Leonie’s week 18: NIEUW PROJECT! Nieuw kantoor + twee interviews, tv-auditie en KOEIENTONG

Goedenavond! Het is zondagavond (of eigenlijk al zondagnacht) en ik ga je zoals iedere week bijpraten over mijn afgelopen week. Deze week leek een soort van eeuw te duren, maar gelukkig wel in positieve zin. Ik maakte weer veel mee: van een auditie voor een televisieprogramma tot het verjaardagsfeestje van een van mijn beste vriendinnen en van mijn nieuwe kantoor tot een interview over mijn dating life. Jaja, het was me m’n weekje wel. Lees je mee?

Maandag: NIEUW PROJECT en nieuw kantoor 
Maandag was echt een drukke werkdag met een to-do-list van drie pagina’s voor m’n blog. Eén van de dingen op mijn lijstje was dat ik eindelijk mag vertellen waar ik al een paar weken mee bezig ben… Ik ben namelijk een van de vloggers voor de Vleesverlangen Challenge van de NPO! Nu klinkt dat voor jou misschien niet als een Big Deal, maar ik vind het echt héél tof. Het betekent dat ik twee weken lang vlogs maak over minder vlees eten, of bewust omgaan met je vleesconsumptie, voor de publieke omroep, mét een productieteam (achter de schermen). Ik krijg iedere dag opdrachten, die ik allemaal op video uitvoer. Echt vloggen op straat en bij de slager en in de supermarkt dus. Aaah! En ik niet alleen, samen met Michiel Veenstra (3FM) en Akwasi  (rapper) ga ik deze challenge aan. Vanaf 19 mei vind je de vlogs op NPO.nl/vleesverlangen, maar je kunt er nu al even een kijkje nemen voor meer informatie. Oh, en je kunt zelf straks ook meedoen met de #vleesverlangenchallenge.

Schermafbeelding 2016-05-09 om 01.25.11

Verder op mijn to do list voor maandag: mijn kantoor, die ik besteld had bij IKEA, werd vandaag geleverd. Woehoe! Een bureaustoel die je in hoogte kunt verstellen, zodat ik in een goede houding thuis kan werken. Love it!

IMG_2878

En ‘s avonds sloot ik mijn heerlijke dag af met Rapunzel. En ik kom er gewoon voor uit dat dat een van mijn favoriete films ooit is. Yes, really.

Dinsdag: Meeting met uitgever & auditie voor een tv-programma
Dinsdagochtend begon ik met een meeting met mijn uitgever en de ontwerper van mijn boek. We dronken koffie op een terras op het Leidseplein en brainstormden over de cover van mijn tweede boek. Daar hebben we nu een heel duidelijk beeld bij en ik ben er héél excited over. In juni is de cover klaar, dus dan kan ik ‘m ook met jullie delen… woehoe!

IMG_2883

Daarna ging ik naar huis om te werken en aan het einde van de middag verzamelden de leden van mijn eetclub zich bij Laura voor een auditie voor een tv-programma!

IMG_2973
Work work work work work

Er is een zender die op zoek is naar eetclubs en toen wij dit ontdekten dachten we meteen: HALLO hier moeten wij aan mee doen. En dus deden we dinsdag auditie. We maakten een chaosmaaltijd van jewelste klaar, maar het was echt teeeeringlekker.

IMG_2926
Een deel van de BOLO-eetclub
IMG_2938
Longhaas met auberginecrème, aardappelpuree, jus en geitenyoghurt

Aanschouw: longhaas (ik had ook geen idee dat dat een stuk spier is achter de longen van een koe) met aubergineprut, aardappelpuree, geitenyoghurt, pistachenoten en een geschifte jus. SUPER lekker. Niet mijn idee natuurlijk, want véél te culinair voor mijn doen, maar ik mocht de tafel dekken en als het tv-programma echt van start gaat, vinden we vast ook wel een taak voor mij ;-). Áls we worden toegelaten tenminste.

Woensdag: Verrukkelijk uit eten & een nieuwe blender <3
Woensdag was vooral een drukke werkdag weer. Met tussen de middag eventjes een chille pauze, want ik moest naar de kapper. Volgende week is de shoot voor mijn kookboek en mijn haar begon onderin een beetje te pluizen, dus dat moest even gefixt worden. Ik had nog een bon ooit gekregen voor Rob Peetoom (goeie kapper!) en ging me daar maar eens in de watten leggen. Wassen, knippen, een massagestoel, prrrrima.

‘s Avonds vierde vriendin Layla haar verjaardag in een van haar favoriete Italiaanse restaurants in Amsterdam: Bella Storia. We aten hier met al haar goeie vrienden echt een verrukkelijk Italiaans maal. Mannnnn, wat lekker. En heel authentiek Italiaans. Geen hippe tent, geen comfortabele stoelen, maar wel heel erg lekker eten. Mjam!

IMG_2997
Lelijkste foto ever maar hier hadden we TERING lekker gegeten en waren we stuk voor stuk dronken. Amber staat er iig goed op ;-).

Oh en nog leuk over de middag: ik kreeg een pakket toegestuurd van LINDA.Magazine voor het LINDA.Festival. Ik kreeg een blender van Bosch (!!) en moest daarmee een smoothie maken voor de #SmoothieChallenge. Check instagram!

IMG_2995
Smoothie met mango, aardbei, kokosmelk en munt!

Donderdag: Vrijland festival
Donderdag was het bevrijdingsdag. Dit is de dag waarop ik voorheen altijd mijn verkering vierde (dit jaar zou het 8 jaar zijn geweest!) maar nu vierde ik de vrijheid :D. Met Claartje. Bij Vrijland festival op Blijburg in Amsterdam. Knettergoed weer, knetterlekkere drankjes en knettergoeie dansjes. Van 3 tot 11 hebben wij ons uit-ste-kend vermaakt op dit toffe festival op het strand. Wát een dag.

IMG_3012
Uw partyduo is represent. Voor al uw feesten en partijen.
IMG_3018
FOOD. Dikke burger die best oké was. En nee, er steken geen antennes uit.
IMG_3020
Ik ben hier heel oké met de situatie.

En om 11 uur waren we er natuurlijk nog niet klaar mee en doken we gewoon nog even een terras op, op de Nieuwmarkt. Bitterballs FTW!

IMG_3022

Vrijdag: Dokter & interview met Metro
Vrijdagochtend werd ik wakker met een blaasontsteking, grrrr. Op naar de huisarts dus en hup; aan de antibiotica! Ik vond mezelf zielig en gaf mezelf daarom een soort van een beetje vrij vandaag. Of nou ja, ik meldde me ziek, bij mezelf (#eigenbaas).

IMG_3027

‘s Middags dronk ik koffie met Claartje en Emma op het terras, want de zon scheen, dus dan móet je naar het terras. Daarna had ik thuis een telefonisch interview met de Metro, over mijn dating life. Hi-la-risch. Het komt deze week uit en als het niet rete gênant is, deel ik het volgende week wel even met jullie, haha!

‘s Middags dook ik de keuken in voor een geitenkaassalade die ik voor vriendin Anouk maakte, die ‘s avonds bij me kwam eten. Eigenlijk hadden we een reservering staan bij Chicks & Coqs, waar ik was uitgenodigd, maar ik vond het niet chill om uit eten te gaan met een blaasontsteking en dus bleven we thuis. Wat prima was, want we konden tot 10 uur buiten zitten in mijn voortuin <3.

geitenkaas_salade

Zaterdag: Sporten, koeientong & in Volkskrant Magazine!
Zaterdagochtend voelde ik me alweer een stuk beter (Antibiotica is wat dat betreft echt fantastisch) en dus ging ik ‘s ochtends baantjes trekken in een buitenbad hier in de buurt. Voor het eerst weer buiten zwemmen, in het zonnetje. HEERLIJK!

IMG_3055
Ik weet ook niet waar ik m’n tosti’s laat, maar dat drie keer in de week sporten bevalt me in ieder geval prima. 😀

Na het zwemmen haalde ik even een krantje bij de kiosk, want ik stond in het Volkskrant Magazine met een quote over Welcome to the village-festival. Dit is vrij hilarisch, want ik kreeg laatst een mail over dat ze een BN’er zochten die iets over dit festival kon zeggen en dat ik toen getipt werd. Joehoe, ik ben geen BN’er mensen. En het was óók hilarisch omdat er dus bij de uiteindelijke quote alleen stond dat ‘ie van “Leonie ter Veld” kwam. Alsof íemand die Volkskrant Magazine leest snapt wie ik ben. Ik vond het grappig. Vanaf nu zet ik ook BN’er op mijn LinkedIn. Als Volkskrant het zegt, is het waar, toch?

IMG_3059

‘s Middags ging ik voor het NTR project vloggen bij een slager waar ik een KOEIENTONG kocht (daarover later in die vlog meer ;-)) en aan het einde van de middag vertrok ik met Ingelise naar het Westerpark voor een ultieme chillsessie met wijn. (In de tussentijd ligt er dus een koeientong in mijn koelkast. HELP).

IMG_3064
Help, een koeientong!
IMG_3069
Chillen in het park

‘s Avonds had ik nog een verjaardag van een vriendin in Hannekes Boom, maar ik was kapot en haakte vroeg af. Lekker om 11 uur naar bed op Zaterdag. #wildweekend

IMG_3076

Zondag: Strand
Zondag was het fantastisch weer, dus Marte en ik besloten naar het strand te gaan. ‘s Ochtends sportte ik nog even (mijn hemel, hoe diehard) én werkte ik nog even (iets te weinig gedaan deze week) en ‘s middags vertrok ik al vloggend (voor het NTR project) naar Scheveningen.

IMG_3093
Kijk even naar die speedo op rechts.
IMG_3099
Mojito! Mijn fav cocktail!

Hier hadden we de beste stranddag ooit, met ijskoude cola, mojito’s, wijn en heel veel lekker eten. Perfecte zondag. Perfecte afsluiter van een toffe week. Op naar een nieuwe week!

IMG_3117
Mooie strandtent is The Fat Mermaid!
IMG_3107
Wijn en zonneschijn!
IMG_3105
Food! Marte nam een bietenburger, ik de dorade met mango salade!

De komende week heb ik de fotoshoot voor mijn tweede kookboek, ga ik naar het concert van Jack Garratt, ga ik met Michiel Veenstra en Akwasi koken, IS HET ROLLENDE KEUKENS (4 dagen food feest in Amsterdam, woehoeee) en viert een vriendin haar verjaardag/afscheidsfeestje omdat ze op wereldreis (vijf uitroeptekens) gaat. Let’s do thisssss!

IK HEB EEN KOOKBOEK!
Al bijna 9000 mensen kochten mijn kookboek en zeg nou zelf; ook bij jou op de boekenplank kan hij niet ontbreken, toch? Te koop bij vrijwel alle grote boekhandels, Bijenkorf en Bol.com.

LEKKER SOCIAAL:
Volg mij via INSTAGRAM |  YOUTUBE | FACEBOOK | Snapchat Lterveld. Als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @Lterveld #gwesse #gewoonwateenstudentjesavondseet

 

Eén reactie op “Leonie’s week 18: NIEUW PROJECT! Nieuw kantoor + twee interviews, tv-auditie en KOEIENTONG

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *