Leo’s leven #100: het kringloopavontuur, Den Haag, dikke kater, winactie en uit eten bij de Dakkas

Goedemorgen fijne mensen en welkom bij mijn honderdste dagboek sinds de lockdowns begonnen! :O De afgelopen dagen waren gestoord en druk, dus het lukte me steeds niet om mijn dagboek te schrijven. Dat nou uitgerekend mijn honderdste dagboek sinds lockdown, een week te laat is, spijt me zeer. En mijn hémel, wat is er in de tussentijd allemaal gebeurd?! De Corona-regels worden vanaf vandaag een stuk minder (wat dat betreft wel gezellig dat dat gelijk loopt met m’n 100e), er is een oorlog uitgebroken in Europa (doodeng, en ik ga het er niet over hebben verder) en ik kreeg ontzettend goed -persoonlijk- nieuws (waar ik je later dit jaar meer over vertel). Mijn leven was al een rollercoaster met die bouwval enzo, maar deze week sloeg alles. Tel daar bijop dat ik KNETTER ongesteld ben (al 12 dagen inclusief migraine en aan-bed-gekluisterde-buikpijn) en het plaatje is compleet. Genoeg excuses in ieder geval om ff te laat te zijn met Leo’s leven. Maar! Vandaag ben ik er!

En ik ga je bijpraten over mijn afgelopen week, die niet alleen in het teken stond van alle ups en downs zoals hiervoor beschreven, maar vooral ook in het teken van… een kringloop-avontuur, podcastopnames voor de Menstruatiemeisjes, voor het eerst uit eten met m’n Haarlemse eetclub, koffiedates, een geweldige ochtendwandeling, een dagje Den Haag en meer!

Het doel van mijn dagboek vandaag is – naast je ff bijpraten over mijn leven – ook vooral om je even te entertainen met gezelligheid. Het nieuws is zo heftig deze dagen en het is goed je dat te beseffen, maar het is ook goed om je af en toe even los te rukken uit alle ellende en iets luchtigs te lezen, iets doms op Netflix te kijken (ik weet nog goed hoe ik met de eerste Coronagolf kon dealen door me helemaal op The Walking Dead (het kan altijd erger met de wereld) te storten), een gezellige podcast te luisteren of… een dagboek te lezen van een meid die je al een tijdje volgt. Let’s go!

Woensdag 16 feb: kringloopshoppen!
Op woensdagmiddag had ik geen zin om te werken en wel zin om te shoppen, dus ik verwende mezelf met een kringloopsessie. Ik ben behoorlijk fan van Appel en Ei in Haarlem, waar je altijd spullen koopt die als nieuw eruit zien (en ruiken) en dat maakt het écht een hele fijne tweedehands winkel.

Vandaag beleefde ik er een waar avontuur, toen mijn oog viel op deze vette schoenen:

Helaas maat 37,5, dus voor mij veel te klein, maar ik postte ze even op Instagram met de mededeling dat deze schoenen echt vet zijn en maar €30 kostten. Gewoon, als tip voor een andere Haarlemmer.

Maar toen… kreeg ik meteen een DM binnen dat dit hele exclusieve sneakers zijn die echt voor duizenden euro’s op marktplaats verkocht worden. Wait… what?! Ik was inmiddels gewoon alweer thuis, maar begon toch even te twijfelen; als dit waar is, zou dit echt de snelste manier zijn om snel geld te verdienen. En ik kan ’t goed gebruiken voor de bouwval. Stel je vóór dat ik die schoenen koop voor 30 euro en ze zijn inderdaad – ik had ff gegoogeld – zo’n 2000 tot 4000 euro waard. HOLYCOW. Ik stapte op de fiets, terug naar de kringloop. This is my lucky day!!

Eenmaal aangekomen bij de kringloopwinkel, zag ik de schoenen niet meer staan. Shit!! Ik was er echt 20 minuutjes geleden nog geweest. Hooguit! In die tijd had ik een story online gezet over de schoenen en die was 1800x bekeken, voor ik ‘m offline haalde om toch zelf de schoenen nog ff te scoren. Zou het dan…?

Ik vroeg aan de medewerker of ze de schoenen nog had en die vertelde me dat ze waren gereserveerd, door een beller. Ja ZIE je; iemand die mijn story had gezien was me voor geweest. Helaas pindakaas… Maar het verhaal kreeg nog een staartje…

Ondertussen wel heel blij met mijn geshopte items! Dit toffe setje ga ik deze zomer in wonen <3
Een fijne trui, want het is nog steeds iedere dag min 8
Nog een fijne trui voor de koude februari-dagen
Een super mooie gouden jurk die er echt totaal als nieuw uitziet <3.

Oké; dat staartje… Ik kon m’n verlies goed nemen; ik hoopte dat degene die de schoenen gereserveerd had er blij mee was én toen ik het hele verhaal vertelde op Insta stories, tipte ik de koper wel nog even om te checken of ze er misschien heel veel geld mee kon verdienen, ipv de schoenen zelf te dragen. Het is je gegund!

Maar toen begon ik wat DM’s te krijgen over dat er veel neppers van deze schoen in omloop zijn. En ging ik ff googelen. En bleek dat inderdaad waar. En inderdaad; deze prachtige sneakers die ik bij Appel en Ei had gevonden, waren fake. Je kon ’t zien aan het logootje, dat klopte niet helemaal met de echte variant. Wauw.

Uiteindelijk heb ik nog contact gehad met de koper van de schoenen en ze was er evengoed heel blij mee. Ze was ook op de hoogte van dat ’t neppers waren, maar nog steeds zijn het hele vette schoenen. Dus uiteindelijk: iedereen blij. En weer een mooi avontuurtje beleefd.

Want stel je voor he; dat je opeens zo in één dag even 4000 euro verdient. Wat zou jij ermee doen? Laat ’t hieronder in een comment achter!

Donderdag: De manier om te stoppen met stressen over je taken: je taken doen.
Officieel was donderdag het mijn vrije dag, maar toch ging ik even aan het werk. Ik had al een paar dagen wat last van stress omtrent het huis en omdat ik het overzicht een beetje kwijt begon te raken. Daarnaast zaten er voor werk wat to do’s in m’n hoofd waar ik onrustig van werd, dus werd het tijd om dingen even aan te pakken.

Ik leerde onlangs via de Instagram van Structuurjunkie de quote “De manier om te stoppen met stressen over je taken: je taken doen” en ik kan alleen maar zeggen: petje af. Dit is de waarheid. Dus ik heb de quote uitgeprint en naast m’n computerscherm gehangen, zodat ik af en toe ff wat extra peper in m’n reet krijg om dingen te doen. Zoals deze donderdagochtend.

Ik kroop achter m’n mac, stelde een lijstje op met taken die onrust veroorzaakten in m’n hoofd en gaf mezelf tot 12 uur de tijd om shit op te lossen. En dat lukte. Stipt om 12 uur was ik klaar en was het tijd voor chillingsssss op m’n vrije dag. En dan bedoel ik écht chillings, want er waren even geen taakjes in m’n hoofd meer, die ik nog moest doen. YES.

Vrijdag: de toekomst <3
Vrijdag was die super stormachtige dag, man wat een toestand. Ik kan goed omgaan met verschillende weersomstandigheden, maar wind vind ik echt het aller kutst van alles. ’s Ochtends had ik ook helemaal storm-prepping-gevoelens die enerzijds nog wel exciting zijn, maar anderzijds ook richting paniek gaan, hahaha. Ik zette de schutting vast met touwen, controleerde de bouwval op los liggende dingen en parkeerde de auto in een hofje zonder bomen en stijgers. Laat de storm maar komen.

Ergens in de middag belde vriendin Linda me in totale paniek op; die zat in een hoekwoning op de 3e verdieping waar alle wind langs ongeïsoleerde en enkel-beglaasde ramen raasde en wilde bij ons komen bivakkeren. Met haar vogels. VET GEZELLIG 😀 (Vond Teddy ook).

En toen Jan tóch nog even de weg op ging om bij het strand te kijken (hij kreeg van mij de Ford niet mee, stel dat er wat gebeurt hahaha), kwam hij daarna thuis met vrienden Paul en Floris. Waar we eigelijk deze vrijdagavond eindelijk weer eens de kroeg in zouden, organiseerden we spontaan een vrijmibo bij ons thuis. En dat was echt réte gezellig. Man, wat smaakten de speciaalbiertjes en borrelhapjes me goed. WEEKEEEEEND! Dit is hoe ik de toekomst echt voor me zie: veel vrienden komen al in Haarlem wonen en I LOVE deze spontane momenten dat mensen over de vloer komen voor een hapje en een drankje.

Ik had echt zo’n avond waarbij je helemaal aan bent en het niet lang genoeg kan duren. Nog een drankje Leo? JAAA! Wat zeg ik; zullen we aan de whisky?! Lijkt me echt een heel goed idee nu.

Zaterdag: Ik Drink Nooit Meer
Ja en toen werd ik de volgende dag natúúrlijk wakker met echt een vreselijke kater. Alles wat ze zeggen is waar: katers worden echt erger na je 30e. En speciaalbier is echt een super slecht idee als je er meer dan 3 drinkt.

Anyway; de plannen voor deze zaterdag waren gelukkig enigszins rustig. Mijn ouders kwamen op bezoek en dat was vet fijn en gezellig en zo konden ze de vorderingen in de bouwval weer even zien. Nice!

’s Middags gingen ze weer naar huis en zijn Jan en ik nog even naar het strand gereden. Even mijn kater eruit waaien.

’s Avonds lag ik vroeg in bed, hahaha. Man o man.

Zondag: de verjaardag van ons nichtje en neefje
Op zondag werd ik weer fris en fruitig wakker, niets aan het handje. Lekker!

Vandaag stond de verjaardag van nichtje Juliëtte op de planning. Weet je nog dat zij en Olaf drie jaar geleden werden geboren op hetzelfde moment? Jan z’n zusje beviel precies in hetzelfde uur als mijn zus. Drie jaar geleden alweer! Toen moesten we nog van Amsterdam naar Veenendaal naar Groningen, vandaag stond alleen Veenendaal op de planning.

Bovendien kenden Jan en ik elkaar precies 7 jaar vandaag!

In de auto er naartoe kreeg ik echter een major migraine-aanval. Shit. Dat was volgens mij best lang geleden, toch? Ik had er tijdens de nuvaring wel eens last van als aankondiging van m’n menstruatie, maar was op deze zondag al een week ongesteld?! Super irritant; oogmigraine (check deze afbeeldingen maar eens om te zien wat er dan met je zicht gebeurt), als je onderweg bent naar een kinderverjaardag (PRIKKELS! GELUID! KINDEREN! GEUREN! TAART! SMAKEN! GEKLETS! – zijn niet de beste omstandigheden voor een migraine-aanval.

Maar goed; je meid heeft het overleefd en het ging echt – tegen alle verwachting in- prima. Maar… vanavond wel weer ff vroeg naar bed.

Maandag: we hebben een trap!
En toen was het alweer maandag; mijn hemel. Tijd om weer aan het werk te gaan. M’n werkdag stond in het teken van het schrijven van een script, foto’s maken voor een winactie met Tegelstudio die komende week online komt, een preview aanleveren voor een keukensamenwerking en ik had een paar uur meeting met de aannemer om de planning door te nemen. Hoppa.

’s Avonds kookte ik een heerlijke couscous en daarna namen Jan en ik nog ff Podcast De Verbouwing op. Vet gezellig!

check het recept hier.

Oh en nu vergeet ik de belangrijkste gebeurtenis van deze maandag te vertellen: de trap werd geleverd in de bouwval!! YES! Ik heb hier ZO naar uitgekeken. Hij werd geleverd in een bouwpakket en als het goed is gaan de mannen ‘m aankomende week in elkaar zetten. Kan niet wachtennnn!

Dinsdag: een dagje Den Haag
Op dinsdag had ik weer eens een dagje níet in m’n eigen huis. Holy moly, dat is wennen hahaha. Om 9 uur stapte ik in de trein naar Den Haag, waar ik super buiten adem van een wandeltochtje in nét een te hoge versnelling neerstreek. Ik had de trein natuurlijk op een haar na gehaald, maar zat wel echt te puffen in m’n mondkapje. Zo erg zelfs dat ik aan m’n eigen longinhoud begon te twijfelen. Hè? Zou ik dan… Corona hebben?! Ik had verder nergens last van, maar was echt buitensporig buiten adem. En dus besloot ik op station Den Haag nog ff een zelftestje te doen. Tja; ik kon niet echt anders. Ik was al onderweg…

Maar de test op het station bleek negatief (wat slecht nieuws is voor m’n conditie haha), dus ik kon gewoon naar m’n afspraak.

Ik meette m’n management op het Plein in Den Haag. We hadden even een soort afspraak als aftrap voor het nieuwe jaar. Even bijkletsen, even praten over m’n plannen voor het komende jaar (verbouwen en dan uitrusten en dan project baby) en het was super gezellig. Erg leuk!

Na de kick off in een hysterisch Oostenrijks koffiebarretje, streek ik zelf nog ff neer bij Bartine – m’n favoriete lunchtent in Den Haag. Daar lunchte ik een geweldig gerecht met artisjok en burrata en werkte even aan m’n blog en mailbox. Om een uur of 2 vertrok ik richting huis, waar ik nog een klein beetje werkte.

Woensdag: een geweldige ochtendwandeling
Op woensdag zetten Jan en ik vroeg de wekker, omdat het mooi weer zou worden, als enige dag deze week. Tijd om optimaal te genieten van de zonnestralen en dus gingen we voor een ochtendwandeling op ’t strand. Heerlijk!

We liepen een klein rondje bij Parnassia en genoten INTENS. Vet fijn om dit voor de start van je werkdag te doen.

Daarna stond mijn werkdag in het teken van het aanleveren van nieuwe beelden voor de vlog die volgende week online komt, het schrijven van een klein scriptje en het filmen van extra beelden. Verder schreef ik een recept uit, beantwoorde ik mails en moest ik nog even iets doen voor een samenwerking.

Rond lunchtijd reden we even lansg de stort – vet lekker weer, dus mooi excuus om dit soort dingen onder werktijd te doen – en ’s avonds was het tijd voor het eerste etentje met mijn Haarlemse eetclub. Of nouja; het eerste uit-etentje.

We spraken af bij De Dakkas (dat er stormtechnisch verrassend goed bij stond!) en hadden echt een super leuke avond. Vet veel bijgekletst, lekkere wijn gedronken (de eerste alcohol sinds m’n Major Kater) en heel lekker gegeten. Wat een topavond!

Donderdag: te gast bij De Menstruatiemeisjes
Op donderdag was ik vrij en had ik allerlei lekkere plannen, die uiteenliepen van: mijn kledingkast opruimen en kleding verkopen, tot koffie drinken met een vriendin, bloemen kopen, het huis opruimen én podcastopnames.

Maar mijn dag verliep helemaal anders. Ik had echt vetttttttte menstruatiekrampen. Dat gebeurt tegenwoordig wel vaker aan het einde van m’n menstruatie, maar meestal duurt dat max 2-3 uur en is het dan helemaal weg en ben ik de volgende dag opeens niet meer ongesteld. Nou, niets van dat alles. Alle paracetamol en Naproxen ten spijt; ik heb de hele dag vet veel buikkrampen gehad; van die pijn die je onderrug helemaal numb maakt en je benen doen tintelen. Niet best echt.

Dus mijn dag veranderde in een dag in bed en op de bank. Super saai.

De podcastopname met De Menstruatiemeisjes – wat een dag daarvoor, haha – was gelukkig gewoon thuis achter m’n computer, dus dat ging prima. En was heel erg leuk (en komt komende vrijdag online).

Ook ging ik ff koffie drinken met een vriendin – ik wilde het niet afzeggen, want we zien elkaar al zo weinig – maar dat was echt niet te doen en na een klein uurtje ben ik weer naar huis gesneld om in bed te kruipen.

Tedmans was de hele dag bijzonder gezellig en wilde de hele tijd op me liggen. Wat kramptechnisch niet heel ideaal was, maar wel gewoon erg gezellig.

En zo heb ik de hele dag in bed en op de bank gelegen en heb ik alleen maar domme shit op YouTube gekeken. Wát een vreselijk onbevredigende dag. Ik werd me er een partij chagrijnig van. Bah.

Inmiddels is het vrijdag en ben ik weer terug op aarde. M’n buikkramp is helemaal weg, dus ik kan weer functioneren. YAY! Vandaag heb ik best wat to do’s op m’n lijstje staan én een meeting in Amsterdam, maar daar heb ik wel zin in.

Over zin gesproken… het komende weekend word helemaal top. Weinig plannen en véél zonuren. Dit is ALLES wat ik nodig heb op dit moment. Dus ik ga er INTENS van genieten, ik hoop jij ook. En dan spreek ik je dinsdag weer. Gezellig! 😀 Oh, en laat nog ff weten wat jij met spontaan 4000 euro zou doen!

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, lekker koken, knuffelen met poes Teddy tot verbouwstories, m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!

Volg mijn recepten via Facebook
Op Facebook deel ik iedere dag 2 recepten. Zit je zonder inspiratie? I’m your girl! Volg Gewoon wat een studentje’ s avonds eet op Facebook en je zal nooit meer zonder inspiratie zitten!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *