Dinner: Dikke hamburger met spitskool, augurk, ui, barbecuesaus, mayo, parmezaanse kaas, met groentefrites en rucola

Hoi allemaal! Met het begin van het nieuwe jaar moet ik toegeven dat ik dus inderdaad goede voornemens heb. En hoewel ik natuurlijk weet dat ‘t toch allemaal in de soep loopt, is het toch leuk om het jaar goed te willen beginnen, toch? En naast mijn voornemens (meer water drinken, minimaal 1x per week sporten, iedere dag bloggen, iedere dag afwassen, iedere dag m’n make-up afhalen voordat ik ga slapen (ja hier ben ik echt te laks in), etc) heb ik zowaar ook gewoon een soort 2015 bucketlist gemaakt. En die ga ik niet helemaal met jullie delen, maar één ding op mijn bucketlist is awesome en deel ik graag: in 2015 wil ik zelf een keer helemaal from scratch een dikke vette burger maken. Het brood zelf maken, heel goed vlees halen bij de allerbeste slager van Amsterdam en de burger op de allerbeste manier bereiden, het liefst met de hulp van een chefkok. En misschien wel klaargemaakt in m’n Big Green Egg, maar misschien dat ik die ook wel bewaar voor een andere foodbucketlistchallenge. Nou, lijkt me een mooi voornemen toch? En om alvast te oefenen, maakte ik vanavond al een burger klaar. Niet op dezelfde manier als anders, want eigenlijk vind ik die burgers van AH altijd tegenvallen, dus ik besloot ander vlees te halen én ‘m anders te beleggen. En die beslissing was goed.

Nodig voor ̩̩n persoon: 1,5 AH Greenfields steak tartaar Рciabatta Р1/2 ui Р3 eetlepels spitskool Р2 plakjes augurk (je kunt een pot met slices kopen!) Рbarbecuesaus Рmayo (Hellmanns) Рparmezaanse kaas Рvoor erbij: rucola & groentefrites

De groentefrites maak je klaar in de oven; 15 minuten op 220C. Verwarm olijfolie in een koekenpan en bak de spitskool een paar minuutjes zodat ‘t wat glazig wordt en een beetje bruin. Leg dan apart. Bak in hetzelfde pannetje nu een halve ui glazig en bruin. Leg ook dat even opzij. Je koopt de steak tartaar per twee stuks en je gebruikt 1,5. Dus halveer er eentje en kneed dat vlees bij de ander, zodat je gewoon één grote burger krijgt, van steaktartaarvlees. Is lekker! Bak de burger in olijfolie in 4 minuten gaar; 2 minuten aan beide kanten.

Snij de ciabatta doormidden. Begin met de gebakken spitskool en leg daar twee slices augurk op. Doe daar een kwak mayo op en barbecuesaus. Daar leg je vervolgens de burger op met wat peper en daarop leg je de gebakken ui en wat parmzaanse kaas. Bovenste broodje er op en je burger is klaar! Serveer met rucola en groentefrites en een dot mayo. EETSE!

Het was echt heeeeeeel lekker. En ik vond dit vlees lekkerder dan die normale runderhamburgers van AH. Maar het komt nog lang niet in de buurt van m’n chefwaardigetodieforburger van m’n food bucketlist!

Wat zou jij op eetgebied écht eens willen proberen of klaarmaken dit jaar?

Meer inspiratie nodig voor je avondeten?
Bestel mijn kookboek hier! Voor 23.00 uur besteld = morgen al in huis! Of koop ‘m bij o.a. Bruna, Bijenkorf of de AKO. Bekijk hier een preview.

LEKKER SOCIAAL:
VOLG MIJ VIA YOUTUBEBLOGLOVIN |  TWITTER | INSTAGRAM | FACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @lterveld of op faceboook!

OOK LEKKER:

12 reacties op “Dinner: Dikke hamburger met spitskool, augurk, ui, barbecuesaus, mayo, parmezaanse kaas, met groentefrites en rucola

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *