Kant & klaar #22: Kip sate maaltijdsalade van AH

Door Elske – Dag leuk mens! Wie wel eens vaker blogs en recepten van mij leest weet dat ik weg ben van satésaus (of pindasaus?), pindakaas of alles wat daarmee te maken heeft. Love pinda’s! Dat deze maaltijdsalade nog een keer gerecenseerd zou worden lag dan ook voor de hand. Zou ‘ie net zo lekker smaken als wat ik ervan verwacht had? Je staat op het punt om daar achter te komen, dus lees weer gezellig mee met kant & klaar nummer 22!

Het assortiment
In deze en deze recensie vertelde ik al dat ik zeer te spreken ben over het assortiment kant-en-klare maaltijden van de AH. Ze hebben een zeer gevarieerd en breed assortiment en dat betekent veel keuze zodat je, als je zou willen, iedere dag iets anders zou kunnen eten. Of het aan te raden valt om iedere dag een kant-en-klare maaltijd te eten moet je mij niet vragen 😉 maar ik vind die ruime keuze toch echt wel chill. Voor mij zeker een reden om naar de appie te gaan!

kant&klaar21_1

De inhoud
De kip saté maaltijdsalade bestaat uit ‘oosterse’ kipsaté, komkommer, scharrelei, gele noedels, sate-dressing en seroendeng (dat pinda met kokos mengsel) als topping. Klinkt goed toch? Het kost iets meer dan 4 euro en dat vind ik vrij prima, mits de kwaliteit goed is natuurlijk. En daar gaan we nu achter komen. Let’s test!

kant&klaar21_2

De smaak
Even alles door elkaar mengen en dan etennn! De kip vind ik lekker op smaak, maar of ik hem nou echt oosters gekruid vind? Eerder gewoon lekker gekruid, maar niet speciaal oosters of zo.

De saté-dressing is voor mij echt matig op smaak. Ik had meer satésaus-smaak verwacht (Wijcko <3 #nospon), maar de smaak van pinda bleef hier nogal achter. De dressing neigde eerder naar een zo’n satésaus die geserveerd wordt bij een skere barbecue.  Misschien had ik te hoge verwachtingen, maar toch vond ik het jammer, want ik had juist zo’n zin in die kipsaté. De gele noedels daarentegen vond ik wel lekker en zorgde samen met de komkommer voor een fris effect.

Het ei, die ze scharrel noemen maar de uitstraling heeft van nep-ei uit zo’n worst (voor degene die nu geen flauw idee heeft wat ik bedoel: google maar even op ‘kunstmatig’ en ‘eierworst’) stond mij vanaf de eerste blik al tegen. Deze had best achterwege mogen blijven. Smaakte naar niets (ook niet echt naar ei?) en deed eerder afbreuk aan de salade. Verder was deze kant-en-klare maaltijdsalade prima vullend dus daar was het ei niet voor nodig.

Deze maaltijd viel wat mij betreft tegen. Waarschijnlijk komt dat omdat ik kipsaté lekkerder vind wanneer het gewoon warm is en maaltijdsalades zijn nu eenmaal koud, zo ook deze. Dus nee, heb je echt zin in kipsaté, dan zit je beter met deze maaltijd met kipsaté; ook van appie!

Zullen we contact houden?
Volg Gewoon wat een studentje ‘s avonds eet ook via INSTAGRAMYOUTUBE of FACEBOOK?

Eén reactie op “Kant & klaar #22: Kip sate maaltijdsalade van AH

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *