Pasta pesto met broccoli, garnalen en roomkaas

Goedemiddag leuke mensen! Deze weken ben ik druk met verhuizen naar een nieuwe stad en daardoor schiet fatsoenlijk eten er behoorlijk bij in. Maar ik heb tegelijkertijd ook een nieuwe keuken die ik dolgraag betreedt en dus kook ik zo nu en dan toch een maaltje. Zo ook deze pasta pesto. Ik at ‘m volgens mij vorige week woensdag ofzo en heb nu pas tijd om erover te bloggen, haha.

Maar ik ga er zéker over bloggen, want dit was wel echt een lekker maaltje. Ik heb echt gesmuld, haha :D. Klaar voor een lekker vullende pasta pesto? Let’s pasta!

Nodig voor 2 personen: 1 broccoli – verse spaghetti – 1 bakje knoflookgarnalen –  2 eetlepels kruidenroomkaas – 1 basilicumplant – 2 eetlepels pijnboompitten – scheut olijfolie – 1 zakje parmezaanse kaas (italian flakes oid) – 1/2 rode peper

Snijd de roosjes van de broccoli en koop die in 6 minuten gaar. Giet het water af en kook in die pan dan in een paar minuten de spaghetti gaar.

Bak de knoflookgarnalen in een wokpan. Voeg zodra ze verkleurd zijn de broccoli er aan toe en wat kruidenroomkaas.

Maak ondertussen zelf pesto van de basilicumblaadjes, pijnboompitten, parmezaanse kaas en een scheut olijfolie. Zet hier de staafmixer op (in een hoge kom, zoals bijvoorbeeld een maatbeker) en pureer het tot een mooi groen prutje. Voeg wat zout en peper toe om het extra op smaak te brengen.

Snijd een rood pepertje in kleine stukjes en voeg zoveel als je wil toe aan de pesto.

Giet dan de spaghetti af en bewaar een klein beetje kookvocht. Roer de spaghetti vervolgens door de pesto en doe dat dan vervolgens mij de pan met garnalen, roomkaas en broccoli. Roer alles door elkaar en verdun het eventueel een beetje met wat kookvocht van de pasta.

Wist je dat je kookvocht van de pasta beter kunt gebruiken dan gewoon water? In dit kookvocht zit namelijk wat van de bindende middelen uit de pasta en die zorgen ervoor dat als je dit toevoegt aan een pan met saus, dat het meteen bindt. In ieder geval sneller dan gewoon water. Nice!

Dat was het maaltje jongens! Ik vond het zoals ik al zei echt meeeeega lekker. Niet normaal. Ik heb er zo van zitten smullen! Alle smaken zijn op z’n plek, niets is te veel en er mist ook niets aan. Dus echt een tof recept.

Ga je het klaarmaken?

Volg mijn leven via INSTAGRAM en blijf op de hoogte van nieuwe recepten via FACEBOOK.

Trouwens… Wist je dat ik drie boeken schreef?

2 reacties op “Pasta pesto met broccoli, garnalen en roomkaas

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *