Leonie’s week 15: hamburgerpraat op Funx, DGTL-festival, de opening van Bar LouLou, squashen, zwemmen en meer!

Goedemorgen jij! Het is zondagavond en ik ben alvast begonnen aan m’n dagboek van de afgelopen week. Wat een week was het! Eentje van een beetje minimaal werken, maar wel eentje van flink partyen en ook flink brak zijn. Ik vond het een leuke week. Van oppassen op Oscar tot kletsen over hamburgers op de radio, alleen naar de bios, DGTL festival en Hele Spannende Plannen. Lees je mee?

Maandag: oppassen op Oscar
Mijn week begon in Groningen, bij m’n zus. Vandaag zou ik met m’n moeder op neefje Oscar passen en dit was heerlijk. De hele dag met le baby en het was zo leuk. En tegelijkertijd een beetje werken, maar hier kwam weinig van terecht.

oscar
Meet Tante Leo

Én heel belangrijk: visum-dingen regelen. Ik vlieg namelijk a.s. woensdag naar China (…) en daar komt nogal wat bij kijken, haha. Ik was er toch zeker een paar uur mee zoet.

Dinsdag: Funx & dingen voor andere mensen doen <3
Dinsdagochtend werd ik wakker gebeld door Funx. Of ik op de radio iets wilde zeggen over hamburgers, omdat de Big Mac 50 jaar bestond. Natúúrlijk wilde ik dat wel. Heerlijk over hamburgers kletsen op de vroege ochtend. Je kunt het fragment hier terugluisteren!

Verder fietste ik ‘s ochtends helemaal naar de andere kant van Amsterdam om de laatste dingen voor m’n visum te regelen. En daarna fietste ik weer naar de andere kant van Amsterdam om voor een vriendin een huis te gaan bezichtigen. Zij zat overdag op werk en ik werk natuurlijk ‘vanuit huis’, dus dit kon ik mooi even doen. Maar omdat ik te vroeg was, ging ik eerst nog even werken bij Café Rooster, in Amsterdam West. Leuk café, maar wel een beetje vreemd. Maar ik kreeg eindelijk wat werk gedaan, dus dat was fijnnn.

rooster
Office of today!

De laatste tijd lukt het thuiswerken niet heel erg enorm fantastisch en krijg ik eigenlijk alleen écht iets gedaan als ik in een koffiebar werk. Beetje onhandig, maar ook wel weer gezellig :).

‘s Middags moest ik thuis zijn voor een levering van allemaal wijnen die mijn vader altijd bij mij laat bezorgen. Mijn dag vandaag stond in het teken van dingen voor andere mensen doen en ik vond het wel leuk :D.

‘s Avonds wilde ik nog even gaan sporten, maar ik had zo bijzonder weinig zin in Bodybalance en zo veel zin in kaasfondue, dat ik in m’n sportkleding naar de supermarkt vertrok en daarbij de sportschool skipte.

kaasfondue
KAASFONDUE. Recept hier!

Woensdag: loserdag
Woensdag was dan echt een loserdag. Ik had het wel een beetje verwacht, maar mijn lichaam reageerde niet heel enthousiast op de kaasfondue van de avond ervoor. ‘s Middags zou ik met de Cityguys kookles krijgen van een culinaire chef, maar dit ging niet door, wat een klein beetje een geluk bij een ongeluk was. Ik had het druk en m’n gezondheid was niet echt je van het.

‘s Avonds zou ik voor het eerst dit jaar weer gaan personal trainen, in het Vondelpark, maar omdat het regende zeiden we ook dat af. Wat óók goed uitkwam met mijn buikpijnsituatie. Maar ik baalde wel hoor. Ik schrijf er hier niet vaak over en twijfel wel eens of ik het juist wel vaker moet doen, maar die PDS (prikkelbare darm syndroom, ik heb dit in een vrij heftige variant), zit me af en toe toch behoorlijk in de weg. Stom dat je er rekening mee moet houden en dat je soms niet de dingen kunt doen die je wel wil doen. Gas terug is niet echt de versnelling waarin ik m’n leven leid. Boeee!

Maar goed: avondje op de bank it is.

Donderdag: squashen en de opening Bar LouLou
Donderdagochtend voelde ik me weer een stuk beter en ging ik samen met Laura squashen. Jaja! Aflevering 4 (is het de vierde?) van ons Random Sporten In Amsterdam Proberen Om Nieuwe Dingen Te Ontdekken-Project. En squashen blijkt vet tof. Ik had niet verwacht dat ‘t zo zwaar zou zijn en dat de tijd zo snel voorbij zou gaan. Én dat ik de volgende dag spierpijn zou hebben. Bizar! Goed! Voor herhaling vatbaar!

squash
Kijk ze gaaaan

‘s Middags ging ik werken bij Local Hero; dit is een nieuwe ontbijtbar/lunchroom op de Jan van Galenstraat en het is er tof. Ik was er alleen nog langs gefietst, maar ging nu eens uitgebreid lunchen en werken. En uitgebreid was het zeker; ik heb er van 1 tot 5 gezeten! Fijne plek. Alleen de wifi werkte van geen meter. Maar ik had een ‘schrijfproject’ (…) waar ik mee aan de slag moest, dus dat kwam goed uit.

‘s Avonds ging ik met vriendin Lianne naar de opening van Bar LouLou, op het Kwakersplein in Amsterdam West. Op de plek waar voorheen Ducap zat, met het fantastische terras, is nu Bar LouLou geopend. Een toffe ‘foodbar’ (en dat is niet alleen een hippe naam, het is echt een bar waar je ook kunt eten, op barkrukken dus) met lekkere wijntjes.

loulou
Gefrituurde garnaal met basilicum en avocadocrème. Lekker!
IMG_4814
Ik heb nog nooit zo oncharmant pompoensoep gegeten. Maar goed: slingers en champagne! Want opening!

En de wijntjes vloeiden rijkelijk. Tot 9 uur was er een open bar en ik kan schandalig genoeg wel zeggen dat Lianne en ik daar gretig gebruik van hebben gemaakt. En daarna zijn we doorgegaan naar de Foodhallen voor een wijntje (of meer). En daarna naar de Ebeling, voor nog een wijntje (of meer). Top avond!

IMG_4781
Groetjes uit de Ebeling!

Hoewel; ik ontmoette de aller lulligste en meest bekrompen geneeskunde student In Hystorie en het is een asshole en ik hoop dat hij dit leest en krentenbaard krijgt. Zo, glad we got that settled.

Vrijdag: eten met vrienden
Zo, en toen was het vrijdag en was de kater niet mals. Man, ik word ouder. Vrees ik. Ik had echt wel wat gedronken de avond ervoor, maar toch niet zó veel om me zo intens brak te voelen? Man, o man. Vrijdagochtend bracht ik in bed door.

Vrijdagmiddag deels ook.

‘s Middags sleepte ik mezelf nog voor de camera voor een knetterlekkere tostivideo en daarna viel ik weer in slaap op de bank. Prima!

‘s Avonds ging ik met m’n lieve vriendinnetjes eten bij Vera en boyfriend Leroy. Leroy had gekookt en schotelde ons heerlijke risotto voor. Ik dronk één wijntje en om een uur of 11 ging bij mij het licht uit. Tijd om naar huis te gaan.

Zaterdag: zwemmen, shoppen, mooie film en asperges
Zaterdag voelde ik me weer kiplekker. ‘T was wel een week van ups en downs, haha…

paasaas
Ontbijten met PAASHAASPANNENKOEKEN. Ja, als ik dit soort dingen in de AH zie liggen dan heb ik dat nodig in m’n leven.

Ik startte m’n dag met baantjes trekken om m’n nieuwe badpak uit te testen. En die test was zeer geslaagd. Hoewel het bijzonder druk was in het zwembad waar ik regelmatig een duik neem, beviel het badpak extreem goed en voelde het alsof ik sneller zwom dan ooit! NICE!

badpak
Kijk hoe a w e s o m e dit badpak is. Maar wait…
dikkebibs
De achterkant is iets minder charmant. Die tosti’s laten toch hun sporen achter óf dit model zwempak is niet voor mijn enthousiaste billen gemaakt. Ik gooide de foto op Insta stories met de vraag of ik het badpak moest houden; iedereen zei nee. Maar toen dacht ik: HALLO, waarom niet? Ik heb nou eenmaal niet de strakste billen op aarde, waarom moet ik dat verbloemen? Wat zou Lena Dunham doen? Na drie keer naakt door beeld wandelen zou ze deze outfit ook gewoon rocken. Ik hou het badpak. VET blij mee. Punt :D. #metjebibsopinternet

‘s Middags ruimde ik m’n huis wat op en ging ik even de stad in om een nieuwe prullenbak te kopen. De oude prullenbak had het ergens deze week opeens begeven, dus het was tijd om op pad te gaan voor de saaiste aankoop ooit. En weet je wat bizar is? De prijzen van prullenbakken. Bij de Blokker bij mij om de hoek was de goedkoopste prullenbak… €150! DUDE. Honderdvijftig euro voor een freaking prullenbak? Echt niet.

Na een mini zoektocht langs Xenos, een andere Blokker en Hema kwam ik thuis met een exemplaar van €12. Zo hoort ‘t. Ik kan weer fatsoenlijk huishouden.

legginthee
Kopje thee tussen de middag én m’n nieuwe legging van Vans <3

‘s Middags ging ik weer eens met mezelf naar de bioscoop. Dat was lang geleden! Ik wilde dolgraag naar Beauty & the Beast en hij was steeds uitverkocht in de Filmhallen, maar ik wist nog een kaartje voor de film van kwart over 4 te bemachtigen en dat was heer-lijk.

Ik ben echt vet gek op Disneyfilms en kan ongeveer alles meezingen en ik vond deze remake van Belle en het Beest GEWELDIG. Ik zat ongeveer in de eerste minuut al met tranen in m’n ogen van het riedeltje van ‘Ons dorp’ en heb de hele film intens genoten. Wat is dit mooi gemaakt. Echt zó fijn. Op de weg naar huis was de grootste uitdaging om niet hysterisch te zingen en dansen op straat.

Bij AH haalde ik vervolgens alle boodschappen in huis voor… asperges! Wat YES aspergeseizoen is weer begonnen en ik had er zin in.

Het werd voor mij weer een avondje op de bank. Met asperges en 13 reasons why. Wat ik overigens echt een irritant trage serie vind. Maar ik ben benieuwd wat er verder gebeurt, dus ik kijk door. Maar mijn hemel, die afleveringen van 55 minuten hadden makkelijk 30 minuten kunnen zijn. Tot zo ver mijn oordeel 😉

Zondag: DGTL festival
Zondagochtend was ik vroeg wakker en dat was goed want ik moest veeeeeel werk nog doen. En dus ging ik om 9 uur aan de slag. Tot een uur of 12 en toen maakte ik me klaar voor DGTL festival.

Ik was samen met een vriendin uitgenodigd om naar de foodtasting van DGTL te komen. DGTL staat bekend als vooruitstrevend festival op het gebied van eten & drinken (al het eten is bijvoorbeeld vegetarisch) en ze hadden een aantal fodobloggers uitgenodigd om ‘the future of food’ te proeven. Van meelwormenkoekjes tot zeewier tot levende sprinkhanen, we hebben het allemaal geproefd. Als je durfde tenminste. En ik was natuurlijk de schijtluis (há) die niet verder kwam dan het algenkoekje en de zeewiersoep. Hoewel; het pannenkoekje met absint heb ik ook even geproefd. Jaja, kan allemaal op DGTL.

dgtl1
Zeewiersoep. Wist je dat zeewier echt bijzonder gezond is? Er zitten echt onwijs veel voedingsstoffen in die je heel goed kan gebruiken. Ik ben zó erg voorstander van dat we meer zeewier gaan eten met z’n allen!
dgtl
Een pita met vega kipstuckjes van de Vegetarische slager. Lekker!
bun
Een gestoomd broodje met een bepaalde vrucht en het lijkt qua structuur een beetje op vlees. Lekker!

En de rest van de middag hebben we ons ook prima vermaakt op het festival. Het vond plaats op de NDSM werf en ik vond de aankleding echt awesome. Wat een móói festival op een toffe locatie. De muziek was niet helemaal mijn ding -techno, a.k.a. bliepjesmuziek- maar ik heb me er toch een paar uur echt uitstekend vermaakt. Maar toen vond ik ‘t ook wel mooi geweest en gingen Lau en ik naar huis.

IMG_4807
Wij vinden dit – als niet echt technolovers en allebei compleet nuchter – verrassend leuk.
nagellak
Belangrijke zaken.
feestje
Kijk: feestje

Bij de Turkse groenteboer deden we nog even boodschappen voor de avond – het was immers Pasen en daarom chill dat de Turkse groenteboer wel gewoon open was- en de rest van de avond streek ik weer lekker neer op de bank.

Het was een week van keihard feesten én keihard chillen op de bank. perfect in balans. Ik vond het een leuke week.

En dan komt volgende week. Een héle spannende week, kan ik wel toegeven. Maandag en dinsdag zijn gewoon tof; ik ga paasbrunchen met vriendinnen, heb een belangrijke afspraak staan en ga uit eten met Wilbert. Maar woensdag wordt bizar. Dan stap ik om half 6 ‘s middags in het vliegtuig naar praktisch de andere kant van de wereld. Om daar een weekje door te brengen. Met iemand.

To be continued?

Ik hoop dat jij ook mooie plannen voor de komende week hebt!

ZULLEN WE CONTACT HOUDEN?
Wees één van de 25.000 die mij volgen op INSTAGRAM, een van de 11.000 die kijken via YOUTUBE, of word m’n 100.000e volger op FACEBOOK :D.

HOU JE NIET VAN KOKEN MAAR WEL VAN LEKKER ETEN?
Top: jij hebt mijn kookboeken nodig. Van mijn eerste boek zijn er al meer dan 10.000 verkocht en deel 2 kan je hierzo bestellen óf vinden in de boekhandel, bij Bruna, Albert Heijn of Bijenkorf, o.a…

8 reacties op “Leonie’s week 15: hamburgerpraat op Funx, DGTL-festival, de opening van Bar LouLou, squashen, zwemmen en meer!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *