Potato Dipperz met zelfgemaakte guacamole en tomatensalsa met feta

potatodippers2Gesponsord – Hallo leuke mensen! Vandaag heb ik weer iets leuks te vertellen. Er ligt namelijk een nieuw product in de supermarkt, in het frietschap (mijn favoriete plek) en dat maakte mij razend nieuwsgierig. Het gaat om de Potato Dipperz van Lamb Weston en ik testte ze uit.

Nu lees je Potato Dipperz van Lamb Weston en denk je wellicht niet meteen: oooooh Potáto Dipperz! En dat snap ik. De Potato Dipperz van Lamb Weston zijn aardappeltjes uit de diepvries die je klaarmaakt in de frituurpan, oven of Airfryer. De aardappeltjes zijn in een soort ‘scoop’ vorm (vergelijk het met Pringles, maar dan dikker en echt aardappelachtig) waardoor je er makkelijk mee kunt dippen. Dat moest ik proberen.

Borreltijd!
Het was al een eeuw geleden dat ik op zondagmiddag had zitten borrelen thuis en ik vond het wel weer eens tijd. Ik maakte drie dipjes klaar (oké, eigenlijk twee, want de derde was appelmoes) en serveerde die bij de Potato Dipperz. Wijntje erbij en eens even kijken of dit een succes is of niet.

De Potato Dipperz van Lamb Weston zijn echt een behoorlijk goeie snack; ze vullen wel, net als frites, maar zijn qua moment om te eten meer vergelijkbaar met chips. Ideaal voor een zondagmiddagborrel dus. Of als je ‘s avonds met je lover op de bank een film zit te kijken (man, ik kan niet wachten tot mij dit weer eens gaat overkomen ooit).

Zelfgemaakte guacamole en een tomatensalsa met feta
Qua dips kun je alle kanten op; je kunt gewoon gaan voor klassieke sauzen (ketchup, mayo, APPELMOES (jaja, je hebt hier met een liefhebber te maken)) maar ik wilde iets meer uitpakken. Het was tenslotte zondagmiddag en ik had zin om te koken. Ik maakte een guacamole-achtige dip van 1 avocado en een eetlepel kwark én een tomatensalsa van 1 tomaat in stukjes, gemengd met een teen knoflook, stukjes feta en fijngesneden peterselie. Beide dips waren écht lekker bij de Potato Dipperz.

potatodippers1

Oh, goed om te weten ook; je kunt de Potato Dipperz klaarmaken in zowel de oven, frituurpan als een Airfryer. Ik maakte ze klaar in de oven en ze komen er dan echt knapperig uit, terwijl de binnenkant nog zacht en aardappelachtig is. En dat ze knapperig zijn is wel zo handig, want je gaat er dus mee dippen ;-).

Ik vond het een succes en vind het een tof nieuw product in de supermarkt. Ik zie het wel voor me dat we bij het komende EK (ja dat is dus niet waar, maar stel je even voor) volledig in feeststemming een schaal Potato Dipperz rond laten gaan terwijl je met z’n allen tv kijkt en dat iedereen zelf lekker kan dippen. Dat doe je toch niet zo gauw met patat. Ook ideaal trouwens, als je dan ook bitterballen en andere hapjes rond laat gaan; dan heb je toch iets meer het gevoel dat je een volwaardige maaltijd hebt gegeten. Van borrelhapjes.

Goed, je hoort het: ik ben enthousiast!

Ook uitproberen?
De Potato Dipperz van Lamb Weston vind je vanaf nu in het vriesvak bij o.a. de (grotere) Albert Heijn, Jumbo, Coop, Deen en meer.

Laat je hieronder even weten wat jij er van van vond en vooral: wat voor dip jij zou maken of erbij hebt klaargemaakt? Kunnen we elkaar lekker inspireren. Love it!

WIST JE DAT…
Ik een kookboek heb uitgebracht? Al meer dan 8500 mensen kochten het boek en zeg nou zelf; ook bij jou op de boekenplank kan hij niet ontbreken, toch? Te koop bij vrijwel alle grote boekhandels, Bijenkorf en Bol.com.

LEKKER SOCIAAL:
Volg mij via INSTAGRAM |  YOUTUBE | FACEBOOK | Snapchat Lterveld. Als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @Lterveld #gwesse #gewoonwateenstudentjesavondseet

Eén reactie op “Potato Dipperz met zelfgemaakte guacamole en tomatensalsa met feta

  • Hey Leonie. Vind het jammer dat de website tegenwoordig zoveel gesponsord is. Snap dat het soms nodig is… maar laatste tijd wel erg veel. Ook vind ik het jammer dat er vooral veel dingen over je leven staan terwijl ik juist kom voor de receptjes.

    Groetjes,

    Pieter
    Student 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *