Vet romige spaghetti met parmaham en champignons

Door Elske – Dag beste mensen! Ik ben alweer een tijdje terug uit Rome en daar at ik de meest fantastische pasta ooit. En nu heb ik dus de hele dag zin in pasta. Lekker romige pasta, met veel Parmezaan of Pecorino en niet veel andere ingrediënten. Verder at ik in Rome, naast pizza, ijs, burrata, en tiramisu, ook de beste parmaham. Wat een geweldige stad op voedsel gebied. MJAM!

In ieder geval, ik besloot vanavond een pasta te maken. Een recept uit de oude doos, maar wel eentje die een combinatie zou zijn van het bovenstaande ingrediënten. Dus met romige saus én parmaham., zodat ‘ie écht zou smaken als die uit Rome. Enige dingetje: ik had geen idee wat de verhoudingen moesten zijn en deed (zoals gewoonlijk) maar wat… Benieuwd of dat goed uitpakte? Lees dan mee!

Voor twee personen: pak verse spaghetti – half bakje champignons  – 1 ui – teentje knoflook – 100 gram parmaham – half bakje zuivelspread bieslook – verse Parmezaanse kaas –  optioneel: olijven

First things first: snijd de champignons in plakjes en snipper de ui en knoflook. Vervolgens bak je in een flinke laag olie de ui en knoflook lekker aan. Na ongeveer een minuut voeg je de champignons toe. Roer door. Ondertussen kan je vast een pan met water op het vuur zetten. Ik koos voor verse spaghetti en dat is fantastisch voor mijn ongeduld, want die hoefde maar 3 minuten te koken.

Krijgen de champignons in je pan al een kleurtje? Mooi! Dan kan je de parmaham toevoegen. Je kunt dit doen door het in reepjes te snijden of, zoals ik deed, per plak in reepjes te scheuren boven de pan. Houd twee plakjes apart.

Voeg daarna ook het halve bakje zuivelspread toe plus wat kookvocht van de gekookte spaghetti erbij en roeren maar! Het kookvocht heeft vaak nog wat zetmeel van de pasta, dus dat is meteen je bindmiddel voor dit sausje. Roer goed door. Doe wat spaghetti op je bord, drapeer er goed wat saus overheen en maak dit af met de achtergehouden plakjes rauwe ham en de Parmezaanse kaas. Je kunt er ook nog wat olijfjes overheen doen. Vond ik lekker, maar geen essentiële toevoeging. De saus is van zichzelf al lekker genoeg.

romige_spaghetti_2

Oh, dikke tip voor mensen die net als ik altijd hongerig uit hun werk komen: let een beetje op de verhouding spaghetti/saus. Ik had veel meer spaghetti dan saus en dat was jammer want ik proefde de saus daardoor minder goed. Puur was ‘ie fantastisch maar door de hoeveelheid spaghetti verdween de smaak iets. Schep dus liever twee keer een beetje op dan in één keer heel veel zoals ik deed. Typisch gevalletje: te enthousiast als je hongerig bent.

Ik heb echt heel lekker gegeten, maar ga nog wat verder experimenteren op pasta gebied. Het was niet echt vergelijkbaar als die uit Rome en ik moet en zou die zelf klaar kunnen maken. Ik gok op veel meer kaas gebruiken en minder andere ingrediënten. Iemand tips? En wat is jouw favoriete pasta recept? 😀

Je kunt Gewoon wat een studentje ’s avonds eet ook volgen op andere kanalen!
Zullen we contact houden via INSTAGRAMYOUTUBE of FACEBOOK?

2 reacties op “Vet romige spaghetti met parmaham en champignons

    • Hoi Kris, dat klopt, heb je goed gezien 😉 Maar ik vond de paprika niet wat toevoegen voor de smaak. Sterker nog, ik vond dat het de smaak ten goede zou komen als je de paprika weg zou laten. Daarom heb ik het niet opgeschreven in de ingrediëntenlijst.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *