Vega: Pasta met avocadosaus

spaghetti_avocado_saus_Goedemiddag! Vandaag is het Meat Free Monday en ik at een verrukkelijke vegetarische maaltijd. Ik maakte een pasta met avocadosaus, naar eigen recept. En dit is echt heel erg lekker. Dus namaken maar!

Nodig voor ̩̩n persoon: 1 eetrijpe avocado Р2 tenen knoflook Р1/2 pakje Alpro cuisine Р125gr verse spaghetti Рpaar cherrytomaatjes aan tak Рkokosolie met kokossmaak Р1/2 bol Buffelmozzarella

Leg de cherrytomaatjes in een ovenschaal. Schenk er wat (olijf)olie overheen en pers er een teen knoflook over uit. Zet dit 10 minuutjes op grillstand in de oven. Kook in de tussentijd de pasta in 4 minuten gaar (verse pasta hoeft maar 4 minuten te koken). Snijd de avocado in plakjes en bak in kokosvet (met kokossmaak) aan beide kanten bruin. Laat eerst even het kokosvet goed warm worden en leg dan de plakjes avocado er in. Voeg hier ook een teen knoflook aan toe en bak mee. Doe er dan de Alpro Soya bij en laat pruttelen. Giet de pasta af en doe terug in de pan. Roer de avocado met saus door de pasta. Serveer met een halve bol mozzarella on top, wat peper en zout erover, eventueel wat verse peterselie (meer voor de looks, niet per se voor de smaak) en de gegrilde tomaatjes on top.

Ik vond het echt SUPER lekker, maar die tomaatjes zijn niet per se nodig. Gewoon die avocadosaus is al zo onwijs lekker, man o man. En dan lekker met mozzarella, mjam! Ik vind het echt een goed gelukt recept :D.

IK HEB EEN KOOKBOEK!
Al bijna 9000 mensen kochten mijn kookboek en zeg nou zelf; ook bij jou op de boekenplank kan hij niet ontbreken, toch? Te koop bij vrijwel alle grote boekhandels, Bijenkorf en Bol.com.

LEKKER SOCIAAL:
Volg mij via INSTAGRAM |  YOUTUBE | FACEBOOK | Snapchat Lterveld. Als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @Lterveld #gwesse #gewoonwateenstudentjesavondseet

7 reacties op “Vega: Pasta met avocadosaus

  • Madeleine zegt:

    Hoe kom je aan kokosvet met kokossmaak? Die van mij ruikt en smaakt namelijk vrij muf en ben op zoek naar een betere, meer kokos-achtige variant.
    Wat ook geniaal is door pasta: zelfgemaakte pesto, maar dan met gepureerde avocado erdoor. Dan heb je dus best of both worlds: én pesto én het romige van avo!

  • Jeanine zegt:

    Ik heb dit recept vanavond gemaakt. Ontzettend lekker! Dit ga ik nog heel vaak maken denk ik. Wel mét de tomaatjes, want dat geeft zo’n lekker fris accent. Dank je

  • Deze variant is ook erg lekker!

    Ingrediënten (2 personen)
    50 g Parmezaanse kaas
    1 rode ui
    1 knoflookteentje
    180 g linguine (pasta)
    1 courgette
    15 g pijnboompitten
    2 avocado’s
    40 g rucola
    175 g cherrytomaten

    1. Kook 1 liter water in een pan met deksel voor de linguine.
    2. Snipper de rode ui. Snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de courgette in dunne halve plakken en de cherrytomaten doormidden.
    3. Lepel het vruchtvlees van de avocado uit de schil. Pureer met een blender of staafmixer de avocado met wat olijfolie, de helft van de knoflook, de helft van de Parmezaanse kaas, 4 el water en peper & zout tot een gladde pasta.
    4. Kook de linguine, afgedekt, 9 minuten en giet daarna af.
    5. Verhit een wok of hapjespan op hoog vuur en rooster de pijnboompitten, zonder olie, tot deze goudbruin zijn. Haal uit de pan en bewaar apart.
    6. Verhit wat olijfolie in dezelfde wok of hapjespan en fruit de rode ui en overige knoflook 2 minuten. Voeg de courgette toe en bak 5 minuten. Breng goed op smaak met peper en zout.
    7. Voeg de linguine en avocado bij de groenten en schep voorzichtig door tot alles goed gemend is.
    8. Meng het grootste deel van de rucola met de cherrytomaten, verdeel over de borden en schep de linguine erop. Garneer met de pijnboompitten, overige Parmezaanse kaas en overige rucola.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *