Leo’s leven: een zonnig en rijk weekend vol vrienden, wijn en oesters. Oh en we hebben de kelder geschilderd…

Hallo fijne mensen en welkom op dinsdag! Het is al middag en ik begin nu pas met werken, want vandaag staat in het teken van opstartproblemen. Na een geweldig zonnig weekend en een fijne maandag, ligt m’n motivatie deze dinsdag nog diep, diep verscholen tussen de dekens van m’n tweepersoonsbed, dat in de kamer naast m’n kantoor staat te schreeuwen om mijn naam. Maar hier ben ik. Om jou bij te praten over de afgelopen dagen, die fantastisch waren!

In dit dagboek veel zon, de eerste verfklus in de bouwval, ontzettend goed voor mezelf zorgen, eindelijk weer eens barbecuën met m’n schatje, een etentje met vrienden, het terras op voor oesters en rosé en meer van dat soort heerlijkheid. Lees je mee?

Vrijdag: goed voor mezelf zijn <3
Vrijdag was een lekkere drukke werkdag; er waren geen deadlines, maar wel genoeg druk om lekker aan het werk te zijn. Ik hield me bezig met m’n dagboek, filmde mezelf in ondergoed (binnenkort online), belde wat af, schreef een contentplan en om half 3 uur stapten Jan en ik in de auto richting Amstelveen.

Jan en ik zien er regelmatig – per ongeluk – uit alsof we uit dezelfde winkeletalage zijn gestapt

We hadden een afspraak bij onze vrienden van Ford, met wie we inmiddels al een paar jaar samenwerken. Die samenwerking bevalt van beide kanten nog steeds goed, dus we praatten over verlenging en de nieuwe auto die daarbij hoort. Over een tijdje rijden we dus niet meer in onze geliefde Ford Puma, maar gelukkig duurt het afscheid nemen nog eventjes.

Na de meeting ging Jan naar Amsterdam voor een etentje en ik kroop thuis nog heel even achter m’n computer om nog wat laatste werkdingen te doen. Op de planning stond een heel zonnig weekend en ik wilde dat het 100% zorgeloos zou zijn, dus dan is het wel lekker om écht even al je werk voor het weekend af te ronden. Dus thuis werkte ik nog een uurtje aan wat statistieken, een planning en wat extra social posts en toen was het mooi geweest.

In plaats van een avondje Netflix in bad bedacht ik me net op tijd, dat het echt een knetter goed idee zou zijn om weer eens een massage te boeken. Dat was lang geleden!

Om half 8 kon ik nog een half uurtje terecht bij Thai Nakara en het was HEERLIJK.

Daarna wandelde ik langs de snackbar – waar ik werd lastiggevallen door een dronken buur die ontzettend stonk naar sigarettenrook en bier GADVER – waar ik lekkere snacks haalde voor mezelf en toen was het tijd voor chillings met Leo.

YOLO: twéé turkeysticks en een frikspeciaal en géén frietjes. Want dit was precies waar ik zin in had :D.

Ook besloot ik ff niet een avondje te Netflixen, maar lekker aan de eettafel te zitten met fijne muziek op de achtergrond en een leuk boek om te lezen én een leuk werkboek om in te vullen. Daarna ben ik nog lekker piano gaan spelen en zo was het echttt een hele fijne avond met mezelf.

Zaterdag: BBQ & verven
Op zaterdagochtend werd ik alweer vroeg gewekt door Teddy-de-ochtend-bulldozer die ‘s ochtends met z’n volle 5,5 kilo overal op je lijf gaat springen waar het niet comfortabel is. Volle blaas? I got you! ff met m’n voorpootjes prikken in je keelgat? No problemo! Hapje uit je oorlel? I’m your cat!

Maar ik hou zó van dit beest, dat ik er wel om kan lachen. Brokjes voor Teddy it is.

Jan en ik hadden deze zaterdag echt fantastische plannen. Vooral omdat het er heel weinig waren: we hadden zin om weer eens thuis lang te barbecueën en wilden de kelder schilderen in de bouwval. En zo geschiedde.

Om een uurtje of 12 begonnen we met barbecueën; we maakten runder short ribs en die moeten heel lang garen om ze lekker te krijgen. Vettttt fijn om even lekker zonder haast iets te doen met z’n twee. Jan bezig met de barbecue, ik een beetje shit snijden en thee drinken in het zonnetje. L o v e i t.

Toen de runder short ribs eenmaal lekker op de BBQ lagen en een paar uur nodig hadden, kleedden we ons om voor het andere taakje van vandaag: het schilderen van de kelder in de bouwval.

Best een kansloze taak, maar ik vond het wel netjes als de muren één kleur hebben én vooral voor het licht in de kelder is het fijn; de reflectie op witte muren is beter dan op de halfgare zooi wat ‘t was.

Zoals je ziet is de kelder echt heel laag en dus gaan we ‘m alleen maar gebruiken als opslag (voor wijn bijvoorbeeld), maar tóch ben ik super blij met deze extra bergruimte in ons huis!
Tadaa! Nu alleen nog bedenken wat we met het plafond doen. Dat wat je nu ziet is heel veel isolatiemateriaal (piepschuim), om de vloer te isoleren. Even bedenken hoe we dat slim kunnen afdekken zonder veel extra ruimte te verliezen…

Om half 6 waren we klaar en was het tijd om weer te kijken bij de barbecue. Inmiddels hadden we ook twee vrienden opgetrommeld om met ons lekker van het eten te genieten, dus die kwamen spontaan langs. ZO fijn!

Het vlees was super goed gelukt, de gegrilde groentes met halloumi en kruidendressing waren top, de aardappeltjes heerlijk. Ja; het was een heel geslaagd avondmaal met vrienden <3.

Zondag: rijkdom op het strand
Op zondag werd ik weer lekker vroeg wakker. Jan had brunch-plannen in Amsterdam en ik besloot ook meteen maar op te staan, zodat ik lekker veel van deze zonnige zondag kon genieten.

‘s Ochtends ruimde ik het huis uitgebreid op, daarna ben ik in de zon in de tuin gaan zitten met een leesboek en daarna ff naar de stad gegaan om schoenen te zoeken voor een bruiloft binnenkort.

Erg blij met deze laarsjes van Manfield, maar mennnnn ik twijfel nog ernstig of ik wel op hakken wil gaan want ik vind het zo kut lopen en ik ben echt 1.90m…. Misschien doe ik ook wel gewoon zwarte laarsjes aan, maar dat voelt dan weer niet echt bruiloft-achtig…. Dilemma….

‘s Middags kwamen Jan en ik rond hetzelfde moment thuis én stapten we samen de auto weer in op weg naar het… strand!

Het was namelijk super mooi weer en de strandtenten zijn weer open! Tijd om dat te vieren met vrienden op het terras, met het eerste roséetje van het jaar én oesters. Man, wat een rijkdom is dit.

Maandag: een fijne werkdag én een nieuw sportschema
Op maandag had ik een hele fijne werkdag met weinig stress. Heerlijk! Het was nog steeds lekker weer buiten en ik merk gewoon dat dat zoooooo’n impact heeft op m’n humeur. Dus maandag was top, dinsdag iets minder.

Ik hield me vandaag bezig met de planning, drie samenwerkingen, wat administratie, had een meeting in de bouwval én heb lang zitten lezen op de bank. Als onderdeel van m’n werk. Nice ;-).

‘s Avonds kreeg ik een nieuw sportschema van m’n PT en dat was TOP en daarna had ik een lekker wijntje op de bank verdiend;

Ik dook nog even de keuken in om pasta carbonara te maken en daarna was het tijd om te chillen. Project Rembrandt en BZV it isssss!

En dat waren mijn dagen. Inmiddels is het dinsdagmiddag 2 uur en probeer ik nog iets van m’n dag te maken. Ik heb een paar werkklusjes, moet straks naar Amsterdam voor een campagne en voor podcastopnames en vooral dat laatste heb ik wel zin in.

De komende dagen zijn behoorlijk sociaal gevuld; ik ga op babybezoek in Rotterdam, naar Veenendaal voor een etentje en er komen vrienden bij ons eten. Maar ik ben donderdag ook lekker vrij en heb nog precies 0 plannen in m’n agenda staan.

Ik spreek je vrijdag!

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, lekker koken, knuffelen met poes Teddy tot verbouwstories, m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!

Volg mijn recepten via Facebook
Op Facebook deel ik iedere dag 2 recepten. Zit je zonder inspiratie? I’m your girl! Volg Gewoon wat een studentje’ s avonds eet op Facebook en je zal nooit meer zonder inspiratie zitten!

2 reacties op “Leo’s leven: een zonnig en rijk weekend vol vrienden, wijn en oesters. Oh en we hebben de kelder geschilderd…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *