacties

Anoniem -

komkommer halveren; zaadlijst uit de komkommer halen, in lange dunne repen snijden of met een mandoline of kaasschaaf oid in dunne plakken, wat citroensap of witte wijn azijn, wat yoghurt, wat olijfolie, snufje zout, rood pepertje erdoor, en wat kokosrasp! very nice, oriental en spicy:)

leonie -

Wow! kokosrasp? Dat ga ik eens proberen 🙂

Anoniem -

Komkommer halveren, zaadlijsten eruit halen, grof snijden. Een klein handje zwarte olijven *goed uitknijpen, mag best grof). 1 eetlepel citroensap, 1 eetlepel yoghurt en 2 eetlepels extra virgin olive oil. Als je een verse chillipeper in huis hebt, kun je die fijnhakken en er ook in doen voor wat pit! Munt of basilicum erdoorheen maakt het nog lekkerder.

leonie -

Klinkt goeeeeeeeeddddd

Anoniem -

Aardappelen bakken is heel makkelijk! Doe boter en olijfolie samen in de pan en mag best veel zijn. Olie wordt heter dan boter en zorgt voor het knapperige korstje. Op smaak brengen met paprikapoeder, zout en peper. Vuur gemiddeld hoog en dan eerst gaar laten worden. Als ze gaar zijn, vuur iets omhoog totdat ze een lekker korstje hebben!

leonie -

Goeie methode, ben benieuwd of ik dit wel kan…

Miriam -

Ik heb deze ellende altijd met kroketten. Ik ben d'r GEK op maar maak ze nooit want of ze barsten open in de frituur, of ze zijn van buiten zwart en van binnen nog bevroren… sommige dingen moet je gewoon aan anderen overlaten. Ook wel eens fijn, als je zo aan kan schuiven 🙂

leonie -

Hahahaha bij kroketten heb ik 't dan weer niet… Maar dat laatste is heel erg waar, Bas had gewoon moeten koken:P

Sophie -

Ik maak de saus van komkommersalade altijd met de helft yoghurt en de helft mayonaise/frietsaus. Wel wat vetter, maar wel lekkerder en de saus is daardoor wat dikker.

leonie -

Ook lekker!

Veerle -

Gebakken aardappels mislukken bij mij nooit als ik een goede tefal(wok)pan neem en alleen zonnebloemolie gebruik. Dan op redelijk hoog vuur en vaak husselen zodat ze niet zwart worden maar na een tijd gelijkmatig bruin 🙂

leonie -

Hoog vuur ja? Ik ben dan echt bang dat 't enorm verbrandt..

Tessa / iamcookingwithlove.nl -

Wat anoniem zegt over de zaadlijsten eruit halen scheelt en ik doe er ook altijd wat knoflookpoeder door. En evt de yoghurt mengen met wat mayonaise.

leonie -

Ja knoflookpoeder was nog een lekkere toevoeging geweest!

Anoniem -

Voor de vissticks heel klein beetje bakolie en het vuur niet te hard zetten, wat de aardappeltjes betreft, als je van die kant en klare hebt gehaald.. die doe ik eerst altijd even een minuutje in de magnetron en daarna rustig in de pan bakken..

Brechje -

Wat ik altijd doe bij gebakken aardappeltjes: ik maak een aantal gaatjes in het zakje waar ik ze in gekocht heb. Vervolgens leg ik ze 3-5 minuten in de magnetron. Daarna zijn de aardappels al gaar en hoef je ze alleen nog met een beetje boter bruin te bakken. Snel, lekker en makkelijk!

leonie -

Ah, dat is lekker gemakkelijk. Volgens mij heb ik m'n vriendje dat ook wel eens zien doen ja!

JustAnotherGirl -

Als je aardappeltjes hebt gebakken. in de schaal waar je ze in wilt hebben, even keukenpapier eerst inleggen.. dan de aardappels daarop leggen dan kan het vet in het keukenpapier gaan zitten, en heb jij lekkere aardappels!

Charlotte -

Aardappels bakken is eigenlijk heel gemakkelijk: in boter, niet in olie en veel geduld. Op een laag vuurtje en als ze een beetje bruinig zijn omdraaien (1 keer). Oefenen!

Anoniem -

Als je de komkommer eerst halveert en er met een theelepeltje de zaadlijst uithaalt voordat je hem gaat snijden voor de salade is het al een heel stuk minder waterig. Zo doe ik het ook altijd als ik tsaziki (of hoe je dat ook schrijft) maak.

leonie -

Thanks, slim!

Anoniem -

Vissticks in de oven werkt goed! En is ook iets gezonder 🙂

Maaike -

De komkommer doe ik trouwens in schijfjes zonder de schil (maar kan ook gewoon met natuurlijk).

Maaike -

Ik herken het probleem van de vissticks. Toen ik ze nog wel eens bakte, viel dat knapperige laagje er altijd af, of er ging er vet tussen het laagje en de vis zitten. Bah!
Komkommersalade maak ik altijd met azijn, water, zout, witte peper en zout. Gewoon proeven voor de hoeveelheden, kan niet mislukken =).

leonie -

ja gedver, als het ertussen gaat zitten is het al helemaal ellende. Komkommersalade maak ik ook wel eens met azijn en suiker, lekker!

Reageer ook