Parelcouscous met pompoen, pesto en dadels

Goedemiddag fijne mensen en welkom bij dit recept voor parelcouscous met pompoen, burrata en pesto. Afgelopen maandag dook ik de keuken in om weer eens mijn befaamde pompoen met pesto en burrata te maken, maar om de hele boel te transformeren van bijgerecht naar hoofdgerecht, voegde ik nog parelcouscous, zongedroogde tomaten en… falafel toe. Want dat laatste had ik toevallig nog in de koelkast liggen.

Wat blijkt? Topcombi! Hartstikke lekker gegeten! En dat ga jij nu ook doen. Zin in parelcouscous met pompoen? Aan de slag!

Parelcouscous met pompoen, pesto, burrata en dadels

Gang: Hoofdgerecht, lunch
Totale tijd: 35 minuten
Porties: 2
Makkelijk en lekker recept voor parelcouscous met pompoen, pesto, burrata, spinazie, zongedroogde tomaatjes, falafel en dadels. Dit recept is zowel warm als koud lekker, staat binnen 30 minuten op tafel en is super lekker!
Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 flespompoen
  • 1 tl paprikapoeder
  • 125 gr parelcouscous
  • 200 gr falafel
  • 6 dadels (pit verwijderen)
  • een paar stukjes zongedroogde tomaat
  • handje spinazie
  • 1 bol burrata
  • 100 gr verse groene pesto

Instructies

  • Snijd de pompoen in blokjes, met schil en al. Meng met een scheutje olie en de paprikapoeder en bak in 25 minuten gaar in de oven of Airfryer op 180C.
  • Snijd de dadels in stukjes en voeg die de laatste 10 minuten toe aan de oven met de pompoen. Als je een Airfryer gebruikt zou ik de pompoen zo'n 15-20 minuten doen en de dadels er zo'n 5-8 minuten bij. De dadels worden in de oven een beetje hard en dat is SUPER lekker.
  • Kook de couscous gaar in 12 minuten.
  • Bak de falafel rondom bruin en knapperig in een koekenpan met een laagje olie.
  • Meng in een grote kom alvast de spinazie met zongedroogde tomaat.
  • Meng de parelcouscous met de groene pesto en voeg dan alles behalve de burrata samen in een grote kom.
  • Serveer het gerecht in een diep bord. Je kan het warm, koud en halfwarm eten. Erbij serveerde ik nog de bol burrata, maar die staat helaas niet op de foto. 😀

Ik vond het een super lekkere maaltijd en heb er echt intens van genoten. We hadden best wel een flinke portie over en die kon ik de volgende dag nog lekker eten als lunch. Het is een lekkere maaltijd, het vult goed, er zitten genoeg verschillende structuren en smaken in… Kortom: een flink succes!

Bewaar dit recept op Pinterest
Wil je dit recept op een later moment makkelijk terugvinden? Bewaar onderstaande foto dan op een van je Pinterest borden.

parelcouscous met pompoen

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, ons fertiliteitstraject, koken, knuffelen met Morris en poes Teddy en DIY projecten in huis, tot m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!

Geef mijn nieuwste boek cadeau aan jezelf of een zwangere in je omgeving!
Onlangs kwam mijn 6e kookboek uit en dit keer eentje voor baby’s! Gewoon wat mijn baby ‘s avonds eet is een ideaal boek voor jonge ouders met kindjes tussen 4 maanden en 1,5 jaar. Met 50 recepten en heel veel tips en informatie helpt het boek je te starten met vaste voeding voor je kleintje én biedt het inspiratie voor het eerste levensjaar (en net even daarna). Bestel het boek op Bol.com, vraag ernaar in je lokale boekhandel of koop het hier direct bij mijn uitgeverij (dan houd ik er het meeste aan over). En niet vergeten: GEEF HET CADEAU!

2 reacties op “Parelcouscous met pompoen, pesto en dadels

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept