Asperges met roerei, ham en gebakken aardappeltjes

Ola Amigos! Vrolijk Pasen! Ik heb een tof recept voor je. Dat je nog best vanavond klaar kan maken. Het is tenslotte Tweede Paasdag. En Aspergeseizoen. En maandag. Shit, het is vegamaandag. Ok. Vergeet wat ik zei; niet vanavond. Perfect voor morgen, haha.

Het gaat om het recept voor… asperges! Want jaja; ze zijn er weer; de supermarkt ligt weer vol met het witte goud en ik had er zin in. Ik maakte ze zaterdagavond klaar en heb er echt bijzonder enorm van genoten. Nu jij!

Nodig voor twee personen: 1 bakje asperges geschild – 1 zakje MAGGI saus voor asperges (gemak dient de mens) – 1 zakje krieltjes – 1 pakje parmaham – 2 eieren – beetje roomboter

De asperges kook je in een grote kookpan in 5 minuten gaar en laat je dan nog 10 minuten nagaren in het kookvocht. De krieltjes bak je in een minuut of 15 gaar en knapperig. De saus voor asperges maak je in een paar minuten; doe 200ml koud water in een pannetje, voeg het poeder van MAGGI toe en roer totdat het een dikke saus is.

Maak in de tussentijd – de oplettende lezer is zich inmiddels compleet bewust van het feit dat je 4 (!!) pannen op het vuur hebt staan- een roerei. Smelt boter in een pan, laat dit helemaal wit worden en voeg dan twee geklutste eieren toe. Vouw dit voorzichtig en langzaam om, totdat je een lekker roerei hebt. Mjam!

Serveer de asperges op een bedje van parmaham, daarover wat MAGGI saus, en de roerei ernaast. Krieltjes erbij, appelmoes erbij en eten maar!

LEKKER.

Geniet er van! Op dinsdag. Of vanavond zonder ham. Of dit weekend. Mjam <3

ZULLEN WE CONTACT HOUDEN?
Wees één van de 25.000 die mij volgen op INSTAGRAM, een van de 11.000 die kijken via YOUTUBE, of word m’n 100.000e volger op FACEBOOK :D.

HOU JE NIET VAN KOKEN MAAR WEL VAN LEKKER ETEN?
Top: jij hebt mijn kookboeken nodig. Van mijn eerste boek zijn er al meer dan 10.000 verkocht en deel 2 kan je hierzo bestellen óf vinden in de boekhandel, bij Bruna, Albert Heijn of Bijenkorf, o.a…

Eén reactie op “Asperges met roerei, ham en gebakken aardappeltjes

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *