Thuisbezorgd: Chinees van Hap Li Amsterdam

hap_liMorning everyone! Gister had ik de hele dag de fotoshoot voor mijn tweede boek en daarom vond ik dat ik ‘s avonds een flinke maaltijd van Thuisbezorgd verdiend had. Gek is dat hè, hoe je af en toe iets moet ‘verdienen’ terwijl dat natuurlijk echt de grootste onzin op aarde is. Maar goed; gisteren had ik m’n bingemaaltijd verdiend en oh oh oh, wat heb ik lekker gegeten.

Overigens heb ik expres alle gerechtjes die ik besteld had in aparte kommetjes gepresenteerd, want ik werd ‘s middags gebeld door het AD over een heuse ‘kommetjestrend’ en wat mijn reactie daarop was. Ik had er nog nooit van gehoord, maar wilde best wat zeggen over de kommetjestrend. Dat kun je dus nu hier op AD.nl teruglezen. Wat een expert hè, die Leonie. Overal verstand van.

Oké, terug naar Chinees. Hoewel, dat had ik nog niet eens verteld. Ik heb dus Chinees besteld, na een intens lang en moeizaam beslisproces. Keuzes jongens, keuzes! Zou ik gaan voor sushi, pizza of Chinees…? Gelukkig konden mijn vrienden van Snapchat (of eigenlijk gewoon de hele wereld die mij volgt op Snapchat) me helpen in mijn Intens Belangrijke Dilemma. En bleek sushi het populairst. En dus bestelde ik Chinees.

Ja mensen, dat is niet logisch. Maar maakt dat uit? NEEN! Chinees it is.

Ik had veel eten verdiend en geen chips in huis voor ‘s avonds tijdens het songfestival, dus ik mocht ook echt veel eten. Want anders zou ik ‘s avonds weer honger krijgen, je kent het wel. Ik bestelde – let op-:

– Een bak Babi Pangang
– Een bak Koe lo Kai
– Een bak nasi (en kreeg daar als bonus een satéstokje bij = WIN)
– Een loempia (die was ik alweer vergeten totdat de bezorger ‘m opeens uit z’n mouw toverde (niet letterlijk natuurlijk)
– Currypuffs (die dingen zijn echt de hemel)
– Satésaus

En ik was ongeveer een fortuin kwijt. En ik at het bijna allemaal op. In mijn eentje. 2,5 kilo aan Chinees (ja ik heb het gewogen).

En op de vraag “Waar laat je het toch allemaal?” weet ik het antwoord niet. Of nou ja, theoretisch gezien eerst in mijn slokdarm, dan in mijn maag, vervolgens in mijn darmen en we weten allemaal waar het daarna eindigt. Maar ik vermoed dat dat niet het antwoord op de ‘waar laat je het allemaal’ is waar zo veel mensen op zitten te wachten. Überhaupt lijkt het me dat niemand op mijn wc-verhalen zit te wachten. Dus, stop.

Oké, Chinees dus. Eindoordeel? Dit was de tweede keer dat ik bij Hap Li bestelde en dat is niet voor niets; deze Chinees is goed! Goeie porties en echt lekker eten. Ik ben afgestapt van Joy Luck, omdat deze Chinees me toch echt iets beter bevalt dan Joy Luck, waar ik de afgelopen jaren altijd bestelde. Dus: TOPCHINEES!

We sluiten af met een  Chinees grapje: Hoe heet Peter Pan in het Chinees? Het antwoord vind je onderaan deze blogpost. ZO SPANNEND!

IK HEB EEN KOOKBOEK!
Al bijna 9000 mensen kochten mijn kookboek en zeg nou zelf; ook bij jou op de boekenplank kan hij niet ontbreken, toch? Te koop bij vrijwel alle grote boekhandels, Bijenkorf en Bol.com.

LEKKER SOCIAAL:
Volg mij via INSTAGRAM |  YOUTUBE | FACEBOOK | Snapchat Lterveld. Als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @Lterveld #gwesse #gewoonwateenstudentjesavondseet

ʞoʍ ɹǝʇǝd

 

9 reacties op “Thuisbezorgd: Chinees van Hap Li Amsterdam

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *