Venkelsoep met komijn

Goedemiddag mensen! Afgelopen zondag ging ik naar een festival en daarna wilde ik nog iets kleins eten. En ik had het bijzonder koud, dus het moest WINTERS zijn. En daarom maakte ik soep. Maar het was een groot fiasco en ik hoop dat jullie massaal in de comments betere soeprecepten achter gaan laten. Kom maar op!

Maar eerst zal ik je even uitleggen hoe het vooral niet moet.

Nodig voor één persoon: 1 knol venkel – scheut kookroom – 1 uitjte – 1 teen knoflook – beetje komijnpoeder – brood en dip voor erbij

Snijd de ui, knoflook en venkel in grove stukken en bak in een kookpannetje met een laag olijfolie een minuut of 10. Zodat alles een beetje ‘gebakken’ is. Schenk er dan kokend water bij en een scheut kookroom en laat dit een minuut of 20 zachtjes koken. Zet dan de staafmixer op de soep en pureer tot een gladde substantie. Bij venkel is dit een beetje een uitdaging, want er zitten een soort van draadjes in. Maar het mislukt sowieso al, dus maak je daar vooral niet druk om.

Breng de soep op smaak met een beetje peper en zout en eventueel iets van komijnpoeder. Lekkere combi wel. Maar er zit over het algemeen eigenlijk echt weinig smaak aan deze soep.

Erbij serveerde ik Turks brood met zelfgemaakte ras-el-hanout-boter en dat was echt gruwelijk heerlijk. De soep zelf vond ik geen succes. Ik heb ‘m op een gegeven moment nog door een zeef gegoten, om van de stukjes af te komen, maar ook toen was het een Groot Smakeloos Geheel. Geen succes.

Overigens zijn die groene plukjes in de soep, die plukjes die aan een venkelknol groeien. Zit ook niet echt bijster veel smaak aan.

Groot succes wel dit, haha. Heb jij een beter recept voor venkelsoep? Laat een reactie achter!

ZULLEN WE CONTACT HOUDEN?
Wees één van de 25.000 die mij volgen op INSTAGRAM, een van de 11.000 die kijken via YOUTUBE, of word m’n 100.000e volger op FACEBOOK :D.

HOU JE NIET VAN KOKEN MAAR WEL VAN LEKKER ETEN?
Top: jij hebt mijn kookboeken nodig. Van mijn eerste boek zijn er al meer dan 10.000 verkocht en deel 2 kan je hierzo bestellen óf vinden in de boekhandel, bij Bruna, Albert Heijn of Bijenkorf, o.a…

5 reacties op “Venkelsoep met komijn

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *