Geitenkaassalade met courgette, aubergine, amandelen, abrikoos, tomaat, komkommer en pijnboompitten

geitenkaas_saladeHoi allemaal! Het is eindelijk echt fantastisch lekker weer een  Nederland en dat schrééuwt gewoon om salades. En barbecuen, maar dat heb ik nog niet gedaan. Salades dus.

Toen ik op Ibiza was een paar weken geleden, heb ik de lekkerste geitenkaassalade OOIT gegeten en ik dacht vrijdag; die ga ik na proberen te maken. Met de nadruk op proberen. Het lukte vrij aardig… Het kwam niet echt in de buurt van de geitenkaassalade van Ibiza, maar het was wel intens lekker. Let’s go!

Oh, voordat ik de ingrediënten opnoem is het wel handig om te weten dat ik ook maar een klein beetje gewoon wat heb gedaan. Ik had nog aubergine liggen en dacht; dat kan er ook wel door. Net als de spinazie. Je hoeft ‘t recept dus niet heel nauwkeurig over te nemen. Maar dat hoeft natuurlijk uberhaupt bijna nooit ;-).

Nodig voor 1 persoon: 1/4 courgette – 1/4 aubergine – 1/2 zak gemengde sla – een handje spinazie – stuk of 5 cherrytomaatjes – 5cm komkommer – zwarte olijven uit pot in plakjes – handje amandelen – beetje gedroogd fruit ( vijgen!!)(ik had abrikoos) – 1 plat rondje geitenkaas met honing (125gr) – 1 eetlepel pijnboompitten – honing – balsamico azijn – paar plakjes ontbijtspek

JEMIG, deze ingrediëntenlijst is echt veel te lang. Maar het werd wel echt lekker, dus ik hoop dat je zin hebt in veel boodschappen. Zo niet, dan kun je het beste achterwege laten: spinazie, komkommer, aubergine. Lekker alle groentes weg, hahaha.

Ok, aan de slag! Snijd de courgette en aubergine in plakken en grill in een droge grillpan of tussen zo’n grill-tosti-ijzer. Doe sla in een bak en meng met een scheut balsamico-azijn. Doe dan ook de gehalveerde cherrytomaatjes, de komkommer in stukjes, de amandelen, het fruit, de olijven, de spinazie en de gegrilde groentes erbij en hussel door elkaar. Leg de geitenkaas op een stukje aluminiumfolie en vouw de randjes van het aluminiumfolie omhoog. Schenk dan wat honing over de geitenkaas en drop daar wat pijnboompitten in. Doe dit 5 minuten op grillstand in de oven (zo hoog mogelijk, met hitte van boven). De pijnboompitten en honing mogen wel lekker verkleuren, als ze maar niet zwart worden.

Serveer de warme geitenkaas op de salade en klaar!

Ik bedacht me trouwens halverwege dat ik ook nog gebakken spek erbij had, omdat ik nog ontbijtspek in huis had en dacht; spek en geitenkaas zijn heel goed met elkaar. Dus je kunt ook nog even wat ontbijtspek opbakken in een droge pan en dan erbij serveren (warm of koud). Nu dan echt: KLAAR! Eten maar!

Vriendin Anouk kwam bij me eten en we hebben allebei echt lekker gegeten. Het was dus niet de goddelijke salade van Ibiza die ik voor ogen had, maar wel écht een lekkere geitenkaassalade. Mjam!

IK HEB EEN KOOKBOEK!
Al bijna 9000 mensen kochten mijn kookboek en zeg nou zelf; ook bij jou op de boekenplank kan hij niet ontbreken, toch? Te koop bij vrijwel alle grote boekhandels, Bijenkorf en Bol.com.

LEKKER SOCIAAL:
Volg mij via INSTAGRAM |  YOUTUBE | FACEBOOK | Snapchat Lterveld. Als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @Lterveld #gwesse #gewoonwateenstudentjesavondseet

Eén reactie op “Geitenkaassalade met courgette, aubergine, amandelen, abrikoos, tomaat, komkommer en pijnboompitten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *