Hollandse pot: Vissticks met gebakken aardappeltjes en komkommersalade

Joehoe, daar ben ik weer! Vanavond wilden boyfriend en ik iets heel gemakkelijks eten en ik had véél zin in vissticks. Dus die gingen we maken. Samen met gebakken aardappeltjes en een komkommersalade. En dat was me toch een succes! NOT. Als er iets is dat ik niet kan, is het aardappeltjes bakken in een pan. En hetzelfde geldt eigenlijk voor vissticks. Of kipschnitzels ofzo. Ik doe teveel vet in de pan (zo werkt een frituur toch ook, en daar wordt ‘t toch ook knapperig van?) en de dingen worden altijd maar half warm, ook al bak ik ze langer dan op de verpakking staat. Of ze branden aan. Maar goed. Ik heb gekookt en heb de in vet druipende vissticks gewoon opgegeten. Bas heeft alles laten staan. Ook de salade, die vond ‘ie ook vies (en was ook eigenlijk niet echt geweldig).

Nodig voor twee personen: 10 iglo vissticks (iglo = must!) – 300 gram aardappelschijfjes – 1 komkommer – 2 eetlepels Griekse yoghurt – 1 takje verse dille – 1/2 limoen

Wat je vooral niet moet doen: veel vet of olie in de pan, te laag vuur, te hoog vuur, te middelmatig vuur. Eigenlijk heb ik geen idee hoe je het nou wel goed kan doen. Ik maak vissticks om die reden dan ook altijd in de oven. Worden ze lekker knapperig, is veel minder vet en dus gezonder. Bovendien heb je dan makkelijkere afwas. De aardappelschijfjes frituur ik vaak gewoon. Gaat veel beter dan in een pan bakken en dat de ene dan nog halfgaar is en de ander al zwartverbrand.

De komkommersalade maak je door de komkommer in fijne stukjes te snijden en te mengen met de Griekse yoghurt, met plukjes dille en je perst de halve limoen er over uit. Beetje zout & peper en klaar! Dit is wel het recept voor een beetje slappe en behoorlijk natte komkommersalade. Dus als iemand een beter idee heeft of weet hoe je dit op kunt spicen; be my guest.

Het avondmaal van vanavond was dus een groot fiasco. Het had echt ekker kunnen zijn, als ik ‘t anders klaar had gemaakt. Ik kan gewoon niet bakken. Gewoon niet.

Einde van deze aflevering van “Confessions of a foodblogger”;-)

Misschien vind je dit ook lekker:


28 reacties op “Hollandse pot: Vissticks met gebakken aardappeltjes en komkommersalade

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *