Goedemiddag goed volk! Tijdens mijn vakantie in december heb ik een paar heerlijke receptjes klaargemaakt, die ik in de komende weken met jullie ga delen. Zo maakte ik onder andere een veganistische variant van rijst met kip kerrie (heurlijk) en toen ik op insta stories vroeg wie er allemaal geïnteresseerd waren in het recept kreeg ik maar liefst 1400 mensen een ‘JA IK WIL HET RECEPT’. Bij deze 😉
Wist je dat de vegetarische kipstuckjes van de Vegetarische slager, 100% plantaardig zijn? Daar kwam ik onlangs achter en toen bedacht ik dat je daar dus pri-ma een veganistische variant van rijst met kip kerrie kunt maken. Aan de slag!
Nodig voor twee personen: 1 bakje Vegetarische kipstuckjes van de Vegetarische slager – een blokje verse gember van ongeveer 2×2 cm – 1/2 limoen – 2 eetlepels kerriepoeder – 250ml kokosmelk – 1/2 aubergine – 1 uitje – 2 handen spinazie – 2 kopjes rijst
Snijd de aubergine en ui in kleine stukjes. Bak het uitje glazig in een pan met kokosolie. Voeg na een paar minuten de blokjes aubergine toe. Bak dit 2 minuten op hoog vuur en voeg dan twee eetlepels kerriepoeder er aan toe. Roer het door elkaar, voeg de vegetarische kipstuckjes toe en blijf dit lekker bakken op middel-hoog vuur.
Kook in de tussentijd de rijst in 8 minuten gaar.
Zodra de nep kipstuckjes er een beetje gegrild uit gaan zien, voeg je de kokosmelk toe aan de pan. Beetje bij beetje en laat dit lekker inkoken tot een smaakvol sausje. Voeg ook de gember toe (geraspt) en eventueel wat zout en peper. Zodra de saus er een soort van klaar uitziet, leg je de spinazie er bovenop en laat je die ook nog even slinken, om ‘m vervolgens er doorheen te roeren.
Je kunt de saus lekker op smaak brengen door extra kerriepoeder of zout toe te voegen, of nog wat gember of kokosmelk. Op het einde voeg je wat limoensap toe om het geheel lekker fris te maken. Maar niet te veel, want dan wordt het zurig.
Serveer de rijst met de saus van nepkip met kokosmelk, gember, limoen, spinazie, aubergine en kerrie. En eet smakelijk!
Een súper lekker recept waarbij je én geen vlees mist én heel erg lekker en 100% plantaardig eet. Is dat belangrijk? Ja. Niet iedere dag, maar zo nu en dan is het echt geen gek idee om dat te doen.
Heb je zin om het uit te proberen? Laat hieronder weten wat je er van vond! 😀
Begin 2018 goed en vreet driemiljoen tosti’s!
Mijn derde boek heet TOFFE TOSTI’S en de tweede druk ligt nu in de winkels. Het kost €14,95 en is verkrijgbaar bij de boekhandel, Bruna of via Bol.com.
Bestel hier mijn eerste of tweede boek.
Hé, laat eens wat van je horen?
Zullen we contact houden via INSTAGRAM, YOUTUBE of FACEBOOK?
Irma zegt:
Deze net klaargemaakt voor vanavond.. gruwelijk!! <3
leonie zegt:
LEKKER!!
Belle zegt:
Was super lekker! En ik ben zeker wel elke dag veganistisch voor rechtvaarigheid voor de dieren. Voor de planeet en onze eigen gezondheid. Spread the love✌
Xiuta zegt:
Helemaal mee eens, ik ben elke dag vegan en alleen maar voordelen 🙂
Ga dit recept zeker proberen!
malu zegt:
Dit is het lekkerste recept van jouw blog tot nu toe! super lekker!
leonie zegt:
Aaaaah jeej wat leuk dit
Tessa zegt:
Omg, dit was geweldig, mijn dank is groot!
Daphne zegt:
AAAAAH ik ga dit meteen maken als ik weer op m’n kamer ben volgende week! 🙂
S. zegt:
Heel tof! Helemaal veganist hoeven we inderdaad niet iedere dag te eten, maar het is wel fijn dat steeds meer mensen er achter komen dat gerechten zonder vlees, ook super lekker zijn! Ik was al een mega fan van de nep kipstukjes maar door dat gerecht ben ik nog meer fan geworden! Ik ben wel benieuwd naar meer vegatarische gerechten Leonie 🙂
Belle zegt:
Was super lekker! En ik ben zeker wel elke dag veganistisch voor rechtvaarigheid voor de dieren. Voor de planeet en onze eigen gezondheid. Spread the love✌
Mina zegt:
Heer-luk!!! Meer vegan recepten in 2018 : D Ik ga dit morgen maken!
Evie zegt:
Onwijs tof!! Moet het nog uit proberen, dat wel. Misschien kan je een veganistisch boekje ook maken in de toekomst? Vette veganisten
Sophie zegt:
Dit lijkt me echt heel lekker! Thanks voor het recept 🙂
Leonie zegt:
graag gedaan 😀 Ben benieuwd wat je er van vindt 😀